Ängövindarna och ett eget företag

Den Ängöitiska vinden, den där formen av höst som bara finns i min stadsdel. Och dom där ögonen som inte försöker att se löven. Dom där färgerna. Och känslan. Ibland önskar man att det gick att ta på dom så man kunde känna. Ibland skulle jag vilja testa något nytt, något extra bredvid. Någonting som inte kräver någon större tid eller uppehåll, bara en massa kreativa idéer som går från blod till verklighet. Jag skulle vilja göra något eget, något som styrs från bara mina idéer, såsom ingen annan riktigt tänker. Jag måste bara hitta vad det är jag söker. Och som kan växa i långsam takt med begränsad tid. Jag tror jag är på G...


Nya skor och ulltröja från Zara

Med Ryanair-bagage kan man inte handla mycket innan man får betala övervikt. Jag köpte dock dessa kängor i svartgrått och en vit ullpolo när jag var på Mallorca. Och efter att ha använt tröjan ser det ut som man kommer direkt från en ullfabrik. Båda är från Zara. Det känns som dom spanska butikerna av Zara ligger flera nivåer över dom svenska. Och dessutom är de ungefär 35% billigare, vilket sänker dom svenska butikerna lite till...



Bilder från Zara


Jag kan flyga, jag är inte rädd!


Vi åkte till lilla stranden i Illetas några gånger

Tillbaka till stan, tillbaka till mina marker, mina broar, vindar och hav. Och efter en vecka i värmen på Mallorca började allting om igen. Lite mörkare i hyn, lite lugnare i kroppen och lite varmare i själen. Det känns som det är värt att unna sig den tiden trots all flygrädsla, att låta svetten rinna och bröstkorgen brinna, att låta dom lugnande tabletterna gå åt och plåga kroppen med obehagliga känslor som dödsångest. Jag landade hel, kom hem minst lika hel och är nöjd med vädret. Kvällen innan hemfärd blev dock inte riktigt som den var tänkt, blanda flygplanstabletter med rödvin gav den mest akuta sömnkänslan som jag tror att jag har känt. Efter alla kvällsmiddagar, dagar i solen, uteserveringar, Carajillo Baylies, Cappucino Italianos och tapas-rätter summeras veckan som kvalitetstid! Hotell Feliz i Palma kan varmt rekommenderas, kanonfint, nyrenoverat svenskt hotell med trevlig personal. Tyvärr blev jacuzzin på takterassen med utsikt över Palma inte klar förrän samma dag som vi åkte hem. Den och bastun tar vi nästa gång. Kanske lite tabletter till jul igen?



Första dagen vi gick förbi dessa spelade bandaren en hårdrockslåt... ljudet vi först hörde stämde inte med synen riktigt. Dagen efter va det denna låt och lite lugnare, men fortfarande väldigt.. roligt. När bandaren tystnar och man hör hur dom höftar på några strängar utan att ens ta ackord låter sjukt kul. Vi va inte ensamma om att garva åt dom, jag försökte filma men efter en stund sprang gubben efter mig med gitarren i högsta hugg, sen vågade jag inte och knäppte av medan jag fick ge mig av...


Rapport från Palma

Palma är varmare än jag trodde. Och från att ha varit en-stärnigt till att bli svenskägt och fyra-stjärnigt hotell blev Hotel Feliz en riktigt positiv överraskning. Om någon timma är det dags för att gå ner och äta frukost bland dom svenska möblerna, sedan intar vi en plats i solen på takterassen med utsikt över Palma stad och hamnen rakt framför oss. Igår började jag med att spola ner min ena lins i avloppet så semestern får bli utan. Kände en panik på väg upp till ytan med efter någon minut var det bara att inse - det blir inte bättre av att låta huvudet explodera. Det är bara kvällarna som känns kalla, men det är skönt att vara här och leva mitt i den svenska sommaren fast i ett annat land!

  





















Dagen innan Mallorca

Städar, försöker ignorera hjärtat som tänker på Mallorca och lyssnar på Håkan Hellström. Jag känner en konstig känsla. Idag är en dag för förberedelser, pyssel, tvättning, strykning och massa annat mindre roligt. Nu väntar snart en försenad frukost, spikmatta och senare träning innan morgondagens avresa. Jag hoppas värmen kommer göra mig gott.

 

Ha-begär från Fifth avenue shoe repair





Bilder från Fifth avenue shoe repair

Hang with me 8 år tidigare



Jag vet vilken dy hon varit i hörs från bakgrunden, det bästa jag hört på flera år med Håkan Hellström. Och samtidigt ömmar kroppen, huden torkar ut av oktoberluftens fukt, benen värker och flyttfåglarna får snart tillbaka sitt namn med rätt igen. Det är dagar när allting flyter som alla begrepp om tid försvinner och blir svåra att hålla isär. Ibland känns det som själen blir immun mot vad som händer runt omkring, som om allting i omvärlden rör sig i sidled och tiden i en egen ouppfunnen bana, oförstådd och svår. Det enda som jag faktiskt märkt under senare tid är att alla vackra kontraster är på väg att suddas ut. Kvar är en grå betonghöst där allt runtomkring förvandlats från grönska, himmelsblått och hav till elva nyanser av grått. Det är bara att stå i och ta tillvara på alla fina stunder som skyndar förbi.



För övrigt så lät Hang with me så här 8 år tidigare, innan Robyn och Avicii gjorde den till årets låt 2011, klicka här för Spotify!

Håkan Hellström, oktobervind och vuxenpoäng



2 steg från Paradise
från högtalarna, öländskt bär- och yoghurt/kvitten-te och omsvept av en för varm och stor Per Holknekt-pläd. Höstdebuten med stolsvärme på i bilen är avklarad efter en tregradersmorgon. Och i kväll känns det mer tyst än någonsin mellan dessa väggar, trots musiken, trots oktober och kylan genom vinden. Kvällar är den bästa tiden på dygnet när lugnet kommer in. Och pulsen och huvudet får varva ner. En dag ska jag lära mig att vakna tidigt och vara pigg, vakna med morgonpromenader, frukostkaffe och morgontidningar, nyhetsmorgon och vuxenpoäng. Den här veckan kommer att bli bra!

 

Här kommer några nya låtar med Håkan Hellström






Långärmat från Ljung

Jag inser att min obekväma känsla av att använda långärmade tröjor behöver få ett slut snart. Det går inte att gå i kortärmat hela hösten och vintern. Efter lite småletande såg jag denna från Ljung, ser mycket trevlig och lovande ut. Ett plus för lite större hals som går längs bröstbenen, precis som det ska vara. Och självklart är det snyggast just så!




Bilder från Nelly

Man måste dö några gånger innan man kan leva



Den där känslan av söndag. Och hur kroppen försvagas bara av namnet på en veckodag. Timglashjärta. Jag längtar så mycket mer till måndag, alla dagar när gårdag blir historia och historien ligger bakom en och längtan framför. Jag önskar bara att jag kunde vara pigg på dagarna, vakna till och inte bli irriterad av ljud som inte hörs. Jag kan fortfarande inte förstå varför det ska ta mig minst sex timmar för att få min energi. Och på nätterna kliar dessa ben mig till för sena timmar och för lite sömn, en ond cirkel som måste ändra form.

På onsdag släpps Håkan Hellströms nya 2 steg från Paradise. Och jag har inga förväntningar, det har jag växt förbi. Redan innan kan man dock inte annat än att gilla titeln Man måste dö några gånger innan man kan leva.


Hassle på Palace, Harrys & Jonny Boy hela jävla natten


Från Melody Club, The Mo, Yvonne och Strip Music blev dom Kite!

Huvudet rör sig i sidled. Och tankarna ligger efter. Idag är jag trött. Och igår såg vi först Erik HasslePalace inför en liten publik, för att sedan ta oss vidare till Harrys som överraskade med en ganska välfylld fredag. Det har varit en lördag med långsamma ben, en lördag med sol och sömn som önskemål innan kvällen värmer upp oss igen. Och idag blev det stans godaste bakad potatis med kycklingröra på Le Croissant. Nu intar jag istället soffan med kaffe och skummad mjölk innan det är dags att byta om. I kväll finns det ingen annan än Jonny Boy, vilket måste vara den mest magiska låten jag har hört på väldigt länge. Lyssna på purfärska Kite-singeln på Spotify. För övrigt lät If it takes all night som en av Hassle-topparna bland dom nya låtarna. Vi ses någonstans i vimlet, hälsa om du vill!

 

Erik Hassle live, Indesign och magi från Kite

Last night I was out clubbing with Jonny Boy //Kite

Kanske blir det kolla Hassle live i Kalmar ikväll och sen gå nånannanstans

Några kunskaper rikare i Indesign, några steg fram och ett åt sidan, ett första steg för att kunna göra kundtidningar, broschyrer och diverse marknadsbaserade dokument är avklarat. Det största hindret över alla idéer är mitt tålamod. Jag kommer att sparka sönder mycket luft, jag kommer att sparka sönder många små demoner som flyger runt i samma rum. Efter två dagar vid något som nästan liknade en skolbänk på en långgata i stan - jag kommer aldrig kunna sitta still, lyssna eller höra röster i ett klassrum om mitt liv någonsin börjar om. Och när jag tänker efter kliade det aldrig så mycket i kroppen av att lära sig saker som liten. Idag måste marken under mig hela tiden röra sig. Jag undrar nog egentligen hur det gick till.



Carl Barât, kreativa tankar och rumpor

Vaknade för sent som alla andra lediga dagar, en lättskummad kaffe senare började dock en riktigt bra dag. Och runt omkring alla tankar och idéer fanns det bara en sak som störde. Jag gillar när jag inte kan vara still för att det kommer idéer. Jag gillar när jag ligger vaken på nätterna för att det kommer idéer. Jag gillar när musiken låter lite bättre än den gjorde dagen innan bara för att det kommer idéer. Men jag gillar inte när det kommer ett stopp för att jag inte kan genomföra tanken, när kunskapen för att producera kreativiteten inte räcker till. Det är när man vill men inte kan som tålamodet förvandlas till ett monster jag inte gillar.

Två koppar marelds-te senare och en dag med långlunch och grabb-snack på stan, nybörjarjakt på vinterhjul och några besök i klädbutiker och gallerior bland magiska rumpor och ansikten är jag fast i en nersjunken soffa nu. Ängö har blivit mörkt, musiken har tagit över och lamporna håller världen vid liv. Det känns ganska skönt att vara tillbaka igen. 
 

Nytt med Orup: Född i november



Orup släpper nytt album 24 November. Andra singeln komer här. Kör på, låter som vanligt som enkel och bra radiopop, bra balans mellan arty och komersiellt. Finns även på Spotify.


Kalle trycker på Gilla-knappen, snygga byxor!

Byxor från Odeur, med överlappande veck som döljer knäppningen. Kalle trycker på gilla-knappen. Varför har jag ingen gilla-knapp här? Då kan man gilla hela mig jätteofta!











Bilder från 111VOX samt Yoki Ono

Hassle-konsert, Indesign och Young Bloog

Oktobervindar, vinterjackatider och mörkt lite för tidigt. Det är bara att ta in och andas ut. Och på morgonen är jag fortfarande trött och vaknar senare än jag stiger upp, får aldrig in lugnet i tid och har en liten demon i mig som vill vara vaken för länge. Dagarna är ändå ganska sköna, lite för långsamma och lugna bara. Jag vill ha mer över mig. Och mer att göra. I veckan väntar mera jobb, träning, Indesign-utbildning och möjligen en Erik Hassle-spelning i slutet på veckan. Det är skönt när det händer saker. Och mycket, mycket roligare!

 

Kampanj på klockor från Triwa

Beställde två klockor från Triwa idag. Sista tiden nu innan midnatt att beställa innan kampanjen går ut. Känns helt okej med två klockor för 1100 kronor. Själv har jag knappt använt klocka sedan 90-talet. Använder du klocka? Det blir en snygg accessoar, dessutom har jag alltid korta- eller upprullade ärmar och låter underarmara vara synliga, plus där!



Från Öland via vinden till den där festen i stan


Björksaft, rosenrotsmüsli och grönt bär-te från Ölands Skördefest

In i helgen utan förväntningar och ett huvud som låg strax under. Och ut från helgen med positiva andetag, längre steg och lite mera energi. Under lördagen efter jobbet tog vi oss över till Öland och debuterade som besökare på Skördefesten, samlade vuxenpoäng och åkte hem med lite småsaker innan det var dags för en rutinmässig fest. Och bland gott folk, flaskor och glas hamnade vi som oftast lite senare på Harrys. Och som alltid, känns det som, var det jobb idag igen, men nu väntar snart kvällens träning med en löparrunda till Svinö och hem igen. Kvällen får nog avslutas värdigt med att testa öländskt grönt fruktte, rosenrotsmüsli och björksaft. Jag antar det låter mindre manligt, men det har ändå sin charm att passera genom ett öländskt landskap bland människor och andra gårdsbutiker.

 

Oroshjärta



Löven börjar falla. Och när huden får ett extra lager river vinden ändå igenom den. Det har blivit kallt nu. Dags för oktobertankar, dags för oktoberfester och skördefester. Mellan löv, oktobermoln och ojämna timmar letar jag fortfarande efter den där hjärnan som fungerar, jag känner mig ostrukturerad, ofokuserad och långt från närvaro i vad jag än ger mig in på. Jag letar och jag söker. Och andas. Jag antar att det där går i perioder, att själen kommer och går, att lusten som lever inom en finns kvar i samma långsamma fotsteg som gick igenom huvudet igår. Det är nog bara att stå upp. Och köra vidare så hårt det går.