Istället för att stryka...

CEO i högtalarna, balkongdörren är öppen och kvällen känns fortfarande som dag. Efter en kanon-onsdag på jobbet med riktigt bra försäljning avbröt vi med en lunch i solen på Byttan innan vi skrev order efter order på eftermiddagen. Och som tidsfördriv i kväll tänkte jag spana mig igenom Whyred, Fifth Avenue, Acne och Grandpa.


Alento från Voice, snyggaste möbelserien just nu! Kaxigt sängbord i modernt 50-60-tal.


Mellan effektivitet och erfarenhet, gammal eller ung i butik?

Den där inställningen och lusten blir alltid lite svårare när solen är större än någonsin. Och det kändes som hela bröstkorgen och huvudet vred sig flera varv av obehag när jag kom tillbaka till jobbet efter fyra dagars ledigt. Ofantliga högar med papper, försvunna leveranser och semesterfirande kollegor gav mig verk i hela kroppen. Någonstans mellan tankarna på dröm och verklighet kom känslan i kroppen tillbaka. Och i kväll tog jag mig förbi åkrarna och ängarna, körde till Revsudden genom jordgubbar, nypotatis och honungssäljarna längs vägen och sprang sen av mig den lilla frustrartionen.

När den där förlamande känslan begränsar en och sätter sig i huvudet och det känns som tiden aldrig räcker till finns det alltid ett sätt att ta ett steg fram igen. Och hur ofta jag än kollar försäljnings- och kundstatistiken och funderar på hur mycket det finns att göra så hinner jag uppenbarligen. Jag måste nog bara lära mig att intala hjärnan det från start.

Många äldre människor tycker ofta det är synd med yngre personal. Och även om den förutfattade meningen om att yngre i dom flesta fall kanske har en mindre kunskap kommer jag nog alltid vara den som hittar fördelarna i det. Yngre människor har växt upp med en annan press, ett annat tempo och jobbar flera gånger effektivare än äldre.

Under mina första två år kunde äldre ibland säga att det inte önskades någon hjälp, men minuten senare fanns en äldre rådgivare till deras belåtenhet. Jag kan förstå den tryggheten som en äldre kund vill ha. Och samtidigt väljer jag kassa-kö på exempelvis Maxi efter ålder ibland. För någonstans tänker jag att när en äldre tagit två kunder har en yngre tagit kanske tre eller fyra. Det finns ibland en annan hunger, en annan vilja och inställning som sitter där. Även om jag har turen att ha kollegor som nästan aldrig drar fötterna efter sig finns det andra platser. Det finns väl dock alltid både för- och nackdelar med hög eller låg ålder och alla är så olika, en blandning av åldrar och kön skapar också en bra balans. Det finns så många som har en lång erfarenhet och kunskap värd att verkligen både respektera och beundra. Men det finns också så många människor där ute som passerat hungerstadiet och har blivit som perfekta för en långsam och ineffektiv byråkrati.


Medan Hultsfred ställs in och antagligen går i graven sjunger CEO helt oväntat Den blomstertid nu kommer

Hultsfredsfestivalen blir inte av, men i skuggan av det släpptes i går CEO White magic. Sista spåret är Den blomstertid nu kommer. Och här kommer den.


Sommartider hej, hej, sommatider!

Rummet är för varmt och utanför fönstret är det för tyst. Det känns som alla ljud har tystnat ifrån helgens alla händelser, som mycket har hänt och tiden varit längre än den var. Och ändå finns det många saker som man aldrig hinner göra eller säga. På fyra dagar känns det som sommaren har accelererat till två månader, som om minnena har växt till bredden och tiden redan har passerat. Så många människor, så många bra av dom och så många stunder av glädje. Det har börjat fantastiskt. Jag vill fortfarande höra alla ljuden. Jag vill fortfarande känna alla stunderna. Och jag vill ha ännu mer av dessa dagar!




Midsommarafton, Ängö 2010-06-25

Midsommarhelgen summeras som riktigt fin. Och innan jag intar en plats i solen idag ska dom sista resterna från midsommarafton städas bort. Eftersom man kom i säng klockan sex blev det inte mer än 3-4 timmars sömn och det kändes i går kväll i Borgholm och på Strand. Och ännu är det två lediga dagar kvar innan jobb. Kan det bli mycket bättre?

















Jag börjar tro att vi kan gå igenom eld bara för i kväll

Frukost på balkongen, solen ligger på. Och vädret ser lovande ut hela helgen. Musiken är för hög och solen perfekt. Snart är det dags att börja borsta potatis, ställa fram stolar, bord och duka, köpa glass och hämta kameran som är glömd på jobbet. I kväll blir det sommarkalas. Och det ser lovande ut. Trevlig midommar alla! Det kommer vi att ha här!


Revsudden, tygpåsar och den första färgen

Revsudden bjöd på årets hittills bästa sol och hittills bästa värme. Och jag tror till och med att solen fastnade lite grann när jag somnade under den blåa himmelen. Idag hade vinden tagit semester för när jag låg där på tomten längs kusten fanns det ingenting som svalkade. Bara en värmande sol. Och alla inköp för midsommar är klara, huden bränner och kvällens sista lugn väntar. Idag fyllde jag även på garderoben lite grann. Och hur galet snygg är inte tygpåsen från Carin Wester? Om två dagar är det midsommar. Och om tre Strand.




                       T-shirt                                                            Tröja

Håkan Hellströms nya skiva, Krögers, Hästens och Strand

Vaknade idag till ljudet från andra sidan fönstrena, ett nyklippt gräs och motorer som ville ha mig vaken. Och så fick dom. Svårstartad, seg och sliten började jag dagen, men efter lunch höjdes tempot och nålarna i ryggen glömde jag bort. Det är konstigt att det ska ta sex timmar för mig att vakna. Jag kom sakta in i dagen, hittade fokus, tempo och började känna att saker och ting blev gjort. Vissa dagar kan jag känna mig som en idrottare, en mittfältare som från början slår bort enkla bollar och tappar position men sakta jobbar sig tillbaka och tajmar brytningar, vinner dueller, hittar rätt i positionsspelet och reducerar på stopptid. Idag var en sådan dag. Och efter att ha så gott som fått upp alla rea-skyltar tillsammans med dom andra började nymonterade rea-varor också trilla in i butiken, samtidigt som reduceringen på stopptid kom efter klockan 18 när jag fick en order på en av dom mer exklusiva sängarna från Hästens. Vissa dagar har du ingen energi kvar i kroppen, du är för sliten och men vill ändå besegra samvetet innan du släcker belysningen, låser dörren och går hem.

Nu ligger jag här i kväll med ett öppet fönster igen, den svala sommarnatten kommer utifrån och in. Och runt omkring har människor talat om midsommar, semestrar och Strand. På fredag kommer Ängö att glöda och människor att lysa. Vi firar midsommar i Kalmars paradis och tills dess ska sånghäften, tält, möbler och underhållning vara klart. Innan dess mellanlandar vi med mat och dryck på Krögers under torsdag kväll. Det är så jäkla skönt när du får somna med ett belåtet hjärta, huvudet rent och tanken klar.

 
Här är Håkan Hellströms nya skiva i väntan på det "riktiga" i höst.

Ceo, stressad och höghastighetshjärta

CEO på repeat, nytränad och ett försök att fånga lugnet dom sista timmarna av helgen. Det känns som tiden inte riktigt har räckt till i helgen och den där känslan av att det finns så mycket kvar att göra ger mig aldrig något lugn. Ibland önskar jag nog för mycket av människor omkring, att dom gör saker i ett tempo som överstiger mitt. Och det är kanske inte alla gånger man gör allt tillräckligt bra bara för att det ska gå fort. Jag antar att den där känslan av snabba beslut, snabba handlingar och höghastighetsghjärta egentligen bara består av att vilja göra många saker bra. Kanske är det inte bra att tänka för mycket i bilder och se ett färdigt resultat när frustrationen kommer om bilderna från drömmarna till verkligehet får en svagare nyans? I natt ska jag sova över mitt humör. Och vakna lugn.



Mars-glass, fullkornsris, gnissel-pop och fest!

För mycket av sommarens nya kärlek, för mycket likt ett tidigt beroende av flerpack med en liten storhet i. Och jag skulle säkert kunna leva utan mat, bara jag fick äta mängder av alla vitamininjektioner jag låtsas att det är. Som ett litet undantag kör jag bland annat på fullkonrsris till lunch idag, ibland tröttnar man trots allt även på vitaminer, godis och glass. I kväll ses vi så klart någonstans ute med ett glas i handen, mitt i vimlet, mitt i stan. Och någonstans i natten när den är som allra bäst.


Väderkvarnar är hetare än Stureplan


Sånt som majoriteten tycker är hemskt, antar jag

Om sommarplågor vore lika bra som Matisyahu


Matisyahu: One day

Matisyahu feat. Akon: One day

Dagens stora fråga!

Varför är sneakers för tjejer från Adidas och Nike oftast snyggare än dom för killar?


Att ta framtiden dit den styr dig!

Från Larmtorget till sovrummet hör jag studenternas sång och gläjde. Från ungdom till innan-vuxen-liv hör jag människor som firar, människor som springer genom natten och människor som landar igen där allting fick sin start. Jag minns dom dagarna som en lång fundering på framtiden och vad man skulle göra efter. Och jag har fortfarande aldrig sagt att det här ska jag göra och bli. Jag har fortfarande inte tänkt, fortfarande ingen plan och fortfarande inte ångrat mina val. För allt jag har läst, för allt jag har gjort och allt jag har genomfört har jag aldrig haft en tanke eller plan. Jag bara gjort det jag vill och kan.

Och jag kan nog säga att jag inte hade haft haft roligare, lärt känna fler människor, varit mer nöjd eller lyckligare om jag bestämt allt på förhand - läst ett program istället för alla fristånde kurser som jag själv ville, blivit journalist eller copywriter och haft en titel som mål eller något annat. Jag har ingen examen, ingen titel, men en himla massa högskolepoäng, kontakter och kreativitet. En bakgrund följer inte med dig hela livet, det är bara en historia som förändras igen. På vägen gäller det bara att göra dagarna till så mycket glädje man kan. Och tidigare idag fylldes nog stan av samma sak!


Visa discomusklerna på stranden?

Sommar som bränner emot huden, en badkruka med en säker plats i solen och jag har mina önskningar klara. Det är dags för nya badshorts, varav ett par Frank Dandy är redan införskaffade. Och det ser ut som det blir ett par från Böna också. Frågan är bara om jag ska ha långa ben på dom eller korta där också? Det blir nog ett par långa, jag skulle ju inte direkt ha Sveriges snyggaste lår i en folkomröstning. Arrividerci inseguimento della spiaggia! Det var många år sen sist, kan ha blivit väldigt galen italienska där är jag rädd!


Frank Dandy sitter som gjutet

Björn Borg, långa

Björn Borg, korta

Väderkvarnsvägar leder fram till sommaren

Täckena, lakanen och handdukarna hänger ute på linan. Och vinden från sundet sveper in över gården. Det känns att den friska doften av sommar är här, det enda som fattas är snart en frukost på balkongen av jordgubbar och mjölk. Det här kommer bli en sommar med minnen av vuvuzelor och blåa dagar, fotbolls-vm och uteliv, långar dagar på sjön, besök i sommarstugan och soliga dagar på Öland. Det är synd att klaga nu. Och mellan väderkvarnsvägar, sommarkonserter och badstränder kommer det finnas tid att andas. När semestern börjar kommer den att vara väldigt välkommen! Jag är en av dom som väntar.



Ibland blir det inte som man tänkt sig

Dom första golfslagen på tre år, ett första bevis på att all känsla för längesen var slut och all talang var död. Och ändå förvånande jag mig själv när jag träffade bollen rent, slog rakt och svingade okej tills allt som fanns i magen ville upp. Jag trodde det fanns en gräns för hur mycket spyor som kunde komma upp från min lilla kropp. Idag ligger jag kvar i sängen och väntar på att orken kommer tillbaka. Det som skulle bli en heldag med golf, fotbolls-vm (den där jäkla VM-tutan är ganska öronbedövande), Harrys och Byttan blev en helg med magsjuka. Jag som aldrig spyr har nu spytt för 20 år framöver. Och på köpet tvättade jag min mobil i tvättmaskinen. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.

 


En känsla av glädje, styrka och sommarmusik!

VM-tider, för många moln och längtan efter sol igen. Den där känslan att vakna upp någon annanstans i drömmen på en sommarmark i fuktigt gräs och under en himmel utan moln. Jag önskar hellre morgnar med fågelsång, sol och glädjeskrik från granngården än dessa regnperioder och kalla vindar. Och ändå känns slutet på denna vecka som en behaglig känsla genom kroppen, tillbaka till fokus, tillbaka till dom rätta tankarna och till drömmarna och känslorna och sommarsångarna och vännerna. I kväll blir det fotbolls-VM med Bagarn efter ett halvårs frånvaro från Sverige. Och nu kan människor säkerligen snart beställa sydafrikanska kakor på Holmgrens och Konditori König efter hans studier i fotbolls-VM's-land.

Och så kom det ett väldigt trevligt mail från Yoki Ono idag, gillade Oduer-inlägget på bloggen och frågade om beställningen från sist var bra. Sånt gillar jag. Varför är vi så dåliga på att följa upp människor som handlar? Ett litet samtal eller mail för att påminna om att man minns, ett tacksamt bevis på att handlat är så enkelt. Och jag tror minsann jag ska fundera ut ett sådant system för oss - för varje soffa, byrå, solstol eller soffbord är betydelsedfullt. Jag gillar såna här dagar när tankarna kommer på rad, när idéerna kryper genom huden och ut på papper, när jag får uttryck för det jag tänker. Och idag var en sådan dag, jag har saknat dom. Jag har mest funderat på vad jag gör för rätt och fel, hur jag ska bli bättre och hur man berömmer och ger konstruktiv kritik. Ibland känner man sig begränsad, men jag antar att man bara har hundra år av erfarenhet kvar. Och nu har jag bestämt mig för att varje morgon jag sätter mig i bilen ska jag höra en inre röst säga "få det att hända". Och under helgen ska jag passa på att njuta av kära återseenden, Kalmar Springbreak och golf, Harrys, Byttan och lediga dagar under himmelen. Vi ses!


Som en dröm


Bandybrudarna lade ut en galet, galet, galet bra sommarlåt!

Work work work [pub, club, sleep]

Ett öppet sovrumsfönster, inget eko utanför som tränger sig in. Och det känns som skulderbladen sitter fast mot bäddmadrassen. Det är som energin går på återhämtning, träningsvärken aldrig försvinner och ögonen har förlorat fokus. Senaste veckorna har minnet varit obefintligt och huvudet glömt bort vad strukturering är. Dom där dagarna på schemat som inte riktigt finns har jag glömt bort att jag haft och dom där dagarna på schemat som egentligen finns räcker tiden inte till. Varför känns det alltid som man springer och springer men aldrig kommer i mål? Jag antar att det bara är ett angenämt bekymmer.


The Rakes: Work work work [pub, club, sleep] passar perfekt in på dagarna nu

Ska vi dansa, så ska vi dansa till Buddy Holly!

Oskar Linnros genom högtalarna, moln på andra sidan fönstret och i huvudet ekar behagligt tonerna från igår. Adam Tensta fyllde övervåningen på Harrys medan resten var tomt. Och den spontana känslan av att göra något mitt i veckan är underskattad. Larmtorget fylls av människor i sommarklänningar, tygskor och t-shitrs, uteserveringarna brinner från eftermiddag till natt. Och det går inte annat än gilla det här. Människor med ett humör som värmer, människor med händer som greppar glasen och aldrig slutar prata faller mig i smaken. Efter alla dagar, nätter och timmarna där emellan längtar man alltid framåt och tillbaks, snart är det helg igen. Och då ses vi någonstans där mitt i vimlet. Så klart.




Dagens låt är Oskar Linnros: 25

Ben & Jerrys, Jag är en idiot-låten och från sol till regn

Utanför fönstrena här faller regnet ner. Ibland känns det som den där fukten kommer med ett behagligare lugn samtidigt som dom mörka molnen krymper världen. Jag vet inte varför, men visst känns det som allt blir lite mindre när färgen ovanför blir lite mörkare än ljusblå? I kväll är jag slö i soffan med kaffe och skummad mjölk som något välförtjänt efter dagens jobb och träning. Och det här känns som ett helt annat avslut på dagen jämfört med igår. Under söndagskvällen tog vi löprundan på Svinö och återhämtade oss istället på nyaöppnade Ben & Jerrys med mygg, sommarvärme och klarblå himmel över oss. Och efter tre fantastiska dagar i solen kan man inte annat än tycka att det är okej om regnet faller ner. Underbara dagar, underbara människor och underbara tider - det går bra nu!



Ludwig Bell: Jag är en idiot!

Oh la la jag vill ha dig!

Ibland uppstår den där magiska känslan som förblir helt obeskrivlig. Man vill liksom åt det, man vill nästan krypa in i det och aldrig ta sig ur. Som tolvhundra armar om det käraste man har. Det spelar ingen roll om det är skor, människor eller resor. Eller lampor. Jag är just nu helt exalterad av And Tradition Copenhagen/Smak Design. Och framför allt lampan Spinning Light formgiven av Benjamin Hubert. Det är ju magiskt! Ibland blir man tydligen arbetsskadad. Vem vill inte ha den här skönheten, allra helst i lila så klart?




Sommar, sommar, sommar!

Solen in i sovrummet, solen överallt. Och det är synd att klaga på en sådan här helg när man vaknar tidigt varje morgon till ett väder som är värt semester. Efter en torsdagkväll genom stan med människor på vartenda gatusten och en trevlig fredag på Bytttan blev lördagen på Slottet och Harrys en fortsättning på det lugna. Nu tar jag snart en plats i gräset mitt i solen och drömmer om mer ledigt. Jag hade nästan hunnit glömma hur skönt det är att vara ledig när taket är en himmel fylld av blått. Och någonstans där bortom värmen stannar jag gärna kvar. Det är dags att somna i solen!


Snart dags för den obligatoriska sommarglassen vid hamnen va?



I juli blir det här trevligt i Borgholm.

30% hos Yoki Ono och sol-schtek innan Byttan

Sjukt underbar dag, ligger i gräset ute i solen, åt en salladslunch på innegården och var förbi en kort sväng på underskattade Erik & Alexander. Innan dess var jag snabb och lade beslag på sista rätta storleken av favoriten Odeur. Under fredagen kör Yokiono -30% på allt eftersom dom firar 6-årsjubileum. I kväll ses vi på Byttan! Alors on danse!



Odeur, New Air i ljuslila som är finfin att ha bakochfram!

Kalmar FF på Kalmar Slott, Byttan, Harrys, ledig tre dagar och Ballad från en loftsäng med grymma Oskar Linnros

Overkliga dagar, overkliga strålar som silas ner från solen. Och den där värmen som sveper in mot huden ger en sjuklig känsla. Vem lever inte för sommaren? Vem lever inte lite mera nu? Nu är jag ledig i tre dagar och under fredag intar vi Club CajByttan och dagen efter väntar Kalmar Slott med 100-årsfirandet av Kalmar FF. Och kanske avslutas den kvällen på Harrys. Ses vi ute? Ses vi någonstans i vimlet? Brotta ner mig och säg hej!


Grym skjorta, trots korta ärmar, från Gitman Vintage


En liten teaser från Oskar Linnros kommande album

Sommarkläder [och den vinnande metoden]

Genom tolv grader varje morgon, tillbaka genom samma luft på kvällen och samma oförstånd att inte bära jacka. Nu ska det väl vara varmt? Vi ska ha bruna armar och ben, solens färg i ansiktet och tunna kläder. Det är dags att ändra garderoben. Och det här är inte helt fel i sommar. Vad letar du efter mellan molnen? Dessutom verkar det som även Kalmar ska få värme snart! På med solglasen och pausa med Magnum Coco choc!


Velour

Velour

Velour

Ljung

Ljung


Panos Emporio

Från Velour och Nelly