T-shirt från Zara | Mode

T-shirt från Zara i tunnare material, smala ärmar och snygg bröstficka. Skulle man nog lika väl kunna ha en storlek större än normalt. Ser på förhand väldigt prisvärd ut, denna ligger på 280 riksdaler. Den blå är klart snyggare än gröna. Bilder från Zara.






Ytterligare ny låt från Kent: Ett år utan sommar | 7/10 Ingvar

999 känns redan som en av dom mer populära låtarna som Kent har gjort. Här kommer ännu en ny låt om heter Ett år utan sommar. Och det är en överbliven, ny låt, som inte platsade på kommande albumet Jag är inte rädd för mörkret. En ganska bra bonuslåt. Det lovar gott inför skivsläppet. Klicka på bilden för att lyssna på Ett år utan sommar.


The Soundtrack of our lives lägger ner | Notis

The Soundtrack of our lives släpper sin avskedsskiva 18: april. 17 år som band, samtidigt avlutar man TSOOL och lägger ner bandet. Sista albumet kommer att heta Throw it to the universe. TSOOL framförde tidigare i år en helt ny låt i Skavlan, troligen med på nya albumet. Lyssna på What's your story nedan.


Kortärmad skjorta från Unconditional | Mode

Skjorta från Londonbaserade Unconditional med en halsduk av tunnare slag som följer med, givetvis avtagbar. Dold knappslå framtill, detaljer på axlar och lätt rundat avslut baktill. Ganska cool. Bilder från Asos.




Nytt från YAST: Believes [Dunklet feat. Simian Ghost remix] | 7/10 Ingvar

Ny remix på YAST's Believes. Remixen från Dunklet & Simian Ghost skiljer sig klart från den annars lo-fi-inspierade originalversionen. Ett klart mer digitalt och elektroniskt sound i remixen. Fler remixer finns på Spotify. Klicka på play nedan för att lyssna på den trevliga remixen från Dunklet & Simian Ghost.


Jeans från Billycock | Mode

Sjukt snygga jeans från Australienska märket Billycock. Tre olika tvättar nedan. Dessa finns hos The Unconventional. Här är en hemsida från Billycock, samt har en Facebook-sidan - för den som vill kolla mer. Bilder från The Unconventional.




Markus Krunegård: Mänklig värme ute på Spotify nu

Mycket nytt i Nyhetslistan på Spotify nu. Bland annat nya från omtalade från Kent, Beach House, Miike Snow, Gang Colours, Electric Guest och sedan idag Markus Krunegårds nya. Bästa nyheterna finns här. Albumet Mänsklig värme släpptes idag. Och det är riktigt bra. Klicka på bilden nedan för att lyssna på Krunegårds helt färska album. 


Jacka från Army of Me | Mode

Tunn jacka för vår och kanske höst från Army of Me. Lite blankare material samt långt snitt. Grymt snygg. Skulle jag absolut kunna tänka mig om inte alla mina senaste jackor varit i liknande stil. Bilder från Stayhard.








Ny singel från Kent: 999 | 8/10 Ingvar

Har aldrig fastnat för ett helt Kent-album mer än Verkligen från den tidigare perioden. Därefter finns det flera låtar som är totalt fantastiska, men jag tycks ändå har svårt för dom större doserna [läs album]. 999 är första singeln från tionde albumet. Jag är inte rädd för mörkret släpps 25:e april. Gillar att synhtarna här är borta. Klicka nedan för att lyssna på nya singeln 999.


Bilder Palmer//Harding A/W 2012 | Mode

Bilder från Palmer//Harding för hösten och vintern. Går väl inte säga så mycket efter dessa bilder i min mening. Se mer på hemidan här.  Bilder från Fucking Young.


















Ny låt från Sigur Rós: Ekki múkk | 7/10 Ingvar

I slutet på maj släpper Sigur Rós det nya albumet Valtari som uppföljare till Med sud í eyrum Við spilum endalaust. Enligt Q-Magazine ska nya skivan vara elektronisk och som vanligt fokuserad på stråkar. Lyssna på första smakprovet Ekki múkk nedan. Håller inte samma höjer som man är van vid men den stiger ju längre låten går.


Byxor från Christopher Shannon | Mode

Grymt snygga byxor i två olika utföranden. Dessa kommer från Christopher Shannon. Dom överst är snyggast, hade gärna införskaffat. Känns både vardagliga och avslappnat eleganta på nåt vis. Snygg sömm på bens framsida. Bilder från Homme Model.




Ny låt från Markus Krunegård: Korallreven & vintergatan | 8/10 Ingvar

Ännu en ny låt med Krunegård från kommande Mänsklig värme. Albumet släpps snart - 28:e mars. Kanske inte samma klass som på Everybody Hurts och Askan är den bästa jorden - men det märks att Mänsklig värme kommer att hålla högre nivå än förra dubbelsläppet. Klicka på play nedan för att lyssna på nya låten. Den är finfin!
 

Perfume Genius: Hood | 8/10 Ingvar

Perfume Genius har fått uppmärksamhet med sitt senaste album. Låten Hood är bra och bland annat Pitchfork och PSL har skrivit gott om Perfme Genius. Hood finns på Spotify. Klicka på play under bilden för att lyssna på Hood.



Am Golhar | Mode

Grymt snygga t-shirts från ett brittiskt märke som kallar sig Am Golhar. Jag tänker på Carin Wester när jag ser dom här t-shirtsen. Grymma båda! Vill ha den översta! Verkar inte vara världens bredaste återförsäljarelista. Det finns dock en del överblivna plagg [på rea] hos Asos där två av fyra tröjor ser okej ut. Bilder från Am Golhar.





Nytt från J. Cole: Grew up fast | 7/10 Ingvar

En ny låt från J. Cole. Inget musikstil som jag normalt lyssnar på men gillar ändå Grew up fast en del. Verkar som det är ett nytt album på gång enligt Hypebeast. Klicka på play nedan för att lyssna. 


Jacka från Maison Martin Margiela | Mode

Snygg jacka i biker-stil från Maison Martin Margiela. Assymetrisk dragsko enligt klassiska biker-anda. Kavajslag, kort skurning med lite blankare matrial gör den tillsammans med biker-stilen till en blandning mellan två stilar. Grymt snygg. Bilder från Oki-Ni.






T-shirt från Zara | Mode

Snygg och prisvärd t-shirt från spanska Zara. Lagom urringad hals samt lite vidare midjeslut. Gillar dom kortare ärmarna som nästan är liten som balansen melllan t-shirt och linne. Denna kostar 250 kronor. Bilder från Zara.




Nytt från Frank Ocean: Whip appeal | 7/10 Ingvar

Ytterligare en ny låt från Frank Ocean som han lagt ut på sin Tumblr. Det finns även en Acure integurl som ryktas komma ut om jag förstått rätt? Den finns i alla fall att lyssna på live här. Frank Ocean kommer till Way out west i sommar samt kommer att vara förakt [tillsammans med Marina & The Diamonds] på Coldplays turné. Även Robyn kommer vara förakt emellanåt på Coldplays spelningar. Klicka på play nedan för att lyssna på Whip appeal.


Bilder från Song for the mute | Mode

Visade tidigare lookbook-bilder från Song for the mute, här kommer lite bilder som används för annonser med mera. Ganska fina bilder. Fler bilder går att se på Song for the mute's hemsida. Bilder från Hype Beast.




















Nytt från Frank Ocean: White| 7/10 Ingvar

Hypade Frank Ocean är tillbaka med nytt, här med ett solospår medverkande på Odd Future tape vol 2. Frank Ocean medverkar även på Snow white tillsammans med Hodgy Beats. Han är även med på Analog 2 med Tyler & Syd. Det är sololåten som är något - kanon, även om den inte når samma höjder som 4 tears, en av årets bättre låtar. Fler låtar med Frank Ocean kommer.


T-shirt från B Store | Mode

T-shirt från B Store där bröstficka och ärmar har avvikande tyg med mönster. Den är snygg men kanske inte riktigt värd sina pengar på omkring 500-600 kronor. Bilder från Asos.






Rye Rye feat. M.I.A.: Boom Boom | 6/10 Ingvar

Rye Rye som gjorde en version på Robyns Never will be mine - tillsammans med Robyn - är nu tillbaka med en ny singel där M.I.A. gästar på sång. Boom Boom innehåller en sampling från [om jag minns rätt] Vengaboys Boom Boom Boom från 90-talet. Det låter helt okej trots Vengaboys-inslaget. Albumet släppss i mitten på maj.


Badshorts från Zara | Mode

Börjar bli säsong för badshorts och andra sommarplagg. Dessa gillade jag, rena och klassiskt snitt. Tycker mest badshorts  ska vara enkla och stilrena. Dessa från Zara kostar 280 kronor. Bild från Zara.

Jonas Lundqvist: Så e de me de | 7/10 Ingvar

Nu finns den äntligen ute. Jonas Lundqvists första svenskspråkiga album. Så e de me de är bra. Rasmus Hägg, som tycks medföra 200% mer uppmärksamhet varje gång han är inblandad, har producerat. Sanktas, Tänker på dig, Rum i Götegorg [som är en svensk text på Nothing to lose] och framförallt titelspåret sticker ut mest. Där Hästpojkens helt fantastiska avlutande titelspår på senaste albumet Från där jag ropar lämnar sitt starkaste avtryck blir Jonas Lundqvists Så e de me de den finaste fortsättningen en svensk artist gjort på länge. Rörande vackert. Klicka på bilden för att komma till albumet Så e de me de i Spotify.


Tre heta plagg från Odeur | Mode

Odeur har som jag säkert tjatat om mycket trevliga plagg. Överst ett par byxor med resår och avsmalnande ben, sedan t-shirt med detaljsömmar både fram- och baktill samt rullande kant. Skjortan Fledge är grymt snygg, föredrar den dock i vitt eller som kortärmad skjorta. Fina detaljer på underarmarna. Bilder från Yoki Ono.












Adrian Lux feat. Jocke Berg [kent]: All I ever wanted | 6/10 Ingvar

Adiran Lux släpper snart sitt debutalbum. Flera gäster medverkar som bland annat Rebecca & Fiona, Dante och Jocke Berg från Kent. Klicka på bilden nedan för att förhandslyssna på All I ever wanted med Jocke Berg på sång.


Ny singel från Love Antell [Florence Valentin]: Stjärna där | 7/10 Ingvar

Love Antell som varit frontman för Florence Valentin under flera år gör numer musik under sitt egna namn. Första singeln ut är Stjärna där och album kommer 25:e april. Det låter typiskt Love Antell - ekande gitarrer, direka melodier och samhällsskildringar om dom som ofta står utanför. Stjärna där kändes först tam, men den tar sig. Inte samma tyngd om majoriteten från senaste Florence-albumet Spring Ricco. Klicka på play nedan för att lyssna på Stjärna där.


Peter Doherty lanserar kläder | Mode/Musik

Gamla Libertines och Babyshambles-frontfiguren Peter Doherty lanserar kläder i The Kooples namn. Kläderna skulle ha kommit ut förra året men på grund av artistens fängelsestraff har det skjutits fram till nu. Lanseras samtidigt som hans spelning i Göteborg i veckorna. Kollektionen består av 16 plagg och beskrivs som dandy och modsinfluerad. Doherty själv är frontman för herrkläderna medan Irina Lazareanu [beskrivs som periodvis flickvän...] visar damplaggen. Bilder från The Kooples.


















Markus Krunegård: Everybody hurts version 2.0


Ny singel från Hot Chip: Flutes | 8/10 Ingvar

Hot Chip kommer tack vara det tidigare mästerverket The Warning alltid ligga nära till hands. Nu har man släppt sin första singel från kommande album In our heads. Det är inte riktigt samma wow-upplevelse som tidigare verk även om det är riktigt bra. Hot Chip fick en skara efterliknande elektronördar efter sig i och med The Warning [10/10 Ingvar på The Warning]. In our heads släpps i juni. I videon nedan är introt drygt 2 minunter långt. Klicka på play nedan för att lyssna på Flutes.


Song for the mute | Mode

Lookbook-bilder från Song for the mute, vår & sommarkollektion 2012. Snygga plagg, ledigt och avslappnat. Gillar mycket av det, förutom ett par överdrivet mycket låga grenar som blir lite väl mycket blöjbyxor. Framförallt är det överdelar om ser bra ut. Återkommer nog också med kampanjbilder från Song for the mute. Bilder från Song for the mute.
















Ny singel från Marina & The Diamonds: Primadonna | 8/10 Ingvar

Marina & The Diamonds är tillbaka med ny singel. Primadonna fortsätter där förra skivan slutade, det låter typiskt MATD. Den uppskjutna efterföljaren Electra heart bör släppas i början av maj. Klicka på play nedan för att lyssna på nya Primadonna.


Bilder från Wrangler Blue Bell | Mode

Kampanjbilder för vår och sommar från Wrangler. Bilderna är på kollektionen Blue Bell. Snygga bilder med ganska vacker utformning. Har nog aldrig ägt eller provat ett plagg från Wrangler, men detta såg helt okej ut. Bilder från Clothes before hoes.


















 



Ny singel från Miike Snow: The wave | 6/10 Ingvar

Nu kommer ytterligare en video från Miike Snow. The wave är senaste singeln, det är en bra låt men ingen riktig topp som man förväntar sig från dessa. Det har också kommit ett flertal remixer på Padding out som finns på Spotify att lyssna på här.  Klicka på play nedan för att lyssna.


T-shirt från Prim I Am | Mode

Ganska trevlig t-shirt från Prim I Am i tunnare material. Är dock lite tveksam till när man ser igenom tröjan, hade hellre valt en sådan här i mörkare färg som brukar släppa igenom mindre. Denna ligger på omkring 500-550 kronor. Kolla in tidigare inlägg jag skrev om Prim I Am här. Bilder från Oki-ni.






Ny singel från Sébastian Téllier: Cochon ville | 6/10 Ingvar

Frankrikes egen Jesus - Sébastian Téllier släpper nu sin andra singel från kommande album My god is blue. Efter riktigt fina Pépito bleu kommer nu alltså Cochon ville. Popikonen som ställde upp i franska melodifestivalen [och vann om jag minns rätt?] går att jämföra med som om Kleerup hade ställd upp i den svenska motsvarigheten. Kleerup ville dock ta åt sig äran åt Loreens Euphoria... Klicka på play under bilden för att lyssna på nya Cochon ville.
 

Bilder från V AVE Shoe Repair A/W 2012 | Mode

Bilder från kollektionen till hösten och vintern från V AVE Shoe Repair. Som vanligt snyggt från VAVE. Gillar dom lite smalare byxorna längst ner. Less baggy-byxorna på andra bilden i det lite blankare är snyggt vilket verkar hänga med sen tidigare. Tycker dom är överlägsna på byxor. Tyvärr gör dom färre och färre i min storlek. Bilder från King Magazine.

























Video från Rockfoto med Markus Krunegård | Notis

Emma från Rockfoto, som verkligen befäst sitt Rockfoto genom att plåta musikaliska teman, har fotograferat omslagsbilder på Markus Krunegård. Under studiofotograferingen filmade Simon Dalin och Alexander Tillheden som resulterade i det här. Musiken är Krunegårds senaste singel Askan är den bästa jorden.


Freudian Kicks x Røyksopp | Mode

Den norska musikakten Røyksopp har under några år jobbat tillsammans med Freudian Kicks när det gäller deras scenkläder. Det samarbetet har nu utvecklats och man har gjort en Røyksopp-kollektion. Sex olika plagg ingår som går att se här. Snyggast tycker jag t-shirten och jeansen är som syns nedan. Bilder från Freudian Kicks.





Nytt från The Knocks: Midnight city [M83 cover] | 5/10 Ingvar

En av förra årets bättre låtar Midnight city har fått en ny kostym. Det är The Knocks som med Mandy Lee på sång som har gjort en cover på M83. Klicka på play nedan för att lyssna. Långt från samma höjder som M83's mästerliga poplåt.


Tips på grymma skor från Anniel | Skor

Snygga skor i lösare passform. Dessa kostar runt ynka 350 riksdaler och kommer från Anniel. Bara ett fåtal storlekar kvar. Jag gillar dom! Dessa skor finns hos Glue Clothings. Bilder från Glue Clothings.


 



Lookbook Prim I Am S/S 2012 | Mode

Lookbook-bilder från Prim I Am för vår och sommar under detta år. Ser helt okej ut, men inget jag personligen dock tycker är en aha-upplevelse. Fler plagg finns att se på Prim I Am's hemsida. Bilder från Prim I Am.














Bilder från COS vår & sommar | Mode

H&M-akten COS, som står för Collection of Style med bilder för våren och sommaren. Väldigt lite färg kan jag tycka och en känsla av retro, något runt 50-tal kanske? Långt ifrån min personliga smak men för stilen som COS står för ser det ut att hålla ganska okej nivå. Bilder från Clothes before hoes.










Bilder från Uniforms for the dedicated | Mode

Mångsysslande Uniforms for the dedicated var bland dom allra första jag skrev om här. Förutom musik, konst, diverse filmskapande är det mode som finns med i konceptet. För ännu fler bilder för 2012 kan du klicka här. Och för att hitta närmsta återförsäljare kan du kolla närmre här. I Kalmar kan man kolla in på Erik & Alexander. Bilder från UFTD.























Jag finns på Twitter | @ka_nilsson

Det går att följa mig och mina möjligen meningslösa tweets; musiktips, funderingar, jobbpauser eller parkeringsbekymmer och vad det nu kan vara. Klicka på bilden för att följa mig på Twitter. Om inte annat är det kul att se vilka som läser här. Följer gärna underhållande människor som på något sätt har något gott att tillföra.


Ny singel från Beach House: Myth | 8/10 Ingvar

Jag lyssnade på nya Beach House i onsdags morse efter ha följt Pitchforks nyhetstweet, så klart höga förväntningar med tanke på tidigare verk. Första lyssningen var så slätstruken. Och så här i efterhand är jag glad att jag gav den en chans till. Fantastiskt finstämd. Klicka på play under bilden för att lyssna på kommande Myth. Album Bloom kommer ut i maj.


T-shirt från BLK DNM| Mode

Har tidigare visat bilder från BLK DNM [uttalas Black denim] som är ett projekt av Johan Lindeberg. Gillar man t-shirts med stora urringningar och riktigt mjukt material är det här bra val. Fantastiskt mjuka. Butiken i Stockholm är snyggt inredd har ett unikt uttryck, väl värt ett besök. Fick dock intrycket av att personelen var mer till nackdel än fördel, sedan var allt så prydligt upplagt att man knappt vågade röra plaggen. Bilder från Nelly.




Blått från Carin Wester | Mode

T-shirt från Carin Weste med längre ärm. Riktigt fin blå färg på denna, fin mot sommarsolbränd hud senare i år. Ärmarna är ganska smala, materialet är tunnt och vid sidan av magen finns i ficka. När jag provade den satt ärmarna längre ner [än på modellen] i vanlig storlek men jag är ingen jätte direkt. Bilder från Yoki Ono.






Example: Playing in the shadows | 8/10 Ingvar

Via appen We are hunted i Spotify hittade jag britten Example som jag aldrig tidigare innan har hört talas om. Det är ingen färsk skiva men Playing in the shadows har några månader på nacken och är riktigt bra. Bäst är Midnight run som går att lyssna på nedan genom att klicka på play i videon. Korsa The Streets och Kid Cudi och du har en bild av hur Example låter. Andra toppar är Lying to yourself, The way, Shot your self in the foot again, discodoftande Natural disaster [feat. Laidback Luke], Changed the way you kiss me, Never had a day och senaste singeln Stay away som jag lagt i Spotify-playlisten med bästa nyheterna.


Tre skor från Aplace-butiken | Skor

Första skon från Soulland och två resterande från Henrik Vikskov. Tycker alla dessa är snygga, där kängorna nederst kanske ligger snäppet efter. Dessa finns hos Aplace. Bilder från Aplace.






Årets bästa låtar hittills 2012 | Playlist & länkar

Det kryllar av nya bra låtar. Och det känns väl inte som det har gått så himla lång tid - egentligen. Har slängt ihop en spellista med det bästa hittills under 2012. Några låtar trillade ut förra året någonstans, men antingen hamnade dom i Sverige i år eller på Spotify lite efter andra platser - för mig handlar det om årets. Dock finns det flera låtar som inte finns på spotify - som håller högsta klass. Mitt tips - högerklicka på varje låt nedan och lyssna dig igenom. Playlisten i Spotify som alltså är kortare finns här.


Novel: Video games [Lana Del Rey cover]
// The Weeknd: Montreal // Frank Ocean: 4 tears // Joel Alme: A tender trap // Markus Krunegård: Askan är den bästa jorden // Lucas Nord feat. Urban Cone: Let us stay young // Lykke Li: Made you move // Grimes: Genesis // Sébastien Tellier: Pépito bleu // Air feat. Victoria Legrand: Seven stars // Birk Storm: Give me love // Jonas Lundqvist: Tänker på dig // Porcelain Raft: Unless you speak from your heart // Example: Stay away [singel edition] // Lana Del Rey: Radio // Markus Krunegård: Everybody hurts // Goldfrapp: Melancholy sky // Lana Del Rey: National anthem // Perfume Genius: Hood // Lana Del Rey: Dark paradise // Fibes, oh Fibes: Apex of the sun // Martin Solveig: The night out // The Big Pink: Hit the ground [Superman] // Laleh: Some die young // Miike Snow: Padding out // Tomas Andersson Wij & Ane Brun: Romantiken // Lana Del Rey: Off the races // First aid Kit: This old routine // Blur: Under the west way [live] //

Nyinförskaffat från Carin Wester | Mode

Jag handlar inte så ofta, jag är mer av den som köper det jag verkligen vill ha och betalar hellre mer än köper lite av varje halvdant. Skaffade mig i alla fall denna slimmade skjorta från Carin Wester i veckan under en sväng på stan. Ficka på sidan av magen istället för klassiska bröstfickan, samt en knappdetalj vid sidan av ordinarie knappraden. Något längre snitt fram. Bilder från Zoovillage.
 





Bilder från Whyred A/W 2012 | Mode

Bilder från Whyreds höst- och vinterkollektion under 2012-2013. Jag har ofta svårt för det här med färger som klär den mänskliga kroppen lika blek som höstluften. Ulltyger och beigebrunt och senapsgult är inte min kopp te. Jackor har Whyred alltid varit duktiga på och när vi kommer till näst sista bilden gör jag en stor tumme upp. Bilder från King Magazine.




















Ny låt från Jonas Lundqvist: Tänker på dig | 8/10 Ingvar

Äntligen är Jonas Lundqvist tillbaka. Andra smakprovet från kommande albumet "Så e de med de" blev Tänker på dig. Jag håller den klart högre än första singeln Du, drömmar & jag. Som tidigare berättat sjunger Jonas numer på svenska och under sitt riktiga namn. Skivan har gjorts tillsammans med Rasmus Hägg som ligger bakom många riktigt bra namn. Tänker på dig växer ju längre in i låten man kommer, den stiger verkligen. Och det här är sval, gungande och trallvänlig göteborgspop som lika väl kan kallas sommarens finaste göteborgsreggae.


Riktigt snygg unisex-tröja från Somewear | Mode

Sprang snabbt förbi en butik i stan som jag inte kan namnet på. Såg vid tillfället denna snygga tröja från Somewear i blå, väldigt blå färg...vilket visserligen är snyggt. Tycker nog dock den är finast i rött. Det är en unisxmodell, lagom rundringad hals och snyggt med en fick nertill som liten detalj. Tröjan kostar omkring 800 kronor. Bilderna här kommer från Junkyard.








Ny singel från Markus Krunegård: Askan är den bästa jorden | 8/10 Ingvar

Markus Krunegård ger nu ut singel nummer 2 från kommande soloalbum. Precis färsk video nedan där Askan är den bästa jorden är ett mer nertonat alster än vad vi mestadels är vana vid med Krunegård. Piano och stråkar! Jag håller båda första singlarna som det bästa Krunegård gjort på egen hans sedan Ibland gör man rätt, ibland gör man fel på debuten. Album Mänsklig värme släpps 28:e mars. Klicka på play nedan för att kolla ny singeln som handlar om att ge upp. Ligger i bästa nyhetslistan på Spotify.


T-shirt från Silent by Damir Doma | Mode

Lång t-shirt från Silent by Damir Doma. Gillar halsen med lite bredare mudd och dom smala ärmarna. Avslutet är vidare med detalj nertill där främre delen är längre [syns på bild tre]. Lite väl lång t-shirt i övrigt kanske. Bilder från Oki Ni.