Prenumurera på bästa nyheterna i Spotify [uppdaterad]

Jag har knappt hunnit med att sitta vid en dator hemma, knappt hunnit med musik över huvud taget på senare tid. Men nu är nyhetslistan uppdaterad på Spotify med bland annat nytt från Sinatti Pop & Adele, Sahara Hotnights, Kesha, Mauro Scocco, MGMT, Juvulen, Nicki Minaj, Oskar Linnros, Cults och Hurts med flera. Klicka på bilden för att komma till spellistan med bästa nyheterna på Spotify som uppdateras med någorlunda hyfsat nytt och väldigt nytt och när det blir gammalt tas det bort. En spellista med bara dom bästa nyheterna på Spotify, lite som att prenumurera på kommande hits och grym musik som aldrig blir men borde bli hits [sen att Spotify ligger efter ibland med vad som är nytt är ibland en helt annan sak]. Tryck på play!


Nytt med MGMT

MGMT släppte i mars tre spår från Congratulations i helt nya och riktigt bra remixer. Bäst är Siberian Breaks, långt ifrån det dansanta med elektroniska influenser som man är van vid med MGMT, inte heller spår från dom psykedeliska inslagen på senaste albumet utan det är mer luftigt och direkt. Arragemanget i Siberian Breaks byggs på keyboards, piano och akustiska gitarrer, stundtals får det mig att tänka på den något oväntade parallellen Ted Gärdestads Jag ska fånga en ängel. Det låter riktigt bra. Tidigare lugna Congratulations har däremot höjts i tempo med utmärkande gitarrslingor. Klicka på play under bilden för att lyssna på 10 minuter långa Siberian Breaks i Ed Banger all stars remix. Alla remixer finns att lyssna på i Spotify.



MGMT på Facebook.

Guiden till sommarens espadrillos

Till sommaren är det ganska snyggt med espadrillos, bra skor att gå barfota i [ja, faktiskt så får man inte ha strumpor i]. Här är några trevliga alternativ att välja bland. Toms är alltid snygga och finns i flera olika färger/mönster. Favoriterna nedan blir dock seglarsko-inspirerande modellen från Asos. Espadrillos är också trevligt på grund att dom sällan kostar särskilt mycket!  
 
Toms, fnns i flera färger, cirkapris 365:-

Asos chambrey, 114:-

Asos seglar-espadrille, 228:-

Oas, finns i flera starka färger, cirkapris 199:-

Oas, amerikamönstrad, cirkapris 249:-

Oas, stjärnmönstrad, cirkapris 249:-

Oas, rutiga, cirkapris 249:-

Aos, finns i flera färger, 114:-

Asos, randiga, 114:-

Red Collar Project, finns i flera färger, cirkapris 199:-

Red Collar Project, randiga, cirkapris 199:-


Junior Boys med årets fulaste video [nakenvandring]

Upptäckte Junior Boys i Hot Chip-eran när den elektroniska vågen bröt ut. Och för alla som gillar reklamlåten Civilazation från Justice bör kunna gilla nya Banana Ripple. Och alla som gillar CEO, Robyns remixer, Röyksopp eller likvärdiga bör kunna gilla nya Junior Boys. Det är det klart bästa dom gjort sedan In the morning och FM från 2006. Kolla in den mycket fula och märkliga nakenvandringsvideon nedan! Nio minuter lång låt och episk! Årets fulaste video?


Marianne Westmans Mon Amie

Mon Amie av Marianne Westman från 50-talet har fått utökning i serien under 2011. Det är bland annat denna temygg, känns i formen lite som en annan klassiker från närliggande decennium, det vill säga serien "Adam" av Stig Lindberg. Varför detta inlägg? För att klassiker och färgen blått är väldigt trevligt, oavsett kateogier!


Magiskt bra från Sinatti Pop & Adele

Sinatti Pop har hottat upp Adeles gamla och fantastiska Hometown glory och blir nu till en duett med likheter av Kanye West, Jay-Z, Lupe Fiasco och Kid Cudi. Nya Making of från unga Sinatti Pop innehåller flera olika feat-spår varav Hometown med Adele. Och här bli Hometown en arena-rap-ballad med stråkar, elgitarrer, piano och klockspel tillsammans med Adeles magiska röst. Det låter riktigt, riktigt bra och är senaste tidens nya bästa låt. Finns även med bland bästa nyteter på Spotify.

 

Randigt linne från Elvine


Via Yoki Ono

Fambuena lampor

En kund som handlade inredning till sitt hotell beställde från en spansk tillverkare, kollade imorse igenom vad den danska agenten mer hade för några namn. Och hittade dessa lampor från Fambuena. Dessa två serier nedan är fantastiskt snygga. Dress med sin specialla skärm som ser ut att ge riktigt fin ljuseffekt och Lily [den ljusa bilden] med mjuka och vackra former. Känns som dom är både en möbel och skulptur på samma gång. Dessa hade varit välkomna i exempelvis sovrummet här!








Varumärket Lady Gaga & The edge of glory

2000-talets bäst marknadsförda artist i genomslagskraft, en nutida ikon med en balanserad del av både mystik och catchy musik som gör henne framgångsrik. Under högskoleutbildningen skrev jag om Christina Aguilera [en tidigare Gaga light] som varumärke istället för ett företag, jag undrar om inte Lady Gaga idag är ett lika intressant varumärke som Apple, Facebook och Google. Och värdet på namnet Lady Gaga lär vara värt rekordsummor för att vara ett artistnamn. The edge of glory avslutar hennes nya album Born this way. Och det tillhör hennes bästa låtar. Klicka på play under bilden för att lyssna!
 

Vi förtjänar att bli lyckliga [A. Kristiansson & Martin från Hästpojken]

Det här faller mig egentligen inte så mycket i smaken, men det kunde varit helt fantastiskt. Ändå lyssnar jag på det. Anton Kristansson, Ett av alla göteborgska svar på Broder Daniel, rappar på svenska med typiska Henrik Berggren-texter. Han kan inte sjunga, han kan inte rappa, men låten har verkligen någonting där bakom allt onödigt klister. Och det som gör att jag lyssnar på den är att Martin Elisson [från Hästpojken] sjunger en bit in på Vi förtjänar att bli lyckliga. Då låter det som en ny Hästpojken-singel, en ny Bad Cash Quartet-era, ett demospår från tidiga Håkan Hellström... Om det bara var Martin Elisons sångröst, inget rapp från någon som inte kan, skulle det vara riktigt bra. Klicka på bilden för att lyssna i Spotify. Och håll ut någon minut.



Anton Kristiansson på Facebook.

Snyggt linne

Efter födelsedagsfirande och förberedelser är jag åter tillbaka! Har nästan fått bakskador efter alla goda saker, på ett positivt sätt antar jag. Kollade lite snabbt igenom sortimentet med -20% på Asos men inte så mycket intressant, tycker dock detta linne från Rottenfresh är snyggt. Cikra 400 kr för den som tycker det är värt det. Påminner lite om tidiga Odeur. Och det är trevligt! 






Sommarinspirerat från Acne

Mycket trevliga och somriga plagg från Acne. T-shirts med marint och randigt passar alltid sommar, ränder verkar liksom aldrig gå ur tiden. Gillar även färgerna på linnet, brukar annars inte vara så förtjust i stora tryck.






Från och med du på engelska

Magnus Carlson från Weeping Willows har inte gjort något riktigt bra sedan While I'm still strong, Stairs och första soloskivan på svenska. Nu har han ett nytt band - Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet. Dom har gjort en cover på Oskar Linnros Från och med du fritt översatt till engelska. Det låter okej, lite moget för min smak. Det är väl inte James Blake-spännande direkt, men helt ok. Klicka på play under bilden för att lyssna! Media ville ha den på singel efter en livecover. Och så blev det.


Unconditional sneakers exclusive to Asos

Unconditional har gjort limiterade sneakers som endast säljs på Asos under en sommarkampanj. Dom kostar 799:- för ett par, finns i tre olika färger, varav dessa två var mer humana i jämförelse med den tredje rymdfarkostfärgade. Jag gillar dom, riktigt snygga. Och oväntat bra pris. Det finns även ett par sandaler för 685:- i den limitderade utgåvan [likt Acnes tidigare modell] men så gott som alla storlekar har direkt sålt slut. Dessa produkter är säkert värda att införskaffa, om man inte gillar dom kan man säkerligen kränga dom dyrare på Tradera som så många exklusiva och limiterade utgåvor under ett märkes normala priser.  





Retro-inredning från Designers Guild

Efter en dag förbi gula raspfält längs riksväg 136, ett varmt Öland och genom ledig tid avslutade jag kvällen hos föräldrarna. En sallad ute framför sundskanten, dom små husdjuren som jag lämnade när jag flyttade från föräldrarhemmet springades omkring och när det blev kyligare intog jag en avslappande plats i soffan. Och jag bläddrade igenom tidningarna som fanns. I Sköna Hem såg jag Desigers Guild med reklam för kollektionen Sofienberg. I annonsen visades denna schäslong [nedan] som heter Gibson. Retro-känsla med dom höga runda benen, den tunna stommen och lätt rundade ryggen. Den är galet snygg. Tyvärr hittade jag ingen bättre bild. Googla ockå Julep fåtölj eller Spin soffa. Har Tricia Guilds bok Känsla för färg liggandes och dammar här, kvinnan bakom Desigers Guild. Köpte den i arbetets syfte men har nog aldrig mer än bläddrat igenom den och imponerats av hur man lyckas använda så många färger med så många olika emotionella effekter och uttryck.  


EXTRA! Jonas Game/Lundqvist är tillbaka! Klicka på bilden!



Jag har väntat på en uppföljare i fyra år - igår kom den! Jonas Game är Sveriges mest underskattade artist. Hela ADHD och den enskilda singeln Fish & shark som kom senare är ordentliga avtryck i svensk musikhistoria. Nu är han tillbaka under sitt vardagliga namn Jonas Lundqvist och har också bytt språk till svenska. Det sägs också att den tidigare bandkollegan i Bad Cash Quartet - Martin Elisson, idag frontman i Hästpojken, medverkar på dom flesta låtarna [Du, drömmar & jag handlar också om Martin Elisson]. Klicka på bilden för att lyssna på Du, drömmar & jag. Det tar emot att säga det, men det låter inte som förväntat, det var inte knock på sekunden, men den tar sig. Och det är Rasmus Hägg från innovativa The Studio som producerat, kanske därav en oväntat ljudbild. Låten växer. Och som den beundrare jag är blir det ändå 8 Ingvar av 10 möjliga. Läs mer på Tram7 om nya låten och det eventuella albumet. Och klicka nu på bilden för att lyssna! "Vi var femton år, Martin minns du då? För femton år sen då var det du, drömmar och jag". Klicka på bilden för att lyssna, minst 10 gånger, annars får du inte komma tillbaka hit!


Vilja bli

Tycker b-sidan på senaste singeln 25 är mycket bättre än flera låtar på albumet som kom för snart 300 år sedan. Den heter Vilja bli, precis som albumtiteln. Och finns inte med som ordinarie på albumet. Klicka på play under bilden för att lyssna! Här i Spotify.



Oskar Linnros på Facebook.

Austin jacket från Story Fall

Nu finns alla vår-/sommarnyheter som jag skrev om här till försäljning på Story Fall. Denna tunna jackan för 399:- är ett toppval. Gillar den riktigt mycket, avslappnad men ändå snygg. Kolla på resten genom att ta dig in på Story Fall.






Nya byxor

Tackar Karin på 5th Avenue Shoe Repair för jobbet att leta fram dessa byxor i min storlek, fick lägga beslag på det enda exemplaret i storleken [liten som man är...]. Grymma på alla sätt! Bästa köpet på väldigt länge och känns kanske som bland dom snyggare byxorna jag haft. Jag hittade till slut även dessa trevliga Nike-sneakers i helvitt!







5th Avenue Shor Repair på Facebook.

Oskar Linnros + Robyn = sant

Patrik Berger har gjort en samremix på Oskar Linnros Från och med du och Robyns Dancing on my own. Jag tycker det låter fantastiskt, ett lyft efter dessa annars så sönderspelade låtar. Genom att klicka här kan du höra Oskar Linnros sjunga Dancing on my own på egen hand. Klicka på play under bilden för att lyssna på Dancing on my own från och med du av Patrick Berger.  



Grunden för en lyckad och nyttig plocktallrik!

Tror jag gått och blivit tapas- och plockmatsskadad. Är det inte tapaskvällar är det plockmat på frukter, bär och små salta tillbehör. Det blir ju jäkla gott att mixa meloner som är sött med salta inslag som ost, oliver och smaksatta knäcke-sticks. Igår testade vi Kesella med vaniljsmak och det var toppen till jordgubbar. Och precis som alla andra var man skeptiskt mot att krydda jordgubbar med svartpeppar, men istället för att ge pepparsmak tar det fram jordgubbssmaken mer. Och så är ju Sinclair ett galet gott vin som passar bra för plockmat och bufféer enligt beskrivning. Plockmat är grej of the dej, eller grej of the summer kanske. Jag ger det 10 Ingvar av 10 möjliga! Grymt nice helt enkelt! Under bilden några bombsäkra tips!

  • Knäcke-sticks dill & lök-smak, Vilmas [Finns bla på Ica Maxi Kalmar]
  • Gröna Pimento oliver, Icas
  • Ost, Primadonna [funkar ok med Gouda också för den delen]
  • Rödvin, Sinclair Estate, Shiraz Cabernet, 63:- [beställningsvara nummer 72329, McPearson]
  • Jordgubbar [kryddas med svartpeppar]
  • Kesella vanilj
  • Galiamelon
  • Honungsmelon
  • Färska fikon
  • Päronstavar
  • Morotstavar
  • Gurkstavar
  • Salta kex
  • Creme Bonjour, gräslök alt. Philadelphia naturell
  • Fetaost, kryddad, Mikro Livs på Smålandsgatan/Unionsgatan
  • Kärnfria vindruvor

Tine K på omslaget i Residence

Riktigt fint omslag på nya numret av Residence, nya tidningen kom till jobbet och lite arbetsskadad som man är så gillar man ju nya fina inredningsdetaljer. I Residence visades en utegrupp i bambu från danska Tine K. Kolla in bilderna och se hur grymt det här. På hennes hemsida kan man se mycket mer inspirerande bilder, artiklar och videos, bland annat visar hon själv upp sitt eget hem, lagom trevligt! En bambugrupp hade gjort sig fint nere vid strandkanten om man hade sjötomt... Tine K har möbler för flera typer av rum, samt små och stora accenter, eller ja, det mesta för ett hem. Kolla in den fina katalogen här.



 













Gilla Tine K på Facebook.


Nytt från musikgeniet Marcus Gamme

Det musikaliska geniet och före detta kalmariten Marcus Gamme är tillbaka med en uppföljare till fina Springtime laughter. För dryga månaden sedan släpptes Come away på bland annat iTunes, Spotify och här. Akustiska gitarrer står i fokus med reggee-rytm som gott sällskap i fyra nya poplåtar. Jag gillar det. Och jag gillar rösten. Bäst är titelspåret Come away som också ligger i spellistan bland Det bästa nya på Spotify. Det är somrigt, det är småklubb-känsla som ebbar ut i lägereld-varning. Och under sommaren blir det livespelningar i Göteborg, Stockholm och Kalmar. Håll utkik efter kommande datum i tre sommarstäder!


Story Fall spring/summer 2011

Tre snygga jackor och lika många shorts. Första bilden, jackan och shortsen är ju så gott som fullpoängare. Plaggen från Story Fall brukar sällan kosta särskilt mycket, ungefär som H&M eller Zara, vilket är topp. Bara att hålla ögonen öppna tills dom kommer!


Några fina ord

Ibland bara händer det. Händelser som tagna från en reklamfilm, direkt från livet med en skyddsväst gjord på luft. Och egentligen är det inga framtvingade tankar som ligger bakom, bara vanliga händelser utan konst. Här sitter jag i skrivandets stund med en balkongdörr två meter ifrån mig - öppen - och gardinerna rör sig lätt av vinden som inte finns. När jag ser ut över tröskeln ser jag en gul fasad, toppen av ett äppelträd med blad lika gröna som dom minsta barnen på en skolgård, jag ser en balkongkant med färglada växter som en symbol för en ny säsong, jag ser ett nymålat golv, nya möbler täckt av ett himmelsblått tak. Himlen ovanför balkongen är gjord av sommar. Och himmelen där utanför ligger lite nämre. Vi har passerat en vinter jag inte har hatat, en vinter jag inte en enda gång har blundat bort, en vinter jag tycker var längre än alla andra jag väntat mig igenom. Plötsligt har det hänt, dörren ut mot vardagen står öppen. Gardinerna och möblerna andas luften utifrån som sakta tar sig in. Här sitter jag halvvägs ut i en tidig sommarnatt och njuter. Och vilken almanacka jag än kollar i står det fortfarande bara den tolfte maj.

Ison & Fille

Gillade Ison & Fille på Humorgalan. Och nya skivan För evigt är väl inte min smak direkt, men Vi var barn då är en riktigt bra låt, precis som Galen med samplingen på Daniel Adams-Ray. Klicka på play under bilden för att lyssna på Vi var barn då.



Ison & Fille på Facebook.

Vintage boucherouites

När kunder kommer och frågar om mattor tar man nästan för givet att det handlar om ryamattor. HAY har gjort en kollektion som kallas Vintage boucherouites som kommer under sensommaren [om jag minns rätt] och det ser ut som något annat än rya, något nytt men som fortfarande har lika ombonad look som rya. Tycker dom flesta modellerna nedan ser riktigt trevliga ut. Alla fyra mittersta modellerna hade varit välkomna hem till mig. Nåväl, frukosten är slut, dags att ta sig till jobbet och sälja utemöbler.



HAY på Facebook.

Musik för nyskilda med Mauro Scocco

Den 25:e maj är sveriges största soulpopare och smörsångare Mauro Scocco tillbaka med nytt album som heter Musik för nyskilda. Scocco är en typisk artist man inte klarar ett helt album med. Jag saknar oss både öppnar och avslutar Musik för nyskilda och finns således i två versioner. Denna version är första spåret och också singel. I små doser gillar jag det här.



Följ Mauro Scocco på Twitter.

Billy and I

Snygg tunn t-shirt från Billy and I, gött mot en hettande hy efter en sommardag i solen. Och det hettar redan nu i huden efter att ha stått ute och målat trätrall i solen igår. Kolla in mer av Billy and I här med sommarens lookbook för både tjejer och killar.



Billy and I på Facebook

Maggio, Sade, solning, balkong-liv och citrondoft på Sparregatan

Jag har knappt hunnit vara verksam här, dagarna bara springer iväg. Och klockan likaså. När en ledig dag väl kommer står alla måsten i kö för att motvilligt bli gjorda. Nu är balkonggolvet klart, blomlådorna är med världens bästa hjälp kapabla att stolt visas upp igen, håret är klippt, tvätten och disken kämpar om att bli klar medan jag snart ska ta mig igenom en städning av lägenheten. Veronica Maggio går på högvarv och Satan i gatan är ett finfint album trots att allt för mycket låter likadant, med andra ord en bra monotoni. Och nu har Sade släppt ett Ulitmate Collection med nya fina Still in love with you. Och kom ihåg att By your side [här i ny riktigt bra remix] fortfarande är magisk. För att lyssna på nya singeln klickar du på play under bilden!



Sade på Facebook.


Carin Wester shorts

Tänkte köpa dessa shorts förra året men så blev det aldrig, kändes lagom nu när den gamla kollektionen finns till 70% på CW online. Ett par ljusa och ett par svarta, hur bra som helst. Bara solglasögon och badshorts kvar innan sommaren börjar på riktigt!




Carin Wester på Facebook.

Solglasögon

Dags för någonting framför ögonen, säsong för solglasögon med andra ord. The Local Firm verkar ha snygga modeller [bilderna nedan]. Får nog bli att springa in i några butiker när det finns tid över. För den som tror på näthandla solglasögon kan ju alltid kolla Kastellgatan som har halva priset på Le Specs. Själv föredrar jag att testa och handla i en butik i stan.







The Local Firm på Facebook.

Lykke Li live @ Cirkus

Dags att lämna Kalmar igen, färdas mot Stockholm för två dagar och se Lykke Li på Cirkus. Först ett tidigt men kort pass förbi jobbet och göra det som hinns med innan en ny destinationsplats kallar. I kväll Lykke Li på Cirkus, därefter mat på kvalitetshak, I guesss. Och en tisdag fri för någonting annat i huvudstaden. Sedan är det träning och jobb till max som gäller framöver.



Lykke Li på Facebook.

Stig Lindbergs klassiker blir lattemugg

Klassikerna Berså och Adam från Stig Lindberg har nu kommit ut i nya varianter, nu med ett lattemugg. Om man skulle leta efter riktigt klassiska och snygga porslinsartiklar är Adam, Berså, Ribb, Prunus och Aster högst på önskelistan. Själv har jag inte kommit längre i samlingen än 2 Adam tekoppar, dyra men man kan ha dom hela livet. Och det är väl det som är värdet med en klassiker. Kolla in Gustavsbergs nya sida om Stig Lindberg, där kan du desstuom vinna dom nya delarna till och med idag.

 

Gilla Stig Lindberg på Facebook

Monty tillbaka med Elefantkyrkogården

Förväntningarna efter Seglaren var grymt höga. Och det har känts som, efter alla lovord sen han övergått till svenska, att Monty skulle kunna slå stort för den stora massan. Sprillans nya och purfärska Elefantkyrkogården skulle kunna ha varit ett sommaravtryck 2011, en dansgolv- och förfestlåt, men det är den inte. Däremot är den jäkligt bra efter några lyssningar.



Monty på Facebook.