Bilder J. Lindeberg för vintern 2011-2012 | Mode

J. Lindebergs bilder för vinterkampanjer och marknadsföring 2011-2012. Fantastiska bilder. Snyggt och stilsäkert. Och ett bevis på att blåa och gråa toner är alldeles underbart. Gillar deras kavajer och kostymer. Mer går att se på J.Lindeberg.com.
















Sneakers från Commes des garcons | Mode

Conversesneaker från Commes des garcons, typisk Chuck Taylor-stilen med CDG's typiska play-hjärta på ena sidan. Dessa ligger på 800 kronor. Använd koden LACESHIGH för 20% hos Tres Bien Shop [alla skor] med fri frakt i Sverige. Bild från Tres Bien.


Nytt med MGMT: All we ever wanted was everything | 3/10 Ingvar

Har aldrig riktigt förstått mig på det här med Late Night Tales och vad det är. Och kvaliteten på det har inte gett mig intresse att veta det heller antar jag. Dock kommer jag nog länge vara nyfiken på det som MGMT ger ut. Här är en cover på Bauhaus som MGMT gjort på Late Night Tales. All we ever wanted was everything är verkligen bedrövlig. Med tanke på vad MGMT gjort innan förväntar man sig alltid bra saker. Låten finns även på Spotify. Nedan ny animerad video från oktober.
 

Två kavajer | Mode

Två kavajer från Zara varav en rutigt mönstrad som sticker ut lite mer. Nederst en blå med dubbelknäppt med smokingkrage i svart. Båda dessa ligger på cirka 700 kronor vardera. Bilderna kommer från Zara.




Nya acessoarer från VAVE Shore repair | Mode

Accessoarnyheter från VAVE Shore repair med produkter i italienskt läder. Dessa finns endast i VAVE Shoe repairs egna konceptbutiker inklusive onlinebutik. Överst en korthållare, följt av miniplånbok, plånbok, iPhone-fodral, iPad-väska samt sist en korthållare/plånbok. Fler bilder på varje produkt hos VAVE Shore repair. iPad-väskan funkar utmärkt även som miniportfölj. Dessa finns i brunt eller svart. Översta korthållaren är ren kärlek, precis som iPad-väskan. Bilder från VAVE Shore repair.















Rebecca & Fiona: Giliap | 7/10 Ingvar

En av dom bättre låtarna på Rebecca & Fionas album I love you man, tillsammans med Dance och Bullets. Tycker annars dom är ganska överskattade posers. Och lite av den kvinnliga motsvarigheten till Tough Alliance. Den stora skillnaden var dock att TTA gjorde något vitalt för svensk musik. I love you man får dock godkänt. Klicka nedan för att lyssna på öppningsspåret Giliap.

 

Kängor från Ben Sherman | Mode

Riktigt nice kängor från Ben Sherman, kostar omkring 1500 kronor och finns i dessa två färger nedan. Ligger som senaste nyhet hos Ben Sherman. Kolla in mer på deras hemasida. Bilder från Ben Sherman.



Klocka från Diesel | Accessoar

Guldfärgad klocka från Diesel, riktigt snygg om man letar efter en guldfärgad. Känns inte som en jättevanlig färg då man ofta väljer i silverfärg. Denna kostar runt 1900 riksdaler. Denna bild är något för ljus, bättre färger finns att se exempelvis här. Klockor är trevligt, kommer fler här framöver.


Lookbook Topman höst/vinter 2011 | Mode

Lookbook-bilder från Topman för hösten och vintern i år. Inte riktigt min egna smak egentligen, men ändå väl värt att visa. Visade tidigare några plagg från Topman med mer vågade utseende, andra märken än deras egna Topmanmärkta. Det inlägget finns här












Nya remixer med CEO: White magic epilouge [klicka på bild]

Magnifika Eric Berglund som CEO går nu att höra lite nytt ifrån, eller snarare några remixer i vad som kallas White magic epilouge. Där finns finfina Illuminata i remix av Dan Lissvik samt Come with me i Sale a whale version samt Dream av Team Rockit. Klicka på bilden för att komma till EP:n i Spotify. Illuminata-remixen med fint lyssnarvärde. Funkar även med länken i Spotify-ordet ovan.


Rentröja från D.Brand | Mode

Vet inte om man vill bära en tröja med en ren på men tyckte ändå denna hade ett visst coolt intryck. Tröjan är från D.Brand och kostar runt 800 kronor. Fler produkter och bilder finns på deras hemsida. Bilder från Bubbleroom.






Nytt från Sidoprojektet: Jag blev kvar | 7/10 Ingvar

Sidoprojektet är en trio hemliga. Två av dom beskrivs göra hits till världsartister och den tredje ska vara filmskapare. Av namnet att döma är detta som det låter - ett sidoprojekt - och både en vacker video och bra låt. Det låter som en cover med frit översatt text på Manic Street Preachers gamla hit If you tolerate this your children will be next. Klicka på play för att se en galet fin video.


Bilder från Religion Clothing | Mode

Bilder från Religion Clothing och kollektionen för höst/vinter. Fler bilder finns på hemsidan. Dom brukar ha snygga t-shirts men att finna bilder på dom var svårare. För att se t-shirts kan man kolla in länkarna från Religions egna hemsida bland återförsäljare. Bilder från Religion.














Kofta från Uniforms for the dedicated | Mode

Kofta från Uniforms for the dedicated. Mycket trevlig. Kanske är gjord för endast Topman, hittar den ingen annanstans? Fint mönster med lugna färger, fickor framtill på magen. Bild från Topman.


Alex Turner: Submarine EP soundtrack | 9/10 Ingvar

Alex Turner från Arctic Monkeys och The last shaddow puppets gjorde tidigare i år soundtracket till filmen Submarine. Det var också Alex Turners solodebut. Långt ifrån Arctic Monkeys hamnar Submarine i ett mer naket landskap med 60-tals-sound byggt på piano, akustiska gitarrer och orglar. Och det är magiskt bra. Alex Turners röst kommer klart mer till sin rätt när den tydligt är i fokus, långt ifrån täckt bland flera dominerande instrument. Filmen Submarine fick fantastiska beyg, som bland annat går att läsa här samt se trailer. Submarine fick pris som Bästa film i Golden Gryphon samt var nominerade i flera klasser på brittiska galor. Hela Submarine EP är sjukt bra, nedan Piledriver walz. Klicka på play för att lyssna.


Tröja från Suit | Mode

Riktigt fin tröja från danska Suit. Rutmönstret och dom ribbade armarna gör mycket. Och blått är en bra färg. Väldigt klassiskt och typiskt höstigt/vintrigt enligt mig, passar alltså bra nu. Bilder från Asos. 






4 skjortor från April 77 | Mode

Skjorta i smalare modell, här i fyra olika färger och mönster. Dom mönstrade faller Stilkollen med Cafés tips [se videoinslag längre ner i bloggen] inför vintern. Eller enfärgade för den som föredrar det. Kolla in mer på April 77's hemsida. Bilder Aprill 77.








Cane Line Indoor 2012 | Livsstil

Fantastiskt snygga nyheter från Cane Lines indoor-kollektion till nästa år. Vi har sålt deras utemöbler i år och här kommer man alltså med nyheter för insidan som imponerar. Dom flätade loungemöblerna påminner om Poul Kjaerholm. Och dom små bordens linjer... kärlek för en arbetsskadad inredningsarbetare. Kolla även in golvlampan Light-up som finns med i onelinekatalogen för indoor 2012. Rottingstolen Curve överst finns som både matstol och loungemodell.










Skjorta från Carin Wester | Mode

Flanellskjortan Olav nu i rutigt. Längre bakstycke, syns framförallt på sista bilden, samt en liten ficka till vänster sida av bröstvingen eller under vänsterarmen om det förklarar bättre. Bara sett den enfärgade och den var klart över förväntan efter att innan bara sett på bild. Spana in mer i din lokala butik! Bilder från Carin Wester.






Nytt från The Big Pink: Hit the ground [Superman] | 7/10 Ingvar

Bandet som fått Dominos dräkt av Nicki Minaj är tillbaka med ny singel. Hit the ground är första singeln ut från The Big Pinks andra albumet Future som släpps i januari. Sedan tidigare finns även Stay gold på Spotify, som alltså inte är plockad från debutalbumet. Klicka på play nedan för att se videon till nya Hit the ground [Superman].


Se stilskolan med Daniel Lindström från tidningen Café

Daniel Lindström från tidningen Café berätter hur man ska tänka inför höst och vinter samtidigt som han tipsar om några plagg. Kolla in videoklippet och ta del av tipsen. Klicka på play nedan för att se.


Några utvalda överdelar från Topman | Mode

Några utvalda tröjor samt en jacka och skjorta vardera från Topmans hemsida. Det finns en hel del trevligt där. Tyvärr finns inte Topman särskilt välrepresenterat i Sverige mer än i dom större städerna vad jag vet. Däremot finns det näthandel till Sverige från deras egna hemsida. Bilder från Topman.














Nytt från Amy Winehouse: Our day will come | 8/10 Ingvar

I början av december släpps ett nytt album med Amy Winehouse. Det kommer att innehålla tidigare outgivet material så som covers, liveinspelningar och duetter, bland annat Body & soul med Tony Bennett [gavs även ut på Bennetts album Duets II]. Här nedan är öppningsspåret Our day will come i reggae version, skriven av Bob Hilliard och Mort Garson. Klicka på play nedan för att se den nya videon. Alla intänkter går till Amy Winehouse Foundation som stödjer ungdomar med alkohol- & drogproblem.

 

Bilder H&M vår/sommar 2012 | Mode

Bilder för kommande år med vår- och sommarkollektion från H&M. Gillar tröjan översta bilden mest, stannar till på två tydliga färger och vida byxor. Kavaj på nästa sommar?
























My Morning Jacket: Holdin on to black metal | 8/10 Ingvar

Mysrockarna My Morning Jacket är tillbaka med ny skiva sen somras, sjätte i ordningen om jag minns rätt. Bästa spåret från Circuital är Holdin on to black metal. Circuital, inspelad i en kyrka i Kentucky, har fått bra kritik och är är riktigt varierad och landar i närliggande musikaliska anda som Band of Horses och Midlake. Klicka på play nedan för att se videon! 


Kvalitets- & retorokänsla från Kim Denzler | Mode

Kim Denzler gör underkläder med retrokänsla. Hur många gånger blir man inte tokig av att boxerna får fladdrande ben efter några tvättar? Kvalitet och komfort är grunderna för schyssta underkläder. Kim Denzlers kallingar är sköna och snygga, men framförallt håller dom stilen och formen. Har testat under en tid och dom funkar kanske allra bäst just nu när det gäller kvalitet. Passar utmärkt för den som gillar ett personligt uttryck även på underkläder och som inte faller för stora färgtryck. Jag uppskattar att det finns dom som inte tummar på kvaliteten eller vill ha 6 säsonger på ett år. Färre och bättre basplagg ligger i min linje. Tänker du som jag? Kolla in kimdenzler.com där det även finns onlinebutik. Bilder från Kim Denzler.













Ny singel från Urban Cone: Freak | 8/10 Ingvar

Nytt från svenska unga electro- och popakten Urban Cone. Dom fortsätter med snygga videos. Och Freak är det bästa låten hittills. Urban Cone kommer att vara förband till Deportees under december. Freak finns nu även på Spotify, samtidigt ligger den nu i spellistan bland bästa nyheter. Klicka på play nedan för att se videon till Freak.


Empire cardigans från Morris | Mode

Cardigan från Morris i två olika utföranden. Klassisk stil med brittisk influens, där man ändå tänjer lite på traditioner. Dessa cardigans är finfina, med patch på armbågarna och ett typiskt klubbmärke på bröstet. Bilder från Nelly.




Lyle & Scott - en klassiker som alltid lever | Mode

Pullover från Lyle & Scott känns som en klassiker som alltid funkar. Verkligen fina. Har länge funderat på en sådan här i grått, eller möjligtvis svart eller blå. Återstår att se om det blir någon.


Ny singel från R Kelly: Shut up | 7/10 Ingvar

R Kelly är tillbaka. Och det var väl ett tag sedan han gjorde något riktigt bra, till exempel Rise up. Shut up är ett gott tecken, även om det är den smörigare R Kelly vi hör igen. Så mycket mer vet jag inte om R Kellys framtid nu. Antar att det kommer ett album inom några månader. På följande playlist är några av R Kellys bästa låtar. Klicka på play nedan för att lyssna på nya Shut up!


T-shirt från About knowing Ed | Mode

Unisex t-shirt från About knowing Ed, kanske bäst till killar. Små detaljer som ficka, knapp, patch framtill samt snedskurna sömar. Nertill och vid ärmar är det råskuren kant. Ligger på knappa 400 kronor. Riktigt snygg! Bilder från Junkyard.






Ännu en ny singel från Rihanna: You da one | 6/10 Ingvar

Rihanna släppte nyligen We found love tillsammans med Calvin Harris. Och den är riktigt bra. Nu kommer redan en ny singel - You da one. Det är lite tillbaka till det som vi är vana att höra Rihanna. We found love var ju på nya vägar, klart positivt. Ett stort namn, inte lika stor musik, men i år kommer Rihanna att synas överallt. Framför allt på listorna. Mannen bakom nya låten heter Dr Luke. Klicka på play under bilden för att lyssna på nya You da one. Albumet Talk Talk Talk släpps 21 november.


Aplace Below nu på nätet | Mode

Aplace som finns med tre butiker i Stockholm och en i Malmö samt på nätet har nu även sin outletbutik Below webbaserad. Där lägger man upp delar av sortimentet som finns på Aplace Below, ofta med 70-80% nedsatt. Den samas med den vanliga onlinebutilken apalce.com. Nedan det bästa plaggen [från Nakkna och Blank] enligt mig. Spana in mer på länken ovan.








Erik Hassles cover på Sam Cooke | 6/10 Ingvar

Det har funnits några livetagningar på youtube av Hassles version på Sam Cookes Nothing can change this love, men nu kommer den som studioinspelning. Här är videon. Det är inte mycket att göra vågen för, men Hassle gör absolut inte bort sig.

 

Snygga kängor från Whyred | Mode

Riktigt snygga kängor från Whyred, modellen Hirdwall nedan i brunt finns även i svart. Elegenta och snygga. Dessa finns nedsatta hos både Heppo och Zoovillage. Skaffade mig dessa i brunt till 40%. Har ett par kängor från Whyred tidigare och dom håller kvaliteten grymt bra, haft i några år. Slitna skor är annars minus. Bilder från Heppo.








Nytt från Ram Di Dam: Different beat | 7/10 Ingvar

Ny låt från Göteborgsbandet Ram Di Dam som jag skrivit om tidigare, då med A play of nonsens högt upp på listan bland 2010 års bästa låtar. Different beat är inte lika bra men gott och väl en bra poplåt med influenser av rock. Debuten var producerad av Kristian Anttila och man medverkar på FIFA 11. Klicka på play nedan för att lyssna på nya Different beat!


Prisvärd tröja från Zara | Mode

Ganska fin tröja från Zara, ligger på omkring 550 kronor vilket får ses som prisvärt. Sedan bör man väl inte i mitt tycke ha en sådan t-shirt under den gula tröjan. I övrigt föredrar jag något under som inte syns, eller skjorta för ett mer klassiskt uttryck.


Tröja från Tiger of Sweden | Mode

Finfin tröja i bomull och polyester från Tiger of Sweden med läderimiterade patchar på armbågarna. Denna kostar 1700 enligt Tigers online shop, men på Zoovillage ligger den på knappa 800 kronor vilket borde vara en miss av dom. Bilder från Zoovillage.











Nytt från Drake feat. Rick Ross: Lord knows | 8/10 Ingvar

Riktigt bra ny låt från Drake med Rick Ross. Jag är vanligtvis helt utanför den här genrren, men det här är i samma anda som Kanye West, Jay-Z och Lupe Fiasco. Låten är från kommande Take care, där även titelspåret gästas av Rihanna, som dessutom tycks vara en egen version av avlidna Gill Scott Herons I'll take care of you som Jamie XX sedan remixade om, Jamie XX som även remixat just Take care. Klicka på play nedan för att lyssna på Lord knows. Pitchfork listar också som bästa nya låt.


Två utvalda plagg från Ljung | Mode

Två utvalda snygga plagg från Ljung. Först en kofta i ull med lite bredare passform, fickor framtil och knappar i läderimitation. Och sedan en t-shirt med stickningar på fickan i konstrastfärg, t-shirten är gjord i tunnt material och har en passformen som är något smalare vid bröstet. Finns i sex olika färger. Klicka in på länken ovan för att se fler plagg från Ljung. Gillar Ljung då det är både klassiskt och trendbaserat. 




Laleh sjunger Eva Dahlgren [klicka på bilden för att lyssna]

Jag ger mig, det här är fantastiskt bra gjort. Håller det klart högre än Dahlgrens egna. Jag gillar hur Laleh sjunger i utandningarna och liksom Jacob Hellman - mitt i andningarna. Känslan av små själsskrik, lätt desperat, gör det äkta. Och att gitarren täcker mer än halva kroppen på Laleh förstärker bara känslan av den yvighet hon utstrålar i musiken. Så gillar jag det. Att det är Laleh som lyfts i det här programmet i år är redan självklart. Klicka på bilden för att lyssna på Lalehs version av Ängeln i rummet.



Bilder SS12 Army of me | Mode

Army of me har seglat upp som en av mina senaste favoriter. Här är bilder från kollektionen vår/sommar 2012. Och det ser riktigt lovande ut. Army of me blandar klassisk design från väst med mer vågade influenser från öst. Även byxorna nedan är riktigt bra. För fler bilder och återförsäljare klickar ni på länken ovan. Bilder från Army of me.
















Soffan överst på drömlistan | Livsstil

Jaime Hayon kan säkerligen framöver räknas som ett av dom stora namnen. Hans soffa Favn för Fritz Hansen är bland det snyggaste jag någonsin har sett. Det finns samhörighetsdrag i Favn till klassiker som både Svanen och Egget. Formerna bygger mycket på namnet, famn översatt till svenska, med dom rundade omfamnade formerna. Det syns också på sjätte bilden längre ner som visar Favn från sidovinkel. Om Favn blir en stor klassiker återstår att se. Fantastiskt snygg. Just nu högst på drömlistan.   


















Höga kängor från Penguin | Mode

Rejält höga kängor från Penguin Footwear i läder samt sula i trä och gummi. Fantastiskt snygga! Misstänker att dom kräver lite längre ben än exempelvis mina korta. Dessa hamnar ungefär på 1800 kronor. Bilder från Stayhard.



Två nyheter från H&M | Mode

Två utvalda nyheter från H&M. En grå t-shirt med större rundas hals och cognacsgärgad läderimitation på bröstfickan.T-shirten hamnar på 150 kronor. Och en skjorta i vitt med konstrastfärgad bröstficka, slimfitmodell. Den hamnar på 300 riksdaler. Med koden 9437 får du 25% rabatt på valfri vara tom 13/11. Bilder från H&M.




Brett Anderson: Brittle heart | 7/10 Ingvar

Den tidigare sångaren i Suede kommer nu med sitt fjärde soloalbum. Brittle heart släpptes som singel i augusti om jag minns rätt. Måste vara hans bästa låt som solo samtidigt som albumet Black rainbows är stundtals ganska trevligt. Bara omslaget ger direkt goda förhoppningar. Black rainbows tar Brett Anderson tillbaka till Suede på 90-talet. Klicka på play nedan för att se videon. 


Frontmedlemmarna i Mando Diao i nytt band: Sting of battle | 7/10

Frontmedlemmarna Björn Dixgård och Gustaf Norén från Mando Diao har ett nytt band tillsammans med folk från Salazar. I jämförelse med Mando Diao har det nya bandet Caligola ett mer internationellt sound och det är inte rock det handlar om - utan snarare luftig dansinfluerad pop med P3-vänliga beats. Nedan första singeln Sting of battle. En låt som sakta växer. Salazar har tidigare producerat Mando Diao och flertalet svenska hip-hop-akter. Klicka på play nedan för att lyssna.

 

Nyheter från VAVE shore repair | Mode

Två utvalda nyheter från VAVE shore repair med en tunn tröja i merinoull och små delar nylon, riktigt långa ärmar och ett band på ryggen. Det andra är classic t-shirten i en ny grå färg. Bilder från VAVE shore repair.








Nytt med Oskar Linnros: Pistol [live]

Oskar Linnros har spelat en ny låt på sina konserter som heter Pistol. Här är den. Och den handlar om mordet på Olof Palme. Får nog säga att den lovar ganska gott. Klicka på play under bilden för att lyssna på ett liveklipp.



Blå skjorta från Lagom | Mode

Skjorta från Lagom med dold knappning och en enkel bröstficka. Har tidigare en Fleur i vitt med diagonala diskreta sömmar över bröstet. Gillar passformen [regular], smala kragen/kortare ärmslutets mudd och det raka avslutet nertill som även denna har. Fleur skjorta ligger på omkring 1100 kronor.  


Nytt med Monty: Dina armar | 6/10 Ingvar

Monty har just kommit ut med sin uppföljare till albumet 2010 med mästerverket Seglaren som största bas. Nya 1000 år senare lever inte upp till förväntningarna. När topparna är Beyonce- och Rihanna-covers fritt översatta till svenska som har funnits ut i några år känns det direkt synd. Gloria [Beyonce-Halo] och Paraply [Rihanna-Umbrella] släppte Monty fritt på nätet som första material på svenska efter att tidigare ha sjunigt på engelska. Gloria och Paraply är mästerliga tolkningar, men inget nytt. Nedan visas godkända senaste singeln Dina armar. Mycket roligare än så är inte 1000 år senare. Klicka på play nedan.


Soffbord från Muuto | Livsstil

Danske Thomas Bentzen står för designen på en ny serie soffbord hos Muuto. Materialet är ask och bordet finns i två storlekar samt sex olika färger. Around heter bordet och är ju helt förträffligt snyggt. Fina ådringar i fanéren. Senaste två dagarna på jobbet har bland annat inneburit att ta in nyheter från Magis och Hay [Muuto har vi dock inte]. Fantastiskt snygga saker. Och arbetsskadad kanske man är, men man blir sugen på nyheter i hemmet. För övrigt jobbar jag här


T-shirt från Asos | Mode

T-shirt från Asos egna kollektion, lite oversieze med brett avslut där dock ärmarna är kortare och smalare. Markerande sömmar. Denna ligger på 260 kronor. Bilder från Asos.