Heta höstnyheter från Mouli | Mode

Några utvalda höstnyheter från Mouli, mycket, mycket snyggt. Tycker så gott som allt nedan faller mig i smaken. Priserna är inte allt för extremta. T-shirts för knappa 400, skjortor runt 800 och tjocka varma tröjor för tusenlappen. Väl värt att spana in!
















Lika som bär

Det där med att vara lik någon känns sällan så realistiskt, men för något år sedan började liknelserna med radioprofilen Ola Lustig komma. Det började på krogen och fortsatte sedan i olika miljöer. Och fler var på. I förra veckan på jobbet blev det än ett gång ett ämne från några. Så efter snart 10 påpekande var jag tvungen att själv kolla in Ola Lustig i #Adam Live på TV3 för att se om det faktiskt fanns någon uns av realism i det där. Och ja, kisandet vid skratten och det där smajlet känns inte helt främmande. Så klicka på play nedan så kommer ett inslag med Ola Lustig [i grå tröja] i fredagspanelen hos #Adam Live.


Nyheter från Asos Black | Mode

Asos Black är en kollektion från Asos som är lite mer vågad och har en mer unik design. Oftast prisvärda. Jag gillar flera från nyheterna som kom för ett tag sen. Nedan är fyra utvalda plagg. Översta tröjan är en fullträff. Dessa plagg ligger mellan 450-700 kronor, förutom läderjackan på 2400. Och som alltid florerar det rabattkoder på nätet för den som vill leta.








Ny EP med Toro Y Moi: Freaking out | 8/10 Ingvar

Amerikanskcolumbianska Chazwick "Chaz" Bundick som döljer sig bakom artistnamnet Toro Y Moi släppte tidigare i år Underneath the pine, nu är han återigen tillbaka med EP:n Freaking out. Trevlig lättsam electropop med inslag av chillawave. All alone, Saturday love och Freaking out sticker också ut, klicka på play nedan under bilden för att lyssna på All alone.
 

Ömsesidig kärlek

Ganska härlig story med katten i Austrailen som följer ägaren till tåget på morgonen och hämtar upp honom eller henne senare på dagen. Vilket skönt avslappnat liv dom lever dom där djuren.


Ny låt från Rihanna & Calvin Harris: We found love | 8/10 Ingvar

We found love är Rihannas kommande singel som troligen släpps inom en månad. We found love är gjord tillsammans med Calvin Harris som jag skrivit om tidigare här. Låter nytt mot tidigare Rihanna, klart bättre än radioskvalet innan. We found love har influenser av både pop och house. Klicka på play nedan för att lyssna! Rihanna släpper nytt album senare i höst.


Cardigan & skjorta från Cheap Monday/Weekday | Mode

Snygg rutig skjorta från Cheap Monday med längre snitt baktill samt en lång cardigan från Weekdays egna, båda finns på Weekday. Skjortan ligger på 500 och koftan hamnar på 400 kronor. Trevligt värre! 



VNV Nation: Resolution | 7/10 Ingvar

VNV Nation är långt ifrån vad jag normalt lyssnar på, idustriell synthpop och elektropop i en otäck kombination. Resolution låter dock bra, som en synthpop-låt med en smått otäck röst, tänk nerlagda Kite men istället för Nicklas Stenemos perfekta popröst ljuder mindre bra Ronan Harris röst. Jag förstår inte själv hur den fastnade men Resoloution håller i vilket fall som helst måttet. Klicka på play nedan för att lyssna.



Oak t-shirt | Mode

Riktigt nice t-shirt från Oak. Finns också i vit, svart och en annan blå färg. Dom båda blå på rea hos Oak för runt 150 kronor istället för 380. Lagom hals och cut i ryggen, trevligt! Dock från USA där tullavgifter tillkommer till Sverige.






Johan Dahlbäck feat. Erik Hassle: One last ride | 6/10 Ingvar

Housemusikern och DJ:n Johan Dahlbäck har tillsammans med Erik Hassle gjort One last ride som kom ut förra veckan. Ursprunget är Erik Hassles Last rider från EP:n Taken. Här är den alltså i en houseversion där Hassle sjunger åt Dahlbäck. One last ride utsågs nyligen till Veckans Add på P3, vilket är veckans bästa nya låt i P3's rotationslistor. Genom att klicka här finns One last ride i radio edit. Lyssna på en längre version genom att klicka på play nedan!


Mönstrade tröjor i ull från Storyfall | Mode

Några fina mönstrade tröjor i mestadels ull från Storyfall som endast finns på nätet. Dessa ligger mellan 349-399. Idag är sista dagen det är fraktfritt. Storyfall har det mesta basutbudet i klassiskt mode för män.






Nice jacka H&M | Mode

Testade denna höstjacka från H&M, bra smal passform och priset hamnar på 700 kronor. Kan vara ett bra alternativ för hösten. Enda nackdelen - saknar fickor i normal position som här bara finns i brösthöjd. Ordentlig huva i svart innerfoder som går att dela med dragsko, vilket gör att du knappt ser den blå yttersidan. Tänkte köpa men redan slutsåld i min storlek. 




Bilder Carin Wester sommar 2012

Inte jätteimponerad av Carin Wester bland det man ser till vår och sommar 2012. Första mönstrade shortsen samt dom svarta [är nog dock samma modell] är väldigt snygga och kanske tröjan till på första bilden. Verkar bli en bredare sko-kollektion, där ser kängorna ut att vara kanon, men resten lämnar jag onämnt... Förstår mig inte på dom förskräckliga ormskinnsimiterade[?] mönstrena alls faktiskt. Läderjackan är mycket snygg. Återstår att se om man gillar det här när sommaren 2012 kommer närmre!





































Kasabian med nya albumet Velociraptor | 7/10 Ingvar

Kasabian är tillbaka med ett nytt album. Och det är bra. Days are forgotten har funnits ute sedan tidigare, har även skrivit om titelspåret Velociraptor tidigare. Jag håller däremot Goodbay kiss allra högst. I videon nedan kan man se intervju med Serge Pizzorna från Kasabian där man går igenom nya albumet. Allra längst ner under bilden går det att lyssna på Goodbye kiss genom att klicka på play. Hela albumet finns på Spotify. Goodbye kiss ligger i spellistan med bästa nyheterna.





The Kooks säljer smör

Brittiska The Kooks singel Junk of the heart [Happy] tillhör årets toppar. Nyligen kom albumet Junk of the heart - riktigt trevligt med enda minuset att kvantiteten är i överkant. Tillsammans med Patrick Wolf, Veronica Maggio, James Blake och Lykke Li konkurerrar dom med årets album så här långt [Justice och Deportees lär också hamna där i toppen]. Nedan är videon till Is it me. The Kooks ligger högt på försäljningslistorna i flera länder just nu. 

 

Kängor från H&M | Mode

Kängor från H&M som på förhand ser bra ut, åtminstone dom bruna överst. Dom översta ligger på 799 medan dom under i svart hamnar på 499 kronor. Hittar ingen av modellerna i butik än dock. Snyggast kängor hittills kommer från Sand och Royal Republiq som man kommer till genom att klicka på respektive namnlänk.


Fallulah är Danmarks svar på Lykke Li



Maria Apetri är Fallulah från Danmark och hade förra årets mest spelade låt i hemlandet med Bridges. Hon har fått motsvarande P3-guld och grammisar. Fallulah känns som grannlandets svar på vår Lykke Li. The black cat neighbourhood kom tidigare i år men håller fortfarande. Lyssna på Out of it genom att klicka på play i videon nedan.


T-shirt från Federation | Mode

Helt okej t-shirts från Federation i röd eller blå färgfläckig variant. T-shirten går på dryga 400 kronor. Även denna 2-delade randiga är helt okej, finns för 285 kronor hos asos.com. Stort utbud på Federations hemsida.








Jens Lekman om Kirsten Dunst: Waiting for Kirsten | 8/10

Nu finns Jens Lemans nya EP An argument with myself ute, klart bäst är Waiting for Kirsten - som handlar om skådespelerskan Kirsten Dunst. Hon har tidigare uttalat sig om att hon gillar Lekmans musik och han har i sin tur skrivit ett brev i New Yorks Metro till henne med en öppen inbjudan. Här är låten om Kirsten Dunst. Ligger också i nyhets-playlisten. Klicka på play under bilden för att lyssna!


Kokorico

En ny given parfym att testa. Oftast är det riktigt bra från Jean Paul Gaultier. Den vita Fleur de Male tillhör den mest använda hos mig. Vid vägarna förbi butik blir det till att se om även denna håller måttet. Kolla in videon nedan så får man se lite grann av Kokoricos väg genom fabriken.




Soffor, fantastiska soffor | Inredning

Mer Moroso som jag tidigare visade tillsammans med Diesel Furniture. Soffan överst heter Big Mama och har en så sjukt snygg klassisk form samtdigt som den känns modern. Bensättningen är små detaljer som höjer, alla ben måste inte alltid sitta i linje med varandra. Nedert soffan Nebula, som är mer från samarbetet mellan Diesel och Moroso. En vräkig kryp-uppvariant, hångelsoffa som vi inredningsarbetare ibland säger, med ordentligt djup/låg rygg om man hellre ligger ner än sitter i soffan. Mjukt intryck.




Jeans från Nudie, modell Tape Ted

Längesen jag kollade jeans, ett ont plagg för inga sitter bra när jag har världens smalaste lår. Dessa såg lovande ut och får nog provas. Det goda livet har gort att några jeans inte längre går att knäppa... Det svider hårt på min annars magra kropp.


Ny singel från Cut Copy: Blink and you'll miss a revolution | 7/10 Ingvar

Need you now var så magiskt bra när den kom, det bästa Cut Copy gjort. Jag blev däremot besviken när albumet Zonoscope kom. Nu kommer ny singel från Zonoscope -  Blink and you'll miss a revolution. Henning Fürst från nerlagda Tough Alliance har gjort en remix på den - finns på Spotify.


Ankaret | 5 Preview

Ankar-halsbandet från 5 Preview, brukar vara en kul sak att prata om. Ganska stor dock så den syns en del antar jag. Det går att köpa på deras hemsida och kostar strax under 400 kronor. Dagens låt är för övrigt The Embassys It pays to belong.


Ännu en ny låt från Justice: Helix | 8/10 Ingvar

Att Justice gått vidare kan konstateras efter denna tredje låten från kommande album Audio, video, disco. Det är ett nytt sound, mer rockigt och hårdare än det tidigare dansinfluerade. Det skulle kunna vara så här modemusiken låter 2012. Titelspåret som jag skrev om här känns dock softare. Blir inte alls förvånad om Justice'a album ligger högt upp när årsbästalistorna summeras för 2011. Klicka på play under omslagsbilden för att lyssna, finns ännu inte på Spotify.
 

Snygg tröja från Federation | Mode

Mycket snygg lång stickad tröja från Federation. Gillar mönstret på frontsidan och att den ändå ser snygg ut i sin nötta look. Kostar omkrig 1650 kronor och finns bland annat på Federations egna webbutik samt asos.com.






Beiruts album The riptide | 7/10 Ingvar

Det kaske är ett märkligt namn på ett band, men Beirut gör fantastiskt fin musik. Ett utländskt svar på vår svenska Jens Lekman är nog det jag skulle säga ligger närmst. Hela nya albumet The riptide tycker jag håller en hög nivå, svårt att välja ut någon låt, men nedan finns A candle's fire. Klicka på play under bilden för att lyssna. Väl värda att uppmärksammas. 


Golden Goose Hi Cut sneakers | Mode

Trillade över dessa sjukt snygga sneakers någonstans på nätet, kommer från Golden Goose. Prisuppgift och inköpsställen dock helt okänt. Helt klart i klass med Convsere och Ralph Laurens varianter. Dock har jag fortfarande inte hittat Ralph Laurens version på Converse i en enda butik. Var finns dom? Den som vet får gärna skrika till!



Marin jacka från Asos | Mode

Riktigt trevlig jacka, men mer höst- och vårjacka. Snygg knäppning kring bröstet som avvikande detalj. Denna kostar omkring 700 kronor och finns hos asos.com. För den som letar aktivt går det väl alltid hitta rabattkoder på 10-20%. Kom en helgkod på 20% i mailboxen, tips är att skriva upp på nyhetsbrev så kommer det sådana där emellanåt.


Amy Winehouse nya låt med Tony Bennett | 8/10 Ingvar

Igår den 14: september skulle Amy Winehouse ha fyllt 28 år. På den dagen släpptes en ny singel, en duett mellan Amy Winehouse och 85-åriga Tony Bennett. Det är en gammal låt - Body and soul - som man tillsammans har spelat in i egen version. Inkomsterna kommer att gå till Amy Winehouse Foundation som ska hjälpa unga mot droger. Låten kommer att finnas på Tony Bennetts kommande album Duets II som bland annat gästas av Lady Gaga, John Mayer, Norah Jones, Mariah Carey och Wille Nelson. Tony Bennett har sålt över 50 miljoner album. Klicka nedan för att lyssna, låten finns också på Spotify. Och den är bra!


Två tröjor från H&M | Mode

Båda tröjorna från H&M, översta finns i grå, sand och blå. Den har läderimiatiaton på armbågarna precis som den mönstrade under. Översta kostar 249:- i butik och 199:- [av någon anledning] i onlinebutiken, den sista tröjan hamnar på 299:-.




Knubbig fåtölj från Diesel/Moroso | Inredning

Jag gillar denna knubbiga fåtölj som Diesel har designat för Moroso, men klart det är långt ifrån ett mästerverk. Bältet är en stärkande detalj. Den ser fin ut som både möbel och skulptur, även om den är klädd i trist tyg på bild. I samma produktserie ingår två olika pallar som syns längst ner.




Ny låt från Ceo: Ave Maria - Blondiecover om Maria Sharapova | 8/10 Ingvar

Eric Berglund, tidigare Tough Alliance, senare tid solo som CEO är tillbaka med en ny låt tillsammans med JJ. Det är smått och gott delvis en cover på Blondie i fritt tolkad version - om tennisstjärna Maria Sharapova. Denna publicerades först i en kort version på 97 sekunder på Sincerely Yours hemsida med en video på Maria Sharapova. Här nedan i lång full version. Klicka på play, och ja, videon funkar, det är bara många svarta sekvenser i den. Ceo är en fantastisk artist!


Tröja från Ksubi | Mode

Denna tröja kommer från Ksubi. Finns i ett fåtal svenska butiker, för vilka se här. Kostar omkring 1800 kronor. Innan använde jag aldrig långärmade tröjor, gick alltid i kort även om det var vinter. Känns dock som jag känner mig allt mer bekväm i långärmat.




Coldplays nya singel Paradise | 7/10 Ingvar

Coldplays nya singel har precis premiärspelats i BBC radio. Albumet som kommer att heta Mylo Xyloto släpps den 24:e oktober. Första lyssningen var lite slätstruken, men den växer. Är ändå något besviken som många kommenterare på youtube.


Ny singel med The new Pornographers | 6/10 Ingvar

The new Pornographers släpper sin fjärde singel från Togheter som kom förra året. Det är alltså en färsk singel men inget jättenytt egentligen. Väntar fortfarande på nya tooppar som fanns på Challangers, som Adventures in solitude och My rights versus yours.


Kollage skor

Snart dags för nya skor, lagom till hösten och vintern. Samlade några snygga i olika prisklasser, klicka på varje känga/sko för att se priser och alterntiv. Ett par svarta eller cognacsfärgade kängor för min egen del. Känns som det finns överallt nu och inte behöver kosta så mycket längre. Blir nog en runda efter skor i kommande Stockholmsbesök någon vecka framöver. 



Skjorta från Samsøe & Samsøe | Mode

Ränderna går aldrig ur. Och blått är en klassiskt färg som funkar till det mesta. Snygg skjorta från Samsøe & Samsøe med andra ord. Kolla in mer på deras hemsida. Denna kostar runt 800 kronor. I övrigt har dom en del snygga kängor!




Piano-klädhängare | Inredning

Piano hanger är en väggburen klädhängare som är inspirerad från pianotangenter, där hängarna fälls ner genom att slå på "tangenterna". Dock alldeles för dyr. Och den hade varit mycket snyggare i andra färger - mixade - eller som ett piano med svart och vitt. Skulle också höjts ytterligare om det medföll en sitsskiva eller ett hyllplan att lägga på utfälda hängare. Då hade man kunnat få fuktionen sittplats, hylla, skoställ och mycket mer. Gott om tangenter i alla fall, eller - krokar!






Hästpojkens nya låt: Nätterna på Kransen 54

Under Emmabodafestivalen spelade Hästpojken en ny låt. Det är en video med sämre ljud och svårt att höra vad Martin sjunger, men efter flera lyssningar går det ana vissa textrader. Det känns som den lättsamma popen fortsätter som på Från där jag ropar. Och trots att det är dåligt ljud från en livespelning ger det ändå ganska sköna förhoppningar. För övrigt kan man spana in ett förmodligen nerlagt projekt som jag gissar fanns mellan Bad Cash Quartet och Hästpojken som heter Family Romance. Söker man i youtube kan man hitta några låtar på engelska som sedan fått svensk text och görs av Hästpojken.


Tröja från River Island | Mode

Fin stickad tröja inför hösten, kommer från River Island. Den blå på bilden är en vinnnare, men även denna är fin. Kolla in mer på River Islands hemsida. Osäker om dom säljs i Sverige men dessa finns åtminstone på asos.com som levererar till Sverige.




Tröja från Uniforms for the dedicated | Mode

Fantastiskt snygg tröja från Uniforms for the dedicated, som förutom kläder även gör konst, film och musik. För att hitta närmsta återförsäljare klicka här. Denna ska jag själv se efter och testa. I Kalmar finns märket hos Erik & Alexander.




Engineers i remix av Helios | 7/10 Ingvar

Jag fastnade för några år sedan för Come in out of the rain, en låt i en genre långt ifrån från min vanliga musiksmak. Ett sound som låter digitalt med en röst som låter gammal eller gubbig är för mig en sämre ekvation. När Helios nu gjort en remix på deras äldre What it's worth var jag tvungen att lyssna. Och det låter bra. Simon Phipps röst låter bättre och klär det drömska och stämningsfyllda soundet väl. Klicka på play nedan för att lyssna. Vackert!


Horseshoemaker halsband | Mode

Hästskohalsband från Horseshoemaker, tycker det är riktigt coolt och väldigt udda. Finns ännu inte till försäljning men kommer att komma enligt Horseshoemaker på Twitter. Lagom accessoar till en t-shirt!




Lampa av kudde | Livsstil

Light pillow är som det låter som en kudde som lyser. Ger verkligen en fin stämning och vackert sken på ett annorlunda vis, skapad efter en kuddes egenskaper; värme och mjukhet. Skulle jag absolut kunna tänka mig i mitt hem. Light pillow är gjord av Linas Kutavicius för Contraforma. Kul att den kan användas på flera sätt som i sängen, på soffan, golvet eller på väggen.  










Unconditional | Mode

Utvalda plagg från brittiska Unconditional. Känns lite som en kombination mellan svenska Odeur och V AVE Shore Repair. Mycket snygga kavajer, t-shirts och tröjor. Titta in på på hemsidan där det finns fler bilder.
















Nytt med Justice: Audio, video, disco | 8/10 Ingvar

Ny singel från den franska duon Justice. Den 19:e september släpps den andra singeln från albumet som kommer i slutet på oktober. Brukar vara distade synthar och hårda beats men detta känns som det mest popiga Justice har gjort. Det sägs att albumet med samma namn som senaste singeln har ett mer afternoon-sound och att man har tonat ner sig till electrorock.

 

Carin Wester nytt | Mode

Ny hemsida, klart bättre, från Carin Wester med ny webshop. Samtidigt har höstens och vinterns plagg kommit upp. Jackan nedan är så galet snygg, precis som kängorna. Trevligt, trevligt! Mycket snyggt var det.














Jacka från H&M | Mode

Snygg jacka. Av nån anledning gillar jag när knappar, dragkedjor eller snören avviker lite, som här med ljusare färg. Och så är blått en bra färg. Mer blått åt folket! Jackan kostar 599 riksdaler vilket är ganska bra. Snart dags för en riktigt varm vinterjacka, har haft en Highboy Whyred-favorit i tre år, ett fjärde blir det nog inte, men jäkla vad bra till att hålla sig modern och snygg länge.
 
 


I Break Horses: Winter beats | 8/10 Ingvar

I break horses växer mer och mer, speciellt sticker Winter beats ut mest från albumet Hearts. Som dom sista tonerna som är kvar från nattklubben, en ekande poplåt med drivande keyboards, långtsamt manglande beats som gör det här till en riktigt bra poplåt med en svag touch av disco. Vackert! Klicka på play nedan för att lyssna!


Lampa av äggkartong | Livsstil

Jag tycker det här är coolt, snyggt men inte nödvändigtvis snyggt på ett brett sätt där man kan placera in den i vilken miljö som helst. Jag gillar det ändå. Jag gillar det för det visar någonting som allt för många struntar idag. Lampan Trash me är gjord av formgjuten pappersmassa, precis som äggkartonger, vilket gör den återvinningsbar. Det behöver inte vara till för alla, men allt för få butiker idag tar in små varor med ett annat syfte än att det ska sälja i kvantiteter. Det behövs någonting mer för att långsiktigt visa att man är medvetna. Jag gillar Victor Vetterleins lampa som kostar under 700 kr.




Skjorta från Henrik Vibskov | Mode

Snygg skjorta från Henrik Vibskov med små enkla detaljer. Gillar den låga kragen och den fejkade bröstfickan som bara är ett "lock". Denna går att hitta hos Aplace där bilden också kommer ifrån. Kolla mer Henrik Vibskov på hemsidan.


James Blake kommer att släppa Enough thunder

Som jag skrev för några dagar sedan om James Blake och Justin Vernon från Bon Iver var det oklart om deras musikaliska samarbete. Nu har information släppts om Enough thunder - en EP med Bon Iver-duetten Fall creek boys choir, 4 nya låtar samt mästerverket A case of you. Den sistnämnda är en cover på Joni Mitchell som fick stort genomslag efter att ha sjungit den live i BBC radio. Omsalg och mer info här. Jag håller fortfarande A case of you som årets bästa låt. Lyssna nedan.


Guster: On the ocean | 7/10 Ingvar

Trevlig poplåt med Guster från EP:n med samma namn. Finns på Spotify eller klicka på play nedan under bilden för att lyssna! Låten ligger även med i den playlist som jag skrev om tidigare här. Ni får gärna tipsa själva om ny bra musik!



Tips från ZARA | Mode

Trevliga plagg från ZARA, har alltid snygga skjortor och framför allt alltid snygga skor. Tycker ZARA i Sverige känns som en sämdre variant än dom i Spanien. Alltid trevligt att besöka dessa butiker i Palma. Får dock inte ihop prisskillnaderna eftersom det är billigare i euro än kronor. Ger lite märkligt intryck när plaggen ibland är märkta med 17.99 euro med en svensk prislappp på 249 kronor. Eller som kassabiträdet på ZARA i Stockholm sa för att förklara skillnaden: "Vi har 110 procent moms i Sverige"...












Nytt med Ryan Adams | 7/10 Ingvar

Produktive Ryan Adams är tillbaka igen. Även om han spottar ut sig skivor och mycket blir skräp så kommer emellanåt en del bra spår. Första singeln ut från Ashes & Fire är Lucky now och känns som det bästa han har gjort sedan Cold roses [2005 om jag minns rätt]. Däremot lär han väl aldrig mer göra en La Cienega just smiled. Klicka på play under bilden nedan för att lyssna. 


Willie Nelson gör cover på Coldplay för välgörande ändamål

Coldplays The scientist här av countrylegendaren Willie Nelson under titeln Back to the start, från kortfilmen med samma namn. Den handlar om en bonde som förvandlar sin lokala lilla farm till en större djurindustri. Syftet med Back to the start är att minska djurhandel för föda samt att främja en hållbar framtid med naturliga råvaror före kött. Filmen riktar sig också till restauranger som ska handla mer naturliga råvaror. Jag har aldrig varit någon motståndare till köttätare, men tycker den animerade filmen på ett trevligt sätt visar sitt syfte, inget hat och ingen grov propaganda. Alla försäljningsintäkter av låten går till The Chipotle Cultivate Foundation. Låten köps på iTunes. Coldplays originalvideo bygger på en bilolycka och "spola tillbaka" till början [videon är baklänges] för att undgå misstaget. Back to the start försöker bygga på samma sak, att gå tillbaka och göra om.