Nytt med Rebecca & Fiona goes TTA

Nya The end of the world remixen på Bullets från Rebecca & Fiona låter väldigt mycket Tough Alliance. Jag gillar det. Speciellt första halvan till dom kommer på att oj nu låter vi som en blandning mellan Escaping your ambitions och New chance och kastar in lite svenskt tal [eller kanske det skulle vara rap...]. Hur som helst, det är bästa remixen av dom sju på Spotify. Vackert! 




Följ Rebecca & Fiona på Twitter.

Velour SS/11

Vårens och sommarens från Velour. Får säga att jag ger tummen upp. Fina chinos, kanonsnyggt linne, fin randig tröja med knappar på ena axeln samt en kraftigt stickad tröja. Varje gång jag provar Velour är dock alla plaggen korta och vida vilket inte riktigt är min passformsmelodi, vi får kanske ge det en liten chans till och testa!





Velour på Facebook.

Snyggt soffbord

Vi kommer att få in Homeline snart, mest kända för mästerverket till fåtöljen Lady [även i bakgrunden på bilden nedan]. Jag gillar soffbordet Tulip riktigt mycket. Har vanligtvis svårt för glasbord, trä känns alltid mer levande och varmare. Det här är däremot super. Underredet i ask gör ju det mesta. Tulip, du är nog välkommen hem till Ängö!




Håkan Hellström, Stockholm 29/4 & ny singel-remix

Plötsligt sitter man på två biljetter till extrakonserten den 29/4 med Håkan Hellström på Cirkus i Stockholm. Vi får se om man har möjligheten att ta sig dit, ledig är jag åtminstone då, så det ser lovande ut. Och för den som har funderat på om det blir fler singlar från senaste albumet kommer svaret just precis här i en remix av Devil McDoom på Dom där jag kommer ifrån. B-sida blir Det här är min tid pt. 2 [ny version]. Ges ut på singelklubben Stranded, vilket innebär en begränsad upplaga på vinyl med unika handmålade omslag av Jens Fänge. För kids under 16 [som aldrig sett en vinylspelare] kan lugna er, den hamnar snart på youtube.



Håkan Hellström på Facebook.

Erik Hassle + Kent = Mariefred Sessions

Jag gillade verkligen Erik Hassles debutskiva, den var mycket mer än det radioskval man hade förväntat sig. Däremot var dom efterkommande låtarna i EP-format ingenting att ägna flera lyssningar på. Nu har ett minialbum kommit ut med sex nya låtar tillsammans med Martin Sköld och Jocke Berg från Kent. Det är åt det bättre igen, där Stains, Stay away och Arrows sticker ut mest och håller minst samma klass som topparna på debutskivan [läs Make it in time & Back to bed]. Lite svårt att förstå singelvalet Are you leaving som är svagaste spåret. Och det där Karl-Bertil Jonsson-utseenet, seriefigurshåret och att för det mesta bära en t-shirt det står Los Angeles Kings på är förlåtet. Lyssna på albumet i sin helhet på Spotify.



Erik Hassle på Facebook.

Story fall

Story fall som har något slags bonusbaserat system med återbäring har en del trevliga saker. Och ibland till ganska bra priser. Nedan en tunn kavaj för 399:- och en vår-/sommarjacka för 699:-. Kolla in mer på storyfall.se.


Klassiker

Klassikern Øresund från 1955 är ritad av Børge Mogensen för Karl Andersson & Söner. Stolen är snyggast i utförandet nedan med sits i sjögräs. En klassiker som ögonen aldrig tröttnar på. Jag tycker även att den svartbetsade är ordentligt snygg. Se fler bilder här.



Jay-Jay Johanson

Jay-Jay Johanson klev in som magiker 2005 i mitt musikaliska minnefrån när Rush kom. Ett av dom bättre albumen det året med Because of you och titelspåret som givna höjdpunkter. På senare år har han förvandlats till en Jesus-look-alike och syns bland annat i Acne-butiken vid Norrmalmstorg i Stockholm. Nya singeln Dilemma är finfin pop med elektroniska inslag och ännu bättre är den pianobaserade On the other side. Ser fram emot Spellbound som kommer senare i år. Klicka på play under bilden för att lyssna, Dilemma överst och On the other side nederst. Länkarna ovan leder till Spotify.



Jay-Jay Johansson på Facebook.

Apple-anpassat skrivbord av Søren Rose

Søren Rose är en av mina nya favoriter, dreglar över hans produkter och design. Här har han gjort ett skrivbord anpassat efter Apple-produkter. Han har gjort ett för offentliga miljöer men nu finns också Mini för danska Milk i mindre och mer anpassat för hemmamiljöer. Det är så äckligt snyggt och smart. Självklart går det använda till annat än Apple, men en duktig entprenör och formgivare idag rider på den våg som folkmassan gärna skapar större avtryck för. Det vill säga den moderna iPhone- och Apple-institution som brett ut sig i samhället och har skapat tusentals nya följdprodukter. Att sälja på annan framgång är i min smak. 
















Bilder blandat på vägglutande och höj- och sänkbara golvmodellen, bilder från Milk.dk

Johnossi till Kalmar

Det var längesen det var någonting av värde med konserter i Kalmar. Palace har en omröstning om man vill se Familjen spela där framöver, vilket är lovande. Den 1:a april spelar Sveriges kanske bästa rockband Johnossi i Kalmar. Biljetterna kostar 190:- och bokas här. Man kan dock inte annat än skratta när man ser Sandras hemsida, som inte direkt är ett hippt ställe, överst syns dansbandet Drifters och där under bokningen med Drängarna[!]... sedan kommer Johnossi. Jag tycker dock att det är jäkligt trevligt att man tar Johnossi till Kalmar, all heder till det enda klubbstället i Kalmar som faktiskt bokar med jämna mellanrum!




Johnossi på Facebook.

Popissue 50% rabatt

Har länge väntat på att Popissue ska kunna gå att få tag på i närheten, men nu lanserar dom istället sin onlinebutik. Många grejer är riktigt snygga, kolla in hemsidan för deras lookbook eller några av favoriterna nedan. Dom skickade ett e-post och bad om att sprida lite glädje, så här kommer en rabattkod [CUT-IN-HALF] som ger halva priset på allt fram till och med lördag natt! Observera att det är priser i australiensk dollar och inte amerikansk. 







Popissue på Facebook.


Silent sevier sneakers




Damir Doma på Facebook.

Silent by Damir Doma

Silent verkar spännande, riktigt snygg t-shirt nedan. Om jag minns rätt ska det komma in på Selvage, eller har jag drömt? Tycker dom ibland påminner lite om Odeur. Skorna jag har sett tidigare år är nog det bästa. Dessa bilder kommer från trevliga Yokiono.




Damir Doma på Facebook.

Firefox AK


Muuto del III

Det här är sjukt så snyggt. Och det är fronten på Reflect som gör allt! Den välvda och vridna lådfronten är supersnygg. Och den tydliga ådringen håller klass! Jag hade nog dock hellre sett den i ask. Det var ett bra tag sen man tyckte någonting var snyggt i ek, men denna som visades på Möbelmässan i februari, skulle förgylla vilket rum som helst. Den är designad av Søren Rose för Muuto. Kolla in hans hemsida med massor av funktionella designartiklar, så smarta lösningar. Där finns även Reflect Cph för Cph Square.



Följ Søren Rose på Twitter.

Handgjort är äkta

Serien Raw från Muuto har jag visat lite av innan. Då var det en handgjord kandelaber i trä. Det finns även en karmstol i samma serie. Jag gillar verkligen pallen i den här serien. Den skulle också kunna vara ett fint och enkelt sängbord. Alla delar är unika och sågade för hand, det gillas! Raw karmstol, kandelaber och pall är formgivet av Jens Fager. 



Muuto på Facebook.

Inredningstrender

Fantastiskt fin kökssoffa, verkar som det kommer lite av kökssoffor igen tillsammans med den lantliga stilen. Den här kommer från HK Living, och finns bara på ett fåtal ställen i Sverige än så länge. Spana in HK Livings hemsida under News och HK i media för att  se riktigt bra inspiration. Naturmaterial och nordiska inslag är ganska tydliga trender. Tänk bara vad hemskt det kommer bli när folk ställer kökssoffor till ekgolv eller liknande. En lantlig stil kräver ett rum med samma bas. Det blir spännande!


Post break-up sex

Dom flesta säger att Britpop har dött för flera år sen. The Vaccines lever i alla fall. Och det här är verkligen bra.




The Vaccines på Facebook.

Petter Northug skänker 1 miljon till Rädda Barnen

Jag gillar killen, 25 år och en rejäl inkomst. Zlatan-kaxig och en skön distansierad profil. Och nu har han redan skänkt över en miljon kronor till Rädda Barnen, skriver Expressen. Varför ogillar svenskarna honom så mycket? Killen har ju klass!


Svart

Trevlig svart tröja. Jag tror jag införskaffar för någon få hundralapp. Passar utmärkt för svensk inomhusvinter på 9 månader, kanske även en kort intensiv sommar med varma fina kvällar. Tröjan kommer från Asos.



Asos på Facebook.

Rufus Wainright sjunger Pet Shop Boys

Det finns så många gamlingar kvar där ute som fortfarande kommer ut med skivor och turnérar. Och trots att varje nyhet är totalt ointressant lever intresset kvar, mycket på grund av att man lever på vad man en gång i tiden har gjort. Om jag räknar upp storheter som fortfarande är aktuella men ändå måste se sin storhetstid långt bort i backspegeln är det flera. Och det är få som verkligen har levererat under alla år. Hur trötta är exmpelvis inte U2, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Rolling Stones, Elton John och David Bowie? Ett av fåtal som verkligen har levererat genom alla år och gör det än är Pet Shop Boys. Från West end girls, Suburbia, Being boring, It's a sin, Go West, Domino daning, Discoteca, You only tell me you love me when your're drunk, Casanova in hell, I'm with stupid, Pandanomium och Love etc. Titlar som alla har ett avtryck i musikhistorien med ett tidsspektra från 1986-2010. På liveskivan Concrete från 2006 sjunger Rufus Wainright Casanova in hell. Klicka på play nedan för att lyssna!



Rufus Wainright på Facebook.

Riktigt svårt, som Ekwall sa

Allt i Hemmet kan vara bland den tråkigaste inredningstidningen jag har sett. Det känns som Hemmets Journal eller en alternativ IKEA-katalog. Men måste medge att det här numret ser lovande ut med intressant tema. Och vad är det som är intressant med lantligt, trasmattor och torpdrömmar? Jag har ju blivit riktigt, riktigt, riktigt gammal nu. Nej det är faktiskt att jag är trött på allt som ser likadant ut. Alla människor vill ha likadant. Och det kan vara trevligt att se något annat. Så kom och handla någonting av mig som Patrick Ekwall skulle säga är "riktigt svårt". Eller så spanar jag på antikvariater i Allt i Hemmet... 



Allt i Hemmet på Facebook.


Roadtrip-musik

Jag gillar det här, jag ser fram emot Patrick Wolfs nya album. Han har alltid varit grym och haft en magisk röst. Och House känns som en typisk roadtrip-låt; du skruvar upp volymen, känner glädjen, ruset och koncentrerar dig mer på eufori och fantasi än bilkörning. Inte sant? Lyssna, jag ger kommande House 8 Ingvar av 10 möjliga. Det är något med upptempo-låtar, piano och stråkar ihop som gör att man blir glad. Klicka på play och känn precis det jag skrev ovan. Visst känner du likadant?



Patrick Wolf på Facebook.

3/4-byxor från Carin Wester

Förutom att modellen bär byxorna som en clown är dom ganska coola, eller så ser det bara smått feminint ut på det sätt som han är stylad. Hur som, byxorna gillar jag, såg dom på Kompaniet och får nog kolla närmre på dessa. Känns som en storlek mindre och kanske bära midjan något längre ner med upprullade ben skulle göra sig bra, eller så här. Dessa 3/4-byxor kommer från Carin Wester och finns i blå eller beige och även som shorts. Nice till sandaler eller låga sommarskor! Bilder från Yokiono.se.




Carin Wester på Facebook.

Vårens billigaste [& riktigt snygga] sneakers

Jack & Jones klingar väl inte underbart, ofta stora fula tryck och annat blaffigt. Men dessa sneakers är riktigt snygga, ser ut som mina gamla favoriter från Acne eller ett par klassiska Converse, men dessa är i läder förutom dom låga som är i tyg. Det bästa av allt? 230 kronor för dom höga och 150 kronor för dom låga! Run Forrest, run!




Jack & Jones på Facebook.

Poul Kjaerholm

Poul Kjaerholm var en dansk designer som gjorde mycket minimalistiskt. PK21 och PK22 är kanske den mest kända och snygga, nedan syns däremot PK25 även kallad Hammock chair. Hans möbler ser sällan särskilt inbjudande ut för komforts skull, men för ögat är det rena sockerbomben. Har man som möbeldesigner fått ha en utställning på Louisiana har man nått långt...





Poul Kjaerholm på Facebook.

Vi tar det en gång till...[så alla fattar]

... Bara för att det är så fruktansvärt bra. Det här är nog bland det bästa som någonsin har gjorts. James Blakes livecover av Joni Mitchel. Prince har tidigare gjort den. Och Håkan Hellström har också gjort en cover på Joni Mitchel, Both sides now fritt översatt till Båda sidor nu. Här är dock A case of you. Hör ni rösten? Hör ni rösten? Hör ni texten? Klicka på play under bilden för att lyssna. Och skriv i ditt testament att det här är det finaste som finns. Hade det varit något folkligare som te.x. Coldplay hade det här utsetts till 2000-talets höjdpunkt. Finare cover kan man inte göra! Rysligt bra! Bildspel från spelningen hos Zane Lowe.




Just before our love got lost you said / "I am as constant as a northern star." / and I said / "constantly in the darkness, where's that at? / if you want me I'll be in the bar." / on the back of a cartoon coaster / in the blue TV screen light / I drew a map of Canada / oh Canada / with your face sketched on it twice / oh, you're in my blood olike holy wine / you taste so bitter and so sweet / oh I could drink a case of you, darling / and I would still be on my feet / oh I would still be on my feet / oh I am a lonely painter / I live in a box of paints / I'm frightened by the devil / and I'm drawn to those ones that ain't afraid / I remember that time you told me / you  said / "love is touching souls" / surely you touched mine / 'cause part of you pours out of me In these lines from time to time / oh, you're in my blood like holy wine / you taste so bitter and so sweet / oh I could drink a case of you, darling / still, I'd be on my feet / I would still be on my feet / I met a woman / she had a mouth like yours / she knew your life / she knew your devils and your deeds / and she said / "go to him / stay with him if you can / but be prepared to bleed" / oh but you are in my blood / you're my holy wine / you're so bitter, bitter and so sweet / oh, I could drink a case of you, darling / still I'd be on my feet / I would still be on my feet

Vår-nytt på kroppen?

Här kommer bildbomber från Asos med lite bra saker inför våren. Själv är chinosen från Sparks en favorit. Förresten, det är bedrövligt fult med tatueringar över hela armarna. Japp, japp. Speciellt när det ser ut som man har en kotte eller snäcka på underarmen... eller rosor på överarmen. Jag föredrar att ha blommorna i jorden eller i en vas, ungefär.


Fantastiskt snygga chinos från Sparks, gillar även linnet, också Sparks


Chinosen från Sparks igen, lite större kant på fickor, smalaa ben!


Svart halsband med kors, kommer från Asos


Chinos från Asos, större upptill med avsmalnande ben


T-shirt från Sparks, påminner lite om Carin Wester. Bär den med långt vitt linne under. Inte mindre
hals än t-shirten bara. Alternativt inget under, kanske. Eller nåt sånt.

Lupe Fiasco är tillbaka

Sedan Lupe Fiasco gjorde Hurt me soul har han känts som en avstickare i min musiksmak. Med ena foten i tonerna från Kanye West och Jay-Z och den andra på en stadig egen zon, med tydligare melodier, mer nyansrik och bättre röst än sina likasinnande är han för mig nummer 1 i den trion. Nya skivan Lasers är riktigt bra. Första singeln Show goes on plus trion Till I get there, Letting go [feat. Sarah Green] och Never forget you [feat. John Legend] är topparna från nya. Dessa ligger nu i Nyhetslistan på Spotify.





Lupe Fiasco på Facebook.


Jag har testat Wimp [istället för Spotify]


Klicka på bilden för att ladda ner Wimp

Norge har också ett Spotify. Sedan tidigare har Wimp funnits i Norge och Danmark men först nu har det börjat droppa ut i Sverige med svenskt version. Jag har testat och sett om det är bättre eller sämre än Spotify. Och efter ett tag känns Wimp hetare än Spotify på så gott som alla punkter. Det är mer användarvänligt, ser snyggare ut och har, utöver likvärdiga funktioner som Spotify erbjuder, det som saknas mest på just Spotify - nämligen nyheter, rekommendationer och ett enklare sätt att hitta ny musik på. 

Du kan precis som i Spotify dela spellistor, länkar och koppla samman med Facebook och skapa vännerlistor. Du kan dessutom koppla ihop ditt konto med Last FM [som faktiskt är en liten föregångare till Spotify, i stort sett]. Den nackdelen som sticker ut mest är att det inte finns någon reklamfinansierad gratisversion utan Wimp bygger på enbart premiumkonton för 99kr/månaden. Däremot går det att testa fritt i 30 dagar som jag har gjort. Jag gillar dock mängden nyheter och att det finns rekommendationer samt på vissa album utvalda citat från recensioner och länkningar till flera vitala recensenter. Saknas gör även årtalen/release i träfflistan vid sökningar [tycker det är lättare att se vad som är gammalt och nytt då]. Jag saknar även funktionen med mediaknappar och genvägarnas funktion på tangentbordet som inte synkroniserar med Wimp, vilket både Youtube och Spotify har idag. Minus! Det går heller inte att överföra låtar från din hårddisk som Spotify tillåter. Jag har ju gillat att omvandla youtube till mp3 och överfört då det ofta läcker nyheter tidigt på Youtube. 

Det brukar alltid ta en viss tid innan man blir van med något nytt, men Wimp känns förvånansvärt bra. Och fräsht. För dom som gillar mycket tips och att hitta ny musik, utöver det som spelas på reklamfinansierad radio, kommer Wimp säkerligen slå mer än Spotify. Jag vet i alla fall vilket jag hade valt om båda haft en gratisversion. Vilket hade du valt?


Du kan tex lyssna på spellistor med musiken från Skavlan, några baserade på festivalernas bokningar, utvalt från Sincerly Yours, tack för karriären Phil Collins, topp 10 en utvald fredag med mera - från Wimp själva.

Ny tröja från Ljung

Tack syster för hjälpen med inköpet. Du sköter dig förträffligt på vänstersidan av landet. Halva rea-priset och en syster med både bra minne och smak som gärna ställer frågan om inköp! Har skrivit om just denna tröja tidigare i höstas här. Tröjan har textilpatchar på armbågarna och en lite urringad hals, det gillar vi!



Ljung på Facebook.

Vackert auktionsobjekt: PJ Furniture 149

Såg det här fina hantverkat på Möbelmässan i februari. Den kommer från danska PJ Furniture och heter 149. Och faktiskt gör den sig finast i ett mörkt träslag som mahongy, fast snyggast är den så klart i cognacsfärgat läder. Den kostar om jag minns rätt mer än en månadslön. Det här är vad jag kallar en riktig möbel. Fåtöljen på bilden är gammal och ligger ute hos en auktionsbyrå. Äldre möbler kan bli ännu snyggare med åren, själen finns kvar men historien har växt. Och självklart blir inte vilken möbel som helst vacker med åren. Det krävs en välgjord skönhet, ett hantverk och en genomtänkt design där formspråket aldrig tröttar ut ögat.


Rutig skjorta från Carin Wester

Det ska bli skönare än på länge när den här långa vintern är över och varmare tider kommer. Av med tjocka jackor, köldkänslor och den betonggrå färgen längs vägarna. Här nedan är en riktigt fin rutig skjorta med kinesisk krage från Carin Wester. Ett bra sommarval, finns i två färger. Och högst troligen sitter en sådan på mig när solen tittar fram. Testade en inne på Kompaniet för ett tag sedan och den var ju alla tiders! Bilderna nedanför kommer från Tjallamalla




Carin Wester på Facebook.

Det tveklöst snyggaste klädstället

Dom flesta går till Clas Ohlson och IKEA för att köpa sig en klädhängare. Dom kanske inte kostar många kronor, men dom får både plaggen att fladdra och ser inte mycket sexigare ut än ett par Bridget Jones-trosor. Loop stand från danska HAY är det absolut snyggaste klädstället jag har sett. Det finns i två bredder och i olika färger. Jag tänkte införskaffa mig ett när vi får in HAY i butiken. Sjukt snygga är bara förnamnet. Jag har dock bara plats för det smala, nedan syns det breda.



HAY på Facebook.

Den där jäveln framför

Linserna är beställda, obetydliga saker från Strawberrynet likaså. Och jag låter tvättmaskinen jobba över natten. Jag är så trött. Och i gryningen ska jag låta en tandläkare i förorten slipa mina tänder. Kanske har jag hål, kanske har jag inga fel. Återigen har jag suttit hemma och pillat med jobb, pillat med Indesign och penetrerat huvudet och cellerna med hjärnjympa. Det är ett tålamodstest. Och det är ett tålamodstest att inte kunna göra en enda del klar; tolv sidor direktreklamsblad som saknar priser, mått och alternativinformation. Och framförallt bilder. Det känns som hundratals artiklar, helst kunna all tillhörande information utantill eller bläddra bland buntar av otillräckliga pappershögar. Samtidigt ont överallt av mina oergonomiska sittställningar, men jag antar att sådant försvinner, för det spelar ingen roll för den här veckan har nog ändå varit bra, tror jag. Känslan när man vet att det man har gjort är bra, när man känner att slutresultatet är estetiskt snyggt och tänket på upplägget ändå känns okej, då hoppas jag att samvetet och den inre tillfredställelsen övervinner den halva paniken. Fast just nu känns det bara halvdant. Och jag antar det beror på att jag inte kan Photoshop. Det ger mig psykbryt. För varje dag som går är jag mer och mer övertygad om att kunskap övervinner allt. Jag ska bara springa ikapp den där världsmästaren framför mig. Snart ska jag ta den jäveln.

Jamie Woon

Här kommer framtiden. Och Jamie Woon har en röst som låter ungefär som efternamnet, på något märkligt sätt. Han ligger på topp-4 av den lista som BBC årligen gör på världens [nåväl, läs mest brittiska] mest spännande nya artister [märk att James Blake ligger på andra plats...]. Förra året toppades denna lista av Ellie Goulding. Några namn som tidigare år toppat BBC-listan är 50 Cent, The Bravery, Mika och Keane. Jamie Woon, 25-åring från London, har tidigare gett ut Night air och Wayfaring stranger. Klicka på play under bilden för att lyssna på nya fantastiska Lady luck. Jag ger den 8 Ingvar av 10 möjliga i betyg!



Jamie Woon på Facebook.

Det är inte långt kvar

Utanför blåser vinden likadant som alldeles för längesen, samma vinter, en annan månad. Och det känns som om hela kroppen har legat lika still som snön, men nu finns knappt någon kvar. När dom där månaderna som vi väntar på äntligen är här, när vinden skiftar i grönt och marken väcks till liv så kommer kroppen att röra sig igen. Jag är en av som som gillar oväsen på nätterna, som föredrar mygg före filt, en av dom som hellre skär mig på småsten när jag springer barfotagator fram och jag är en av dom som ser året börja när båtarna på havet flyter fram. Det här måste vara den längsta vintern i hela mitt liv. Men jag trivs. Och mer kommer jag att trivas. Snart växer bladen på björkarna, snart kommer färgen på ängarna, snart vaknar måsarna, snart lever människorna. Och jag trivs med mina blommor än fast dom bara lever ibland, precis som den kommande säsongen. Ta vara på den! Det ska jag.

MQ's nya egna märke

Reunion är det nya egna märket på MQ som ersätter det föråldrade Emilio. Dom har en del tröjor och några morotsformade chinos samt jeans som är kalas och klart prisvärda. Så bra att jag införskaffade mig ett par sommarljusa chinos och jeans i två olika tvättar. Hittade dock inte det som på förhand verkade mest intressant. En vårjacka som är en lite tuffare och modernare form av trenchcoat med bomberkrage [men som sagt innan, den använder man ju inte länge]. Se fler bilder här eller MQ's hemsida.




Tough Alliance vs. Rozetta Johnson


Trevlig skjorta från Asos Black

Mycket trevlig skjorta från Asos Black. Den landar på klart överrenskomliga 500 kronor lite drygt, dessutom brukar det ju alltid finnas rabattkoder på 10-20% lite överallt för den som vill leta. Klicka här för att komma till Asos.



Asos på Facebook.

Från The Beatles till Beady Eye

Säg vad man vill om Oasis, nytt band eller samma, oavsett namn. Beady Eye låter förträffligt bra. Tror dom äntligen kommit närmre det moderna Beatles dom alltid önskat. Här är ännu en låt som jag skulle kalla riktigt bra. Albumet ser verkligen lovande ut. Och verkar låta ganska snällt. Klicka som vanligt på play under bilden för att lyssna på For anyone.



Beady Eye på Facebook.


iPad 2: Kärlek på 8,8 millimeter




Håkan Hellström

Som en chock kommer Håkan Hellström till Kalmar under sommaren, tillsammans med The Ark blir det första spelningarna på Guldfågeln Arena. Det ska bli himla trevligt. Och dessutom räknar man med minst 7000 besökare denna julidag, vilket också låter trevligt. Jag kommer att vara en av dom som är där! Biljetterna kostar 395 kr plus bokningsavgift och bokas här.


ZARA öppnar onlinebutik 3/3

Den 3:e mars ska ZARA öppna sin svenska onlinebutik. Och ZARA känns både snyggare och lite exklusivare än H&M. Mitt allra första specialarbete under unga år i skolan skrevs om H&M och den spanska konkurrenten ZARA där jag intervjudade den svenska nyhetskorrespondenten Bengt Göransson om den nya amerikanska marknaden. Han var väl inte rätt person att ställa frågorna till, men bara namnet gav mig säkert det MVG jag fick. Det var bland dom första åren man fick betyg. Hur som helst gör ZARA snygga skor. Nedan ett litet collage med några av dom snyggaste modellerna. När vi åker till Palma är ZARA en av dom mest besökta klädbutikerna, sen är nog dom spanska butikerna lite bättre än dom svenska. 




ZARA på Facebook.

Skandinavian disco pop

When Saints go Machine är Danmarks motsvarighet till svensk-amerikanska Miike Snow. Det låter som en blandning mellan Miike Snow, Hercules & Love Affair och Hot Chip. Och Fail forever är deras största hit. Det finns en ganska trevlig remix av Nicolas Jaar att lyssna på här. Jag ger den 7 Ingvar av 10 möjliga i betyg. Lyssna nedan.



When Saints go Machine på Facebook.

Mellan clown och Nicolas Petrou

Det är nog lite clown över delar av det här, en blandning mellan övermönstrat fulsnyggt och enfärgat snällare. Förutom den första megamönstrade kostymen är det bästa dom korta enfärgade shortsen, t-shirten, enfärgade byxorna och dom ljusblå kavajerna bland lookbooken på Petrous hemsida. Kolla in länkarna! Nedersta, framför allt shortsen, känns lite väl clown men det snyggaste finns på första länken i lite mindre bilder. Nu är det dags att skynda till jobbet. Vi säger så! 




Petrou på Facebook.