Marni inför värmen | Mode

Bilder från Marni vår och sommar i år. Tänkte det kunde vara kul att visa eftersom det är Marni som blir gästdesigerns hos H&M framöver. Den som inte sett samarbetet tidigare kan kolla in det genom att klicka här. Bilder från Drone NYC.


















Novel gör cover på Lana Del Rey: Video games | 9/10 Ingvar

Så fantastiskt bra, så stämningsfyllt och obeskrivligt rått, så innerligt och djupt. Novel har jag ingen vidare koll på då det är en rappare och inget jag vanligtvis lyssnar på. Det här är dock något annat. Det blir mer åt RnB. Känns också lite som att det visar vilken bra låt Video games är. Lana Del Rey är en av dom artister jag lyssnat mest på i år. Grym skiva. Klicka på play nedan för att lyssna på Video games i en så när mästerlig version.


Grymma kängor från Schmoove | Skor

Så galet snygga kängor, lite klassiskt uttryck men också med Kalle-poäng på dessa. Marinblå textil med brunt eller cognagsfärgat läder. Skorna kommer från Schmoove har av erfarenhet väldigt bra komfort och riktigt bra kvalitet. Bild från Schmoove.
 

Ny låt från Markus Krunegård: Minusgrader rensar luften | 4/10 Ingvar

Markus Krunegård är snart tillbaka med sitt nya soloalbum. Everybody hurts tillhör bland dom bättre låtarna i år. På Grammisgalen gick även höra Askan är den bästa jorden som lovade gott. Den låten kan man höra genom att klicka här. Nedan är dock en låt tillsammans med Inga Juuso. Juuso är om jag har förstått rätt den enda heltidsanställda jojkaren i världen. Låten lämnar mest plågsamma avtryck, men kanske blir bättre i studioversion. Klippet nedan är en liveupptagning men kommer enligt Kulturnyheterna att finnas med på kommande Mänsklig värme. Klicka på play under bilden för att lyssna.
 

Låga skor från Swear | Skor

Swear har riktigt snygga skor. Ägnade söndagseftermiddagen en stund åt att kolla igenom deras hemsida. Dessa låga skor till 70% för omkring dryga 300 kronor är väldigt trevliga, som ett exempel. Tror inte detta märket finns i Kalmar? Bilder från Swear.

Ett collage av Unconditional-nytt | Mode

Lite av vårens plagg från Unconditional. Utbudet känns ibland enorm och färgalternativen är ofta flera på varje plagg. Flera plagg är av smalare modell. Gillar linnet med ränder på ryggen och enfärgat framtill, shortsen och några av t-shirtsen. Kavajerna är oftast kanon. Även jackorna ser lovande ut. Bilder från Unconditional.  


















Shorts & skjorta från The twelfth letter | Mode

Udda shorts från The twelfth letter med bälste nertill på benens avslut. Hade lika gärna kunnat vara i en diskretare färg (följt samma som shortsen) men ändå stuckit ut. Skjortan i båda färger med längre snitt är snygg. Ett kännetecken för The twelfth letter är just långt. Även linnen, t-shirts och tröjor är rejält långa. Bilder från Asos.






 







Nytt från M. Ward: Primitive girl | 8/10 Ingvar

Nytt material från den magiska rösten M. Ward. Lite poppigare än tidigare och en genomgående slinga som sätter sig fast. Nytt album släpss i april under namnet A wasteland companion. Klicka på play under bilden för att lyssna på försa singeln Primitive girl.


Snygga skor från Gram | Skor

Gram som döper sina skor efter vikten gör en del snygga skor. Dessa två översta med namnet 380 gr. i läder eller tyg är mina favoriter, framförallt lädervarianten som ger en snygg retrokänsla med sitt hålade läder. Svenska Gram har flera modeller höga som låga som finns i flertalet olika utföranden, ofta med snygga och varierande textiler. Kolla alla skor för vår och sommar 2012 genom att klicka här. Flera modeller har luftcirkulationshål, även om nyttan lär vara väldigt liten. Bilder från Gram.










V-ringad & tjock tröja från Tom Rebel | Mode

Riktigt snygg tröja från Tom Rebel, i den övre prisklassen. Denna är dock sänkt 1000-lappen och ligger på knappa 1800 kronor. Snyggt flätmönster, v-ringning och jag gillar även längden på den. Bilder från Meinto.


Kavajjacka från Weekday by Bruno Pieters | Mode

Testade denna på Weekday i Stockholm, den ingår in kollektionen av Bruno Pieters. Riktigt snygg och är både stilig, fulsnygg och klassisk samtidigt som den sticker ut lite. Tyckte den var lite dyr dock. Kavajjackan får mig att tänka på Carin Wester stilmässigt. Bilder från Weekday.




Ny låt från Blur: Under the west way | Live-klipp

För den som inte är alltför ung har växt upp med Blur. Många år sedan sist men nu är det klart att det kommer att bli ett helt nytt album med Blur, det har Graham Coxon offentliggjort i brittisk press. Under the west way lovar verkligen fantastiskt gott, det är en magiskt fin låt. Varken Graham Coxon eller Damon Albarn har fått ihop något så bra på länge, trots en hel del olika utgivningar på annat håll. Klicka på play nedan för att lyssna på ett live-klipp med Under the west way. Mästerligt!

 

Två linnen från Religion | Mode

Två linnen från Religion med den ofta vanliga detaljen [sömmarna] i ryggen på deras överdelar. Den första assymmetrisk skurning medan den blå nederst har ett mer rundat snitt baktill. Dessa ligger på omkring 400 kronor vardera. Bilder från Asos.












Skjorta från Henrik Vibskov | Mode

Skjorta från Henrik Vibskov som ofta har några fina plagg. Skjortor har dom flera som ser bra ut. Vit och ljusblått funkar ju alltid. Små detaljer vid hals, bröst, ärmarna och sidan av magen. Bilder från Aplace.








Nyinförskaffat från V AVE Shore Repair | Mode

Köpte mig nyligen denna gråmelerade Classic t-shirt från V AVE Shore Repair. Tycker alltid dom har riktigt mycket bra saker och då menar jag också på alla typer av plagg. Byxor, skjortor, tröjor, t-shirts med mera. Länge varit min personliga favorit. Butiken i Stockholm hade halva priset på större delen av sortimentet. Bilder från VAVE.




Marni är H&M's nästa designsamarbete | Mode

Italienska Marni blir nästa samarbete för H&M. Subtilt och avslappnat med unikt snitt är beskrivningen för kollektionen. Har tidigare aldrig hört talas om Marni men vid en nämre titt ser det ganska trevligt ut. Bilder från Clothes Before Hoes.




















First aid Kit: This old routine | 8/10 Ingvar

Systrarna i svenska First aid Kit säljer riktigt bra och ligger högt på flera typer av listor. Med sin osvenska musik och inte särskilt kommersiella tonbild är det ganska förvånande. Dom har hyllats av kritiker. Och albumet är bra, Jag håller This old routine som bästa spår, kanske en av dom bättre låtarna när året summeras. Förra årets spelade dom in med Jack White från rockbandet White Stripes och Lion's roar gjordes med Mike Moogis, det är starkt jobbat av två svenska tjejer födda 1990 och 1993. Lyssna på This old routine nedan genom att klick på play under bilden. Otroligt vackert.


Grymma shorts från Unconditional | Mode

Det var längesen Asos kastade upp några intressanta nyheter, brukar ofta kolla deras sida. Några dom brukar ha mycket ifrån är Unconditional. Här är ett par shorts som är riktigt snygga från Unconditional. Annars har Asos varit ganska dåliga under senare tid på nyheter från premiumärken. Bilder från Asos.






Mycket fin vår-duffel från Velour | Mode

Riktigt fin duffel från Velour till våren. Den är i tunn bomull och inte alltför varm. Tycker den ser riktigt trevlig ut och blått är alltid en bra vårfärg. Klassiskt. Bilder från Aplace.
 





Ny singel från Joel Alme: A tender trap | 8/10 Ingvar

Joel Alme som besitter en av Sveriges bästa sångröster är tillbaka med en ny singel. A tender trap känns stabil och lovande, inga överraskanade stordåd dock. Album är på gång i maj. Större delen av skivan är skriven hemma i badrummet. Klicka på bilden för att lyssna på nya singeln A tender trap. Foto: Anna Ledin Wirén.


Bilder från Zara för Mars månad | Mode

Kampanjbilder för mars månad från spanska Zara. Klassiskt snyggt och inget så där märkvärdigt mer eller mindre bra. Zara har brett och bra utbud till ofta okej priser, även om jag alltid har svårt att föstår den stora prisskillnaden mellan butikerna i Sverige och Spanien. Bilder från Zara.


















David Beckham för H&M | Mode

David Beckham bodywear-kollektionen för H&M finns ute nu sedan en tid. Den inkluderar kalsonger, boxer, t-shirt, långkalsonger, farfarströja och pyjamasbyxor. Själv tycker jag inte det är något märkvärdigt, ser ut som vilka L.O.G.G-plagg som helst. Farfarströjan tycker jag nog ser bäst ut. Bilderna från H&M.


















Nytt från Frida Hyvönen: Terribly dark | 6/10 Ingvar

Nytt material från Frida Hyvönen, vilket var längesen, men här är nya Terribly dark. Det känns mer discofierat än det tidigare tydliga pianot. To the soul släpps 18 april och är inspelade i Benny Anderssons studio. Klicka på bilden för att lyssna eller här.


Nytt från Of monsters & men: Little talks | 7/10 Ingvar

En trevlig upptempo- och blåslåt från Of monsters and men. Jag gillar balansen mellan det kommersiella och indie här. EP:N Into the wood finns att lyssna på via Spotify. Och Little talks ligger med i listan bland bästa nyheter. Listan finns här.  Klicka på play nedan för att lyssna på bästa spåret Little talks från EP:n.


Billy & I vår och sommar 2012 | Mode

Mycket trevliga bilder från Billy and I inför våren och sommaren. Skinnjackan överst är en riktig höjdare och tillhör en av dom snyggare jag sett senare tid. Svarta långa kavajen med mönstrad innerfoder är snygg och avslappnad - grymt het. Det här ska ses mer av när säsongen kommer! Bilder från Billy & I/Spalt PR. 




























Velour & Clarks gör skor ihop | Skor

Velour kommer i höst att lansera skor tillsammans med klassiska Clarks Originals. Om jag förstått rätt är det en tidigare Clarks-modell som Velour och Clarks gör en egen modell av. Jag tycker det ser riktigt snyggt ut. Clarks har för mig alltid varit bra och sköna skor. En preliminär prisbild kommer att hamna runt 1200 kronor. En bild på två färger här. Bild från Lost in a Supermarket.


Bilder på Avelon | Mode

Bilder från Avelon vår och sommar 2012. Aldrig hört talas om innan och tvivlar på att det finns i Sverige? Dock snyggt och trillade över detta av en slump. Överdelarna tycker jag håll bra klass. Bilder från Avelon.




 





 

Bilder från Local Firm A/W 2012 | Mode

Bilder från Local Firms kollektion inför höst och vinter 2012. Gillar skarpt tröjan och byxorna på bild två, samt tröjan på bild tre. Tror även att sjunde bildens jacka och tröja kan vara lovande. Säkerligen ändras tycket en del tills aktuell säsong kommer. Bilder från King Magazine.
















Nytt från Samling: Stackars lilla värsting [Dan Lissvik| 7/10 Ingvar

Stackars lilla värsting finns med på tidigare utgivna När mullret dövar våra öron blir vi rädda. Nu har Dan Lissvik remixat den och finns som nyhet på Spotify. Nedan är videon i originalversion men klicka här för att lyssna på Dan Lissvik remix. Originalet har en mer proggig ton, men som oftast när Lissvik är inblandad blir det mer från Studio-pop-hållet.


Beik daytime jacket | Mode

Trillade över denna magnifika ljusblå jackan när jag googlade Odeur. Märket heter Beik och den finns att hitta till 60% hos Dais Boutiqe. Kostymkänsla med knappar i läder. Bild från Dais Boutique.

Sommarens kanske finaste skjorta kommer från Hope | Mode

Shaker skjorta från Hope är riktigt snygg. Den mönstrade är så klart perfekt somrig medan den vita nedan funkar allt mer när som. Modellen har riktigt långa ärmar så den ska kunna rullas upp som på översta bilden, med dom smala ärmarna blir det också lite mer attityd. Längre snitt baktill som också gör det snyggare att ha den utanpå. Kraglös är den också. Denna kommer hamna på omkring 1300 riksdaler. Bilder från Hope/Aplace.



Eton kommer med underlinje: Eton Green Ribbon | Mode

Eton som är förknippat med väldressade män i kostym har en vardagligare underlinje som heter Green Ribbon. Den är tänkt att passa mer till jeans eller chinos än kostymer. Och det finns även jeansskjortor i denna kollektion. Nedan är bilder för hösten 2012. Bilderna är coola. Ser lovande ut. Bilder från Eton.








Ser fram emot Jonas Lundqvist: Så e de med de

En av dom mer underskattade svenska skivorna på 2000-talet är Jonas Game från 2007. Då på engelska. Och precis som Hästpojken, som också är en produkt av nerlagda Bad Cash Quartet, kör Jonas Lundqvist nu på svenska och i sitt eget namn. I mars kommer uppföljaren till solodebuten för 5 år sedan. Det är få skivor jag ser fram emot så mycket som denna - dock känns det som resultatet kan bli både fågel, fisk och mittemellan. Både Martin Elison [från Hästpojken] och Håkan Hellström har redan hyllat Så e de med de. Hästpojkens kommande känns också spännande. Låten Nätterna på Kransen 54 är lysande.


T-shirt från Nudie | Mode

Mjuk och fin t-shirt från Nudie i bomull och lin. Denna randiga modell ligger på cirka 600 kronor. Ganska klassisk form med större hals. Kanon! Bilder från Nelly.






Nytt från Ben Browning: I can't stay | 7/10 Ingvar

Ben Browning från Cut Copy kör solo. I can't stay gick att höra redan för en tid sedan och finns också sen innan på Spotify. Nu är det dock premiär för videon. En solo-ep kommer att släppas i mitten på mars. Låtarna gästas även av Dan Whitford från Cut Copy. Klicka på play nedan för att se den nya videon. I can't stay finns på Spotify inklusive två remixer.

 

 


Skinnjackor från Zara | Mode

Fyra utvalda skinnjackor från Zara som har ett stort urval av skinnjackor. Tycker dock ingen var riktigt grym men alla dessa fyra känns ganska bra. Själv ska jag kolla nämre på skinnjackor till våren. Bilder från Zara.








Lookbook MTWTFSS S/S 2012 | Mode

Lookbook-bilder från MTWTFSS som jag tidigare visat några lösa plagg ifrån. Snyggt och fräsch. Och på tredje bilden syns också byxorna som jag nämnde i inlägget med utvalda plagg från MTWTFSS. Både byxor och shorts känns mycket snygga. Bilder från Weekday.

































'


Nytt från Grouplove: Tongue tied [Gigamesh remix] | 8/10 Ingvar

Grymma Grouplove's Tongue tied som kom ut förra året har fått en ny remix av Gigamesh och den är nog bästa versionen på den låten. Dansinspirerade electropop, ganska lättsmält och melodiös. Jag kan ännu inte hitta den på Spotify så klicka nedan för att lyssna i youtube.


Nyheter från Cheap Monday | Mode

Några utvalda nyheter från Cheap Monday. Gillar skarpt skinnjackan överst samt den oversize-t-shirt som syns precis under - den sistnämnda lite inspirerad från Carin Westers tidigare. Även den andra jackan känns lovande. Skinnjacka känns som ett bra val framöver, flera modeller har redan synts bland nyheter. Bilder från Weekday.

Vårnyheter från Hope | Mode

Hope känns riktigt heta inför våren och sommaren. Har tyvärr inte så många bilder att visa men fler nyheter finns på Hope's hemsida. Byxor, skjortor och jackor - som alltid deras skor - är riktigt snyggt. Visar länkar här och håller byxorna till höger här högt. Fler snygga som dessa, denna och slutligen skjortan här är ett mästerverk.   Bilder från Hope/Patriksson Communication.

Ny singel från Sébastien Tellier: Pépito Bleu | 8/10 Ingvar

Fransmannen Sébastien Tellier som oväntat ställde upp i Eurovision songcontest för något år sedan är tillbaka med Pépito bleu. Svårt att tro att han någonsin kommer att återupprepa mästerverket La ritournelle, men Pépito Bleu är en trevlig vacker elektroninspirerad ballad med kyrkliga körer från Mr Tellier. Tagen från kommande album My god is blue. Klicka på play nedan för offciell video.


Alla hjärtans dag-erbjudande från Kim Denzler | Tips

Lagom till Alla hjärtans dag kör underklädesmärket Kim Denzler ett erbjudande med att köpa 3 kalsonger men betala för 2. Bra presenttips - riktigt bra kallingar - retrostill i god kvalitet. Själv håller jag dom vita modellerna som snyggast. Klicka här för att komma direkt till erbjudandet. Gäller tom 14/2. Bild från Kim Denzler.


Gubbskor från Zara | Skor

Känns som gubbskor syns en hel del. Här är några nya modeller som kommer från Zara. Nu finns det bättre alternativ, ska återkomma med en mix av några framöver. Dessa ligger ganska lågt i pris. Det är både fult och snyggt, jag kan tycka att det kan vara lite coolt emellanåt. Bilder från Zara.

Vårjackor från Samsøe & Samsøe | Mode

Snygga vårjackor från Samsøe & Samsøe. Dessa ligger i en prisklass mellan 1400-1500 kronor. Det känns trevligt med lite ljusare plagg eller med färg på. Nu har det varit mycket mörkt som det alltid är över vinterperioder, trist nog. Bilder från Aplace.








Nyheter från HAY - inför möbelmässan | Inredning

Mycket trevliga danska HAY har kommit med en del nyheter som kommer att presenteras på mässan. Gillar solklart mest About a chair loungefåtölj, tidigare har stolen på bild fem funnits [nytt tyg på bilden] men nu har man på bild två gjort en fåtölj i samma serie. Pinnstolar lär det bli överflöd av, denna här är helt ok. Finns ytterligare en ny pinnstol från HAY som föll mig mer i smaken. Se den på hay.dk där även deras nya accenter finns. Kommer vara på mässan under veckan och inte så aktiv här. Bilder från HAY.


















Bilder från Filippa K A/W 2012 | Mode

Från Filippa K's höst- och vinterkollektion. Ett urval bland det, bäst bland dom som syns är solkart översta läderjackan samt den stickade polotröjan precis under. Riktiga höjdare! Kritstreckrandigt känns så där 2012. Bilder från King Magazine.


 















Nyheter från MTWTFSS | Mode

Riktigt trevliga nyheter från MTWTFSS - och det finns flera lika snygga plagg. Valde ut några jag föll för personligen, jackan överst finns i flera färger. Skorna och skjortorna känns också riktigt bra. Byxor är som alltid svårast att se på bilder men kan nog bli kanon. Känns stilrent och snyggt det mesta. Och bra prisbilder. Bilder från Weekday.

Ny singel från Noonie Bao: About to tell [remix] | 8/10 Ingvar

Noonie Baos nya About to tell är bra, bäst är remixen av Juuso Pikanen. Gillar man Robyn, Hot Chip-folket i The 2 Bears eller Birk Storm så är nog denna remixen på About to tell något som faller i smaken. Finns på Spotify samt i playlisten bland bästa nyheter. Klicka på play nedan för att lyssna.


Lookbook Gucci S/S 2012 | Mode

Lookbook-bilder för vår och sommar från Gucci. Inget märke jag normalt skulle skriva om, eftersom det inte direkt intressar mig. Dock roligt att visa en del blandat och man ser ju att det är exklusiva plagg. Bilder från Clothes before hoes.


 











Lookbook Mads Nørgaard A 2012 | Mode

Lookbook-bilder från Mads Nørgaard för vår och sommar 2012. Representerar väldigt lite av deras utbud, men det går att se klart mycket mer på Mads Nørgaard hemsida. Ganska basaktig stil och en del trevliga saker. Bra bredd för den som föredrar enkelt vardagligt eller välklätt utan utmärkande detaljer. Bilder från Mads Nørgaard.














Nytt från Porcelain Raft: Unless you speak from your heart | 9/10 Ingvar

Fantastiskt bra låt från Porcelain Raft. Har påbörjat en genomlyssning på nya albumet Strange weekend. Unless you speak from your heart kommer jag säkerligen lyssna på långt tid framöver. Klart bland det bättre som hittills har kommit ut i år. Klicka på play nedan för att lyssna på Unless you speak from your heart. Finns också i playlisten bland bästa nyheter.


Bilder från Cheap Monday A/W 2012 | Mode

Bilder som visar plaggen från Cheap Monday inför hösten och vintern 2012, en bit framöver med andra ord. Tycker det är mycket snyggt, men dock väldigt blandat. Sedan funderar man ju över halsdukarna runt huvudet... Det finns en del snyggt för den som gillar sticka ut. Bilder från King Magazine.


















Trevliga tröjor från H&M | Mode

Två tröjor från H&M som är riktigt trevliga. Den översta finns i vit, blå och orange - där jag själv favoriserar den blå i en storlek upp då dom är riktigt smala och man dessutom får en trevligare längd på den. Andra tröjan är också trevlig. Dessa ligger på knappa 300 kronor. Bilder från H&M.












Ny singel från M.I.A.: Bad girls | 7/10 Ingvar

M.I.A. är tillbaka med sin unika dansmusik, hård och inspirerad av mellanöstern. Bad girls har tidigare funnits ute i en annan version, nu uppdaterad och officielt släppt. Jag tycker den är ganska trevlig men lämnar förmodligen inte tillräckligt starka avtryck för att etsa sig fast vid årets slut. Klicka på play nedan för att lyssna på nya Bad girls.