Anthony Hamilton feat. Keri Hilson: Never let go 8/10 Ingvar

Fantastiskt bra avslutning på 2012 med nytt album från Anthony Hamilton. Never let to tillsammans med Keri Hilson som delar på sången är en riktig höjdare. Anthony Hamiltons röst sätter R Kelly i gugning. Never let go är soulpop när den är som bäst. Klicka på play under bilden för att lyssna. Albumet Back to love finns på Spotify. Never let go finns i listan bland bästa nyheter.


Snygg t-shirt från Religion | Mode

Riktigt snygg t-shirt från Religion. Snyggt skuren nertill med lite längre rundad vinge både framtill och baktill, sydda veck över bröstet som gör att den faller och ger ett lösare intryck. Ligger på omkring 340 kronor hos Asos. Bilder från Asos.


 



Grymma kängor från Shoe the Bear | Skor

Kängor i läder från Shoe the Bear med dragsko på inre sida, sula i läder och innersidan i skon är gjord i kalvskinn. Riktigt stilren och snygg. Just nu på heppos rea där den ligger på cirka 1100 kronor. Bilder från Heppo.

Outgivna versioner av Lykke Li: Lost sessions pt.1

Lykke Li har på sin Soundcloud lagt ut tre outgivna versioner från Wounded rhymes. Det är I follow rivers, Jerome och Youth knows no pain som finns med på Lost sessions pt.1. Klicka på bilden för att komma till Lykke Li's Soundcloud. Lykke Li har med sitt album Wounded rhymes varit med på flera topplistor över årets bästa album 2011. Välförtjänt.


Bilder Topman vår & sommar 2012 | Mode

Topman med lookbook-bilder för våren och sommaren 2012. Mycket färg, mönster och djuriska tryck. I mitt tycke förskräckligt. Bilder från Clothes Before Hoes.
 










Mold mjukbyxor från Odeur | Mode

Att kunna gå i ett par mjukbyxor eller träningsbyxor eller vad man nu vill kalla det - utan att se sliten eller obrydd ut - då passar dessa byxor från Odeur alldeles utmärkt. Kostar nu på rean ungefär som ett par bättre träningsbyxor på Intersport eller Stadium. Dessa med lite sänkt gren och dubbla band i midjan. Skurna smala anklar och avsmalnande ben. Bilder från Orimono.
 



Ny singel från JJ feat. Jr: Vi | 7/10 Ingvar

Den börjar fruktansvärt tråkigt med ett intro på två minuter, sedan vaknar JJ's nya singel Vi till liv. Dekadent dansinspirerad pop med en försiktig housekör som bär låten igenom. Vi är bra. Klicka på play nedan för att se videon inspelad på midsommarafton. Och det är helt okej att hoppa över det lama tvåminutersintrot. I Spotify finns Vi utan långt intro för den som föredrar. 

 

Julledigt till på onsdag! | God jul!

Jag ha lite julsemester och återkommer på onsdag igen. Tills dess är det bara att lyssna sig igenom Julmusiken eller Årets bästa låtar i playlisten på länkarna. Grymt bra. God jul!

Årets 66 bästa låtar 2011 | Playlist

Jag vet inte i hur många år jag har listat musik. Och jag vet inte hur många låtar jag genom tiden har listat, betygsatt och spridit. I år hinner jag verkligen inte lista ner toppen med motiveringar - utan jag samlar årets 66 bästa låtar i en spellista - utan någon numrering alls. Bara en sjukt bra spellista. Årets album har i alla fall gjorts av Lykke Li, Jonathan Johansson, James Blake, Patrick Wolf och Veronica Maggio. Klicka på bilden för att komma till playlisten i Spotify med 2011 års 66 bästa låtar.


Ny video från Kite: Step forward | 7/10

Kite med ny video till Step forward. Den är hämtade från EP IV som kom tidigare i år. Videon släpptes nyligen efter en inspelning i Kina från sommarens turné. Det här är ingen av Kites låtar jag håller på den övre halvan, men Kite är ett grymt band i sin genre. Synthpop när den är som bäst. Hela EP IV finns på Spotify. Bästa instegslåten är Jonny Boy. Klicka på play nedan för att lyssna.


Bilder på Ljung vår/sommar 2012 | Mode

Bilder på Ljungs kollektion inför vår och sommaren 2012. Klassiskt med lite mer attityd än flera andra med samma grund. Gillar, som oftast, att det finns lite för varje tillfälle; uppklätt och vardagligt som dom två stora baserna. Kolla in mer på Ljungs hemsida. Gymnastiksalsbilderna ger väl intrycket av den svenska bakgrunden som ska spegla Ljungs kärnbärare - skräddarsydd funktionalism på ett klassiskt och traditionsrikt sätt. Och lite snobbigt. Bilder från Ljung.


Ny singel från Birk Storm: Together | 7/10 Ingvar

Ny singel från Birk Storm som tidigare i år kom ut med My girl [med på min lista bland årets bästa låtar]. Efter att ha varit en del i ropet för cirka tre år sedan försvann han och är nu tillbaka på allvar. Nästa år kommer ett album. Grym dansk som kanske kan jämföras lite med svenska soulartister som Eric Gadd eller Christan Walz i en mer dansbaserad och samtida tappning. Och bättre.


Tröja från Zara med omlottkrage | Mode

Helt okej tröja från Zara. Omlottkrage känns fint nu. Denna kostar 300 kr vilket inte är en hel förmögenhet. Knappdetaljer nertill vid mudden, syns speciellt på sista bilden. Bilder från Zara.






Moby feat. Kleerup: The right thing | 6/10 Ingvar

Kleerup har gjort en av remixerna på Moby's The right thing/After EP med Inyang Bassey. Här nedan är The right thing. Gillar det mesta Kleerup sätter fingrarna på, ett rent musikaliskt geni. The right thing höjer sig en nivå i denna version av Kleerup. Klicka på play i videon nedan för att lyssna. För att lyssna i Spotify finns The right thing av Kleerup här. Stark sexa.


Skuren skjorta från Delusion | Mode

Snygg skjorta från Delusion. Skuren framtill med sned och dold knapprad, flik i ryggslut och assymmetrisk knäppning i kragen som utmärkande detaljer. Bilder från Clotes Before Hoes.





Kraghalsdukar | Accessoarer

Har länge gillat tubhalsdukar eller kraghalsdukar - bara att trä över huvudet så är det klart typ. Här är några från ZARA i lägre prisklasser, med snygga mönster och färger. Man slipper gärna knyta halsdukar när det är svårt att få dom att sitta okej, jag är bedrövlig på det där. Nedan fem utvalda, fler finns att se på deras hemsida. Bilder från ZARA.


 





Lite bättre jullåtar | Playlist

Är inte mycket för julmusik och framför allt när det ofta är samma låtar var du än söker. Men så klart är dock några av dom största klassikerna riktigt bra. Här är några av mina favoriter; några av dom stora klassikerna och några bortglömda pärlor samt några nyare fullträffar. Klicka på bilden för att komma till playlisten i Spotify.


Skjorta från V AVE Shore Repair

Sjukt snygg skjorta från V AVE Shoe Repair i stentvättad denimlook. Dolda knappar samt synliga detaljsömmar framtill. Just nu har V AVE Shoe Repair 25% på utvalda plagg, varav Minimal shirt nedan är inkluderad. Denna ligger på omkring 900 kronor. Riktigt snygg, tycker dock inte der framgår till fullo på bilderna. Bilder från V AVE Shoe Repair.


Nytt från Urban Cone: Our youth pt. 1 EP | 8/10 Ingvar

Urban Cone släppte igår sin debut EP Our youth pt. 1. Med singlarna Urban photograph och Freak har dom verkligen levererat. Nu kommer ytterligare två låtar på första större släppet. Dialogue är pop i samma anda som tidigare medan Ghost song är mer finstämd. Båda låtarna ligger i playlisten med bästa nyheterna. Klicka på bilden nedan för att komma direkt till EP'n i Spotify.


Trevlig kofta från Tiger | Mode

Kofta från Tiger med två magfickor och mönster över bröstet. Trevlig och snygg ringning, snygg med t-shirt eller skjorta under. Denna ligger på omkring 1500 kronor. Bilder från Tiger.






Nytt från Fibes, oh Fibes: Cerahtonia | 7/10 Ingvar

Fibes, oh Fibes är tillbaka med en ny låt inför kommande album nästa år. Det kommer att heta just Album. Skivan är producerad av Pontus Winnberg från Miike Snow [som jag skrev om förra veckan med ny låt]. På Cerahtonia har soulpopen lyfts fram med ett marchliknande beat tillsammans med en tredjedel från Peter, Bjorn & John. Cerahtonia är ingen singel, första singel från Album blir Apex of the sun som släpps i slutet på januari. Klicka på play nertill vänster under bilden för att lyssna på Cerahtonia.



Julklappstips | Mode

Här kommer fyra sköna julklappstips för dom som inte är klara än eller väntar på riktigt bra saker. Först marknadens bästa och snyggaste kalsonger just nu från Kim Denzler. Specialpris på boxer till 20/12. Hade också själv önskat mig det sjukt coola fickuret från . Tredje tipset är Horseshoemaker som dels gör t-shirts men även det nya halsbandet format som en hästsko, det har jag skrivit om tidigare. Verkligen snyggt, prisvärt för 300 kronor. Details by Rebfre är perfekt om man är ute efter det där lilla paketet till mindre pengar. Träkorset är min favorit för hundralappen. Klicka dig in på länkarna i texten. Bilder från respektive sida.








Nytt med Dante feat. Adele: Won't go | 8/10 Ingvar

Dante, känd som trummis i bandet The Concretes, har samplat en av världens mest nu säljande artister Adele. Won't go innehåller delar av Adeles He won't go. Och om jag har förstått det här rätt så har Dante ännu inte fått loss rättigheterna till samplingen. Ett album är dock att vänta nästa år. Och kanske Won't go på singel. Fantastiskt bra. Klicka på play nedan under bilden för att lyssna. 



Bilder från Ben Sherman vintern 2011-2012 | Mode

Lookbookbilder från Ben Sherman vintern 2011-2012. Inget jättemärkvärigt dock säger det väl återigen att kängor gör sig rätt nu för tiden. Det är fint med sjalkragar/omlottkragar som sista bilden. Bilder från Ben Sherman.









The Sound of Arrows: Magic | 8/10 Ingvar

Sound of Arrows nya album Voyage är en kort bit från årets topp 5 men dock med toppar i bästa Pet Shop Boys-världar. Skrev tidigare of Wonders. Nedan är Magic med barnkörer i högsta klass. Magic har funnits ute ett tag men är likväl ett fantastiskt stycke popmagi. Lyssna på hela Voyage på Spotify. Klicka på play nedan för att lyssna på Magic.


Rutig skjorta från Tiger | Mode

Trevlig rutig skjorta i klassiskt utförande, bröstficka som enkel detalj. Plagget kommer från Tiger. Denna skjorta kostar runt 950 kronor. Jäkligt snygga färger och rutor kombinerat enligt mig. Bilder från Nelly.


 

Nytt från Jonas Rathsman: Tobago | 7/10 Ingvar

Jonas Rathsman från klädmärket, musikskaparna och filmskaparna Uniforms for the dedicated kommer på måndag med en EP som heter Tobago. Tobago nedan är riktigt trevlig fylld med sydliga dansanta beats. Från EPn finns även Feeling you att lyssna på. Klicka på play nedan för att lyssna på titelspåret Tobago.


Kängor från Swear del 2 | Mode

Ytterligare ett par grymma kängor från Swear. Dessa kanske, tack vare den vita färgen, en modell mer för våren. Dom första jag visade häromdagen finns här. Läder blandat med canvas samt ett spänne som sista detalj upptill. Bilder från Swear.




Byx-nyhet från V AVE Shoe Repair | Mode

Sjukt snygga byxor modell smalare från V AVE Shoe Repair som presenterats som nyget. Detaljdekor på sidan hela vägen och markerad sömm i knäveck samt två fickor baktill i olika storlekar. Grymma! Bilder från V AVE Shoe Repair.










Nya skivan med Amy Winehouse: Lioness hidden treasures | 7/10 Ingvar

Lioness hidden tresures är några nya låtar, några alternativa versioner på tidigare låtar och några covers. Singeln Our day will come är bra och Between the cheats når också högt. Allra bäst är Will you still love me tomorrow. Jag tror att Carol King som gjorde den först. Den har funnits ute på youtube i flera år i akustisk version, här dock i bättre produktion av Mark Ronson. Det sägs att den funnits klar redan 2004 men aldrig getts ut. Även Lykke Li har gjort en version på den som finns här. Lyssna i Spotify här.


Kängor från Swear del 1 | Mode

Riktigt snygga kängor från Swear. Har så gott som alltid gillat deras skor men ändå bara haft ett par genom åren. Dessa tror jag finns [osäker dock] i svart som nedan samt i grått borstat läder om jag tolkar bilderna rätt. Verkar ligga okej i prisbild. Bilder från Swear. Jag kommer visa ytterligare ett par kängor från Swear strax. Kika in igen i dagarna!






Ny EP från Patrick Wolf: Brumalia | 6/10 Ingvar

Patrick Wolf som gjort en av årets bättre skivor i Lupercalia släpper nu även en EP med sju spår. Den innehåller nya singeln Together som är från Lupercalia, men resterande låtar är nya. Det är mer nertonat än annars från Patrick Wolf. Brumalia [spotifylänk] imponerar inte så mycket. Nedan är This time of year. Klicka på play under bilden för att lyssna.


Byxor från Religion | Mode

Modell lösare byxor med lite lägre gren, kommer från Religion. Dessa ligger i pris mellan 800-900. Modellen har även en hög midja. Mer kläder från Religion visade jag tidigare här. Bilder från Asos.






Halsduk från Weekday | Accessoar

Halsduk från Weekday som finns i flera färger. Bör nog ta mig tid att leta upp en halsduk snart, hinner sällan ta mig tid i prioriteringen. En enkel enfärgad verkar svårt att hitta? Denna ligger 200 kronor. Bild från Weekday.

Nytt från Miike Snow: Devil's work | 8/10 Ingvar

Miike Snow twittrar om ny musik. Och på sin hemsida har bandet lagt ut Devil's work. Samtidigt betonar man att det inte är en singel. Tycker dock den lovar riktigt gott även om det inte riktigt når samma höjder som Animal. 8 svaga Ingvars!


Nytt snyggt halsband från Horseshoemaker | Accessoar

Sjukt coolt halsband från Horseshoemaker som jag visat tidigare, först nu finns det till försäljning dock. Udda och eget, det gillar jag. Läderband med själva hästskon i stål och Horseshoemaker synligt i stålet. Ligger på 300 kronor och är ett trevligt julklappstips. Finns att köpa på Horseshoemaker. Dom har även fina t-shirts. Bilder från Horseshoemaker.














Drake ft. Rihanna: Take Care | 8/10

Drake har med hjälp av Jamie XX gjort en version på Gil Scott Heron's I'll take care of you. Rihanna finns med på sång. Och det kommer säkert bli en någorlunda hit, den har klart mer hitpotential än den version Jamie XX remixade åt Gil Scott Heron [som finns här på Spotify]. Klicka på play under bilden för att lyssna på Take care som Drake gör tillsammans med Rihanna.



Skjorta med fast slips från Sons of Heroes | Mode

En snygg skjorta från märket Sons of Hereos. Denna har en fast svart slips som är fastsydd i kragen samt en dold knappning framtill. Stilrent och snyggt. Gillar byxorna på modellen, dock vet jag inte vad det är för några. Kanske återkommer om det framöver om jag hittar svar. Skjortan ligger på lite under 1000-lappen. Bilder från Asos.






Ny singel från Lana del Ray: Born to die | 7/10 Ingvar

Ny singel från Lana del Rey som släpps 23 januari nästa år. En officiell video kommer också senare. Det här är titellåten från albumet som finns ute på marknaden den sista januari. Håller Video games snäppet högre, men Bord to die är en ganska trevlig brittinspierad poplåt. Klicka på play nedan för att lyssna på nya Born to die.


Är du bloggdesigner?

Söker efter dig som designar bloggar. Planen är att förbättra och göra kallenilsson.com lite proffsigare. Är du intresserad eller vill tipsa om en duktig själ? Släng iväg ett e-post till [email protected].

Fler bilder på Mouli våren & sommaren 2012 | Mode

Sista bilderna på Mouli för kollektionen vår och sommar 2012. Den första går att se här med hela 30 bilder. Som jag har skrivit innan - avgudar jag Mouli just nu. Det finns en videopresentation som fyller ytterligare några plagg. 37 sekunder in i denna video syns en helt fantastisk tröja. Sjukt snygga jackor nedan. Gillar även den benvita kavaj-jackan med svarta markeringar framtill samt den rödrosa kraglösa koftan med stora fickor på magen samt den rosa huvtröjan. Bilder från Mouli.






































Joel Alme sjunger Blur

Jag väntar förväntansfullt på en uppföljare till Waiting for the bells från Joel Alme. Tills dess värmer denna video från tv-pgrammet På spåret. Det är Blur's gamla The universal som Joel Alme tagit sig an. Så fantastiskt bra. Och hör ni hur fantastiskt likt introt är Sigur Rós Hoppípolla? Joel Alme har en magisk röst. En studioinspelnign på denna? Klicka nedan för att lyssna.


Två nya skjortor från Whyred | Mode

Två nya skjortor från Whyred. Klassiska uttryck i blå/creme rutig och den andra i chambrey med blådenim som färg. Den översta hamnar på 900 kronor och den sista i chambrey på 1200. Riktigt trevliga! Bilder från Whyred.



Ny singel från Niva: Dirty water | 7/10 Ingvar

Drömsk och mörk pop med dansanta elektroniska beats med rötterna i indiepop. Gillar verkligen senaste singeln Dirty water från Niva. Ganska snygg video dessutom. Klicka på play nedan för att se videon.


30 bilder från Mouli vår & sommar 2012 | Mode

Mouli har nog blivit en av mina favoriter i år, fantastiskt snygga plagg. Allt från färger, ringningar, vidd och längd på plaggen faller mig perfekt i smaken. Och kanske framför allt uttrycket vardagligt medveten, avslappnad med ett personligt uttryck. Mouli funkar i dom flesta avslappnade tillfällena. Och det finns även plagg för mer uppklädda och formalla stunder. Skjortor, t-shirts och framför allt tröjor och jackor är riktigt snygga. Tack Mouli för bilderna. Fler kommer senare.




























































Nytt från The Sound of Arrows: Wonders | 9/10 Ingvar

Den svenska synthpop-akten från Gävle The Sound of Arrows har jämförts med Pet Shop Boys och Empire of  the sun [och remixat Lady Gaga]. Nyligen släpptes debutalbumet Voyage fullt med discobeats och indiepop med viss touch av electro. Har tagit mig igenom delar av albumet och det är riktigt bra. Favoriten hittills är Wonders. Klicka nedan för att lyssna.

 

Prisvärda klockor från Ben Sherman | Accessoarer

Snygga klockor från Ben Sherman. Tycker dessa är riktigt prisvärda då dom ligger mellan 470-970 kronor ungefär. Den första ligger högst, sedan följer priserna att desto längre ner bilderna är ju lägre ligger dom i pris. Sista klockan under 500 riksdaler. Mina favoriter är nummer tre och fyra i bildordning, ungefär 800 vardera för dom. Bilder från Ben Sherman.



Nytt med First aid kit: The lion's roar | 8/10 Ingvar

Systerduon First aid kit har släppt ny singel. The lion's roar är huvudspåret från albumet med samma namn som släpps i slutet på januari. First aid kit är inga jag har fastnat för tidigare men The lion's roar är bra. Och rösterna. Klicka nedan för att se videon till First aid kits nya The lion's roar. Videon är verkligen vacker.