Lookbook Ubi Sunt S/S 2012 | Mode

Mycket snyggt från svenska märket Ubi Sunt. Bilder från kollektionen vår och sommar 2012. Skrev innan om förra säsongen som finns att se här. Tycker dock 2012 ser mycket, mycket hetare ut. Lägg också märke till skorna, allt fler gubbskor syns, verkar bli hett. Hela outfiten på översta bilden är en fullträff enligt mig. Bilder från Thomas Hägg/Ubi Sunt.












Odeur Askew t-shirt | Mode

Denna grymma t-shirt från Odeur verkar finns kvar på flera håll, ut i närmste butik och införskaffa ett rea-exemplar. Lång assymtrisk skurning i ryggen, med tunnt tryck över framsida. Själv tycker jag dom är snyggast i en storlek mindre än man normalt har. Bild från Thousand piece puzzle.


 



Album ute med Lana Del Rey: Born to die | 8/10 Ingvar

Idag har den omskrivna och hypade Lana Del Rey's album släppts på Spotify. Bord to die innehåller Blue jeans, Born do die och Video games som tidigare hörts mest. Born to die innehåller 15 låtar. Riktigt bra album, lär vara med på många årsbästa-listor vid 2012 års slut. Klicka på bilden för att lyssna på hela albumet Born to die i Spotify.


Nyinförskaffat från Mouli | Mode

Mouli som jag har skrivit flera gånger om har mycket snyggt. Införskaffade mig denna skjorta under rean. Priserna är helt okej, denna ligger på 400 kronor. Mouli har inte bara snygga skjotor utan t-shirts, underkläder och långärmat är också riktigt trevliga. Den som vill se två inlägg bildbomber med kollektionen för vår och sommar 2012 kan klicka här och här. Bild från Mouli.


Nytt från Juvelen: For only U | 6/10 Ingvar

For only U fanns med på Juvulens EP från förra året. Där var titelspåret Make U move klart bäst. Nu släpper Juvulen alltså For only U som singel, trots att den alltså har några månader på nacken. Inte samma nivåer vi är vana vid. Prince-falsetten saknas alldeles för mycket på For only U. Klicka på play nedan för att lyssna.


Säsongens nyheter från Whyred | Mode

Nyheter för vår och sommar från trevliga Whyred. Det känns klassiskt, där tankarna går till överdelar [läs flertalet jackor] i nära oversize och korta byxor. Inget speciellt jag fastnade extra mycket för än övriga, möjligen den blå kavaj-jackan med assymetrisk knäppning på tredje bilden samt läderjackan [eller hela outfiten] överst. Bilder från Whyred.


Säsongens nyheter från Carin Wester | Mode

Några utvalda favoriter bland vårens och sommarens nyheter från Carin Wester. Jag gillar det klassiska -  inte så vågade mest - skjortan på andra bilden är en solklar variant som går hem i alla lägen, i den kanske mest klassiska färgen ljusblå. Shorts och kavaj ser också lovande ut. Av det som syns mer är t-shirten över kanon. Dock mer vågat på CW's hemsida. Bilder från Carin Wester.




















4 nya skor från V AVE Shoe Repair | Skor

Fyra nya skor från V AVE Shoe Repair. Överst en känga med långa skosnören som snurras runt fotleden, snyggt. Har man kanske mest sett på högre kängor annars. Har ett par sådana från Zara som återupplivats med en rejäl behandling nu. Därefter en vit space:ad sneaker som kanske inte tillhör dom snyggaste sneakersmodellerna dom gjort men tillsammans med rätt stil är den skitsnytt! Sandaler och ganska klassisk sko med lite tjockare sula. Bilder från V AVE Shoe Repair.


 




Lucas Nord feat. Urban Cone: Let us stay young | 7/10 Ingvar

Lucas Nord som tidigare remixat Urban Cone kommer här med sitt egna verk. Samtidigt är det ombytta rollar då Urban Cone står för sången. Dansant och snyggt. Bra låt men inte samma nivå som Urban Cones egna singlar hittills. Urban Cone är Sveriges svar på Hot Chips nörd-pop, framför allt The Warning från 2006. Och trots att åren gått är det fortfarande rätt, även om Hot Chip-nivåerna är en bra bit bort. Klicka på play nedan för att lyssna på Lucas Nords Let us stay young med Urban Cone på sång.


Bilder från Ubi Sunt | Mode

Ubi Sunt med kläder gjorda i Sverige som beskrivs som en blandning mellan Odeur och Nikolaj D’Étoiles. Det här är hösten och vinterns kollektion, återkommer med våren och sommaren som av det lilla jag sett ser mycket trevligare ut. Bilder från Ubi Sunt.






















Tröja från Resteröds | Mode

Väldigt snygg tunn tröja med lätt urringning eller vid nacke och ficka på bröstet som detalj. Denna tröja ligger på omkring 900 kronor. Nytt för våren och kommer från Resteröds! Den blå är en nice sommarvariant. Bilder från Aplace.






Nygammalt från Lykke Li: Made you move | 8/10 Ingvar

När ett av förra årets bästa album Whounded rhymes nu släppts i uppdaterad version med Lost sessions-spåren ingår också Made you move. Den har tidigare kunnat höras på bland annat youtube, men finns nu således officiellt, om jag förstått rätt. Hur som finns den nu på Spotify. Finstämt och i klass med det mesta på Whounded rhymes. Glöm inte heller att lyssna på Miike Snow feat. Lykke Li i ett inlägg längre ner. Klicka på bilden för att lyssna på Made you move.


Nyinförskaffat från V AVE Shoe Repair | Mode

Köpte denna skjorta från V AVE Shoe Repair, ljust denimfärgad med kontrastsömmar och extra detaljer ovanför bröstet. Bästa köpet på länge. Bild från V AVE Shoe Repair.


Nytt från Fibes, oh Fibes: Apex of the sun | 7/10 Ingvar

Fibes, oh Fibes spelade nya Apex of the sun på P3 Guldgalan. Det kändes lite som ett nytt Fibes men ändå det fräsha som alltid genomsyrat den moderna svenska soulpopen som bara Fibes kan få så medvetet snygg. Apex of the sun är bra, men når inte dom höjder man är van vid från Fibes, oh Fibes. Klicka på bilden för att lyssna på Apex of the sun i Spotify. 


Fickur från Yess Selection | Accessoar

Har länge kollat in fickur, men ofta kostar dom en del. Hittade först snygga från Fé men på senare tid dök ytterligare snygga varianter upp. Detta fickur är från Yess Selection. Priser ligger under 200 kronor. Trillade in i brevinkastat hur perfekt som helst. Välj mellan svart eller brunt justerbart läderband. Bilder från Yess Selection.


Nytt från Miike Snow feat. Lykke Li: Black tin box | 6/10 Ingvar

En helt ny låt från Miike Snow från deras kommande album Happy to you finns nu ute där vår fantastiska Lykke Li gästar på sång. På förhand ett euforiskt samarbete - det imponerar dock inte utöver det vanliga - en helt okej låt. Klicka på bilden för att lyssna.


Lookbook J. Lindeberg vår & sommar 2012

Lookbook-bilder från J. Lindeberg för vår och sommar 2012. Inte särskilt roligt, har tagit ännu ett kliv upp i ålderskategorin. Jackan överst kan jg tycka är snygg, men resten känns inget märkvärdigt. Saknar en identitet. Bilder från King Magazine.


 

























Ny singel från Birk Storm: Give me love | 8/10 Ingvar

Birk Storm släpper i april ett nytt album som heter Cameleon. Det innehåller troligen dom tidigare låtarna Togheter samt förra årets My girl [listad bland årets bästa låtar] samt nya singeln Give me love. Modern nutida dansinspirerad pop som jag kan känna saknas i Sverige. Klicka på play under bilden för att lyssna på nya Give me love. Nya singeln ligger i playlisten bland bästa nyheter.



Jeans: Levis low crouch extreme flex | Mode

Dessa jeans från Levis ser riktigt lovande ut, ska leta upp och testa. Smalare ben nertill, hög midja och något lägre gren är normalt, deussomt snygg färg på denimen. Prisbilden verkar ligga runt 900 kronor. Bilder från Stayhard.


 

Ny singel från Markus Krunegård: Everybody hurts | 8/10 Ingvar

Igår premiärspelades Markus Krunegårds nya singel på P3 Guldgalan. Everybody hurts är först ut från kommande album som släpps i slutet på mars. Krunegård har på senare tid också varit aktuell med The Serenades samt skrivit låtar till Veroica Maggios kommande skiva ocn även Lena Philipsson. Klicka på play nedan för att se videon. Everybody hurts ligger i playlisten Bästa nyheter. Det här är bra, bästa sedan första soloskivan, lite mer kommersiellt än vi är vana vid från Krunegård.


Det bästa från Acnes 60%-rea | Mode

Här är mina favoritplagg från det som finns på Acnes rea just nu. Flera av plaggen finns i olika färger. Bra kvalitet på deras t-shirts och tröjorna är alltid snygga, sällan så imponerad av skjortorna dock. Kolla in mer på hemsidan. Bilder från Acne.





















Ny singel från Miike Snow: Padding out | 8/10 Ingvar

Ytterligare en låt från kommande albumet Happy to you. Detta är officielt första singeln. Och som alltid är man lite svårstartad vid dom första lyssningarna på Miike Snow, Padding out växer med andra ord hela tiden. Klicka nedan för att lyssna.


Frank Dandy Originals | Mode

Frank Dandy var tidigt ute med färgglada och mönstrade underkläder som hade en tydlig profil. Tidigare skrev jag om den senare kollektionen Frank som har en helt annan stil inspirerad av militären. I denna kollektion som syns nu är det kollektionen Originals, där ingår även t-shirts och badkläder. För den som vill spana in teasers för vårens och sommarens kollektion kan klicka in sig på Frank Dandys blogg. Håll också utkik här efter utlottning av kalsonger tillsammans med Frank Dandy.


 


















Ny singel från Thomas Stenström: Krossade drömmar | 6/10 Ingvar

Ny singel från Thomas Stenström som under tidigare år kom ut med trevliga Detsamma. Singel nummer två har inte samma tyngd, den är lättsam och småtrevlig pop på svenska. Det är lite mer pojkaktigare än till exempel Daniel Adams-Ray eller Oskar Linnros. Debutskivan kommer ut under april. Klicka på bilden för att lyssna på nya Krossade drömmar i Spotify.


Ny dubbelsingel från Alpaca Sports: Just for fun/I'll never win | 6/10 Ingvar

Alpaca Sports är ett soloprojekt med Andreas Jonsson. Han har just gett ut en dubbelsingel med Just for fun och I'll never win varav den bästa är det sistnämda spåret. Typiskt göteborgspop som är producerat av bland annat Kalle Von Hall från tidigare Bad Cash Quartet. Klicka på bilden för att komma till Alpaca Sports soundcloud och lyssna på båda spåren.


Lookbook S/S12 V AVE Shoe Repair del IV | Mode

Lookbook-bilder från V AVE Shoe Repair del IV. Det här är sista delen med fokus på byxor även om del plagg redan synts på andra bilder från tidigare [klicka på del-länk för att se] del I, del II och del III för bland ytterkläder, skor, t-shirts och andra överdelar. Är storförtjust i byxorna överst på första två bilderna. Personligen håller jag V AVE Shoe Repair som topp 3 av mina favoritermärken. Bilder från V AVE Shoe Repair/Ibeyo studio.
 














Ny singel från The Concept: Gimme twice | 8/10 Ingvar

The Concept är Sveriges svar på franska Phoenix [fransmännen som för övrigt släpper nytt album under 2012]. Och det här är ju riktigt trevligt. Gitarrpop med lätt men väl så bra ekande avtryck. Blir det fler sådana här pärlor kommer säkerligen The Concept lyckas internationellt. Klicka på play nedan för att lyssna. Gimme twice finns med i listan bland bästa nyheter.


Bilder från BLK DNM: A project by Johan Lindeberg | Mode

BLK DNM [Black Denim] är ett projekt av Johan Lindeberg, tidigare från märket J Lindeberg och Diesel. Det finns en butik i eget märke i New York samt en placerad på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Utbudet består av kavajer, kostymer, jeanskollektion, t-shirts med djupare urringningar, cardigans, militärjackor, läderjackor, skjortor samt diverse accessoarer. Dessutom en kollektion solglasögon tillsammans med Moscot. Av bilderna att döma är butikslokalen verkligen grymt snygg och utmärkande. Spana in mer på hemsidan eller googla BLK DNM för att se bilder från butiken. Ser mycket lovande ut. Bilder från BLK DNM.


 
















Lookbook S/S12 V AVE Shoe Repair del III | Mode

Tredje delen lookbook-bilder för vår och sommar 2012 från V AVE Shoe Repair. Här fokus ytterkläder som jag kanske tycker var den som innehöll minst spännande saker. Första delen går att se genom att klicka här, del II syns här. Sista delen som kommer inom kort är den jag tycker är trevligast - byxor. Bilder från V AVE Shoe Repair/Ibeyo studio.


 






Frank Dandy med inspiration från militären | Mode

Frank Dandys underkläder delas in i två kollektioner - Originals och Frank. Den som syns nedan är Frank, inspirerade av militären med högre midja och målet att göra dom skönaste kalsongmodellerna. Underkläder som sitter bra och håller formen är basen. Kollektionen Frank är framtagen tillsammans med Musse Hasselvall, känd genom TV och som MMA-utövare. Frank Dandy finns även som accessoarer/kläder och badkläder. Mer om kollektionen Originals framöver. Bilder från Frank Dandy.
 
















Nytt från The 2 Bears: Work | 7/10 Ingvar

The 2 Bears singel kom ut i början av december och den är ganska trevlig i all sin banala enkelhet till en dansinspirerad låt med helt okej beats. Albumet Be strong släpps 30:e januari. Klicka på play nedan för att lyssna.


Byxor från Popissue | Mode

Relaxbyxor från Popissue i svart med patch över lår/knä i läderimitation. Byxan har lägre gren och smala ben, snygga markerade bakfickor och kraftig mudd nere vid fotleden. Grymt fräsh mjukbyxa! Bilder från Orimono.


 



The Weeknd feat. Michael Jackson: Dirty Diana | 8/10 Ingvar

Jag har tidigare skrivit om The Weeknds senaste mixtape Echoes of silence. Då visade jag Montreal, rankad som bästa nya låt på Pitchfork, men här kommer den kanske mest omtalade. Det är Dirty Diana som är en cover/sampling på Micheal Jackson. Klicka på play nedan för att lyssna. Först inlägget finns här. Ladda hem hela egenutgivna Echoes of silence fritt här.


Lookbook S/S12 V AVE Shoe Repair del II | Mode

Lookbook-bilder från V AVE Shoe Repair del II. Första delen går att se genom att klicka här [fokus t-shirts]. Denna gången lite mer blandat dock med någit mer överdelar. Lägg även märke till skorna. Framöver kommer ytterkläder och byxor också att visas med mer fokus. Bilder från V AVE Shoe Repair/Ibeyo studio.






 












T-shirt från Paul Smith Jeans | Mode

Ljusblå/vit-randig fin t-shirt från Paul Smith Jeans. Jag gillar verkligen dessa färger. Ganska lagom rundning i halsen. Klassisk form utan några utmärkande detaljer. Denna ligger på omkring 600-700 kronor. Bilder från Asos.


 



Nytt från Jay-Z feat. Blue Ivy Carter: Glory | 7/10 Ingvar

Jay-Z och Beyoncé har fått barn nyligen. Glory är en ny låt från Jay-Z om det nyafödda barnet Blue Ivy Carter. Dom små ljuden eller tårarna som hörs är alltså parets gemensamma bäbis. Klicka på play nedan för att lyssna.


Lookbook S/S12 V AVE Shoe Repair del I | Mode

Nya lookbook-bilder från V AVE Shoe Repair. Jag gör det här till en serie i fyra delar då jag fått tillgång till mycket bilder. Första delen blir t-shirts utan några revolutionerande saker, snyggt som vanligt. Classis-tee:n [näst sist] hänger med ännu. Överst en t-shirt i kashmir med längre vinge baktill och större tryck som inte hör till vanligheterna. Bilder från V AVE Shoe Repair/Ibeyo studio.



















Nytt från Air feat. Victora Legrand: Seven stars | 7/10 Ingvar

Seven stars är nytt från Air och är tagen från filmmusiken till Le voyage dans la lune. Victoria Legrand från Beach House gästar på sång. Den instrumentala låten Sonic armada finns även också ute, hämtad från samma album som kommer den 7:e februari. Filmen är stum och görs i en nyversion sedan 1902. Klicka på play under bilden för att lyssna på Seven stars.


Bilder Y. Project by Yohan Serfarty S/S12 | Mode

Lookbook-bilder från Y. Project by Yohan Serfarty. Tycker jackan överst är riktigt snygg och väldigt stilren, den skulle absolut få en plats i min garderob. Samtidigt är skorna bra rakt igenom. Vissa mönster är för mycket som på ett par byxor, men det finns klart en del snyggt här. Tycker också man kan kolla in hösten och vintern för det gångna året genom att klicka här. Riktigt trevliga tjocka tröjor och snygga byxor med lite "snällare" enfärgade uttryck. Bilder från This hearts on fire.










Nytt från Grimes: Genesis | 8/10 Ingvar

Drömst från riktigt hyllade Grimes. Bakom namnet döljer sig Claire Boucher och här är nya låten Genesis. Flera nätzine skriver att Grimes kan komma att stå för 2012 års bästa album [släpps i februari/mars]. Albumet ska vara för en bredare publik än tidigare utgivningar som haft experimentalla inslag. Klicka på play nedan för att lyssna. Genesis växer för varje lyssning.


Ny remix med Veronica Maggio: Välkommen in [Marcus Prime remix]

Marcus Prime har gjort en remix på Veronica Maggio. Det är Välkommen in som har fått sig en version för dansgolvet. Det är oftast intressant med olika versioner men kan väl inte påstå att det här knäcker särskilt mycket. Klicka på play nedan för att lyssna.


Stövel från Zara | Skor

Stövel från Zara. Ovant med rejält hög sko men klär nog den långa mannen som har långa ben. Modellen i sig tycker jag är snygg. Denna ligger nu med på Zaras rea och kostar 800 riksdaler istället för 1400. Bilder från Zara.



Ny singel från Ansiktet: Äckligt | 7/10 Ingvar

Ansiktet som hade en hit i somras med X släppte för ett litet tag sen en ny singel. Lika mycket flört med det sexuella som i X finns även i ny nya singeln Äckligt. Klicka på play för att lyssna. Låten ligger med i listan Bästa nyheterna.


Bilder V AVE Shoe Repair vår/sommar 2012 | Mode

Bilder från trevliga V AVE Shoe Repair som visar vad som komma skall till våren och sommaren 2012. Man skulle kunna stryka ett kors över den läderimiterade t-shirten och shortsen som inte känns riktigt behaglig i tanken, annars ska det bli spännande att se riktiga lookbookbilder från V AVE Shoe Repair som kommer här om några dagar. Har alltid haft svårt för såna här typer av visningsbilder med ofta lite extrema och udda stylingar, även om detta inte tillhör något av det svårare slaget.


 











The Weeknd: Echoes of silence | 8/10 Ingvar

R'n B-artisten The Weeknd som gjort sig ett namn släppte kring jul ytterligare ett egenutgivet album - Echoes of silence. Det gick även att höra honom på Drakes senaste album. Troligen kommer The Weeknd att samla alla låtar och officiellt ge ut ett album, något omgjort och med diverse gästartister. Det här är verkligen bra. Nedan är Montreal som jag håller bland dom högre spåren från Echoes of silence. Lyssna genom att klicka på play nedan. Vill du ladda hem hela Echoes of silence fritt går du till denna länk.


Mjukbyxa från Acne | Mode

Mjukbyxa från Acne som är en uppdaterad version på den tidigare byxan John. Nu finns denna Long John i armégrön, marinblå, gråmelerad och en färg som kallas phantom. Denna smala modell har rejält breda muddar, asymmetriska sömmar baktill, sidofickor med dragsko samt en ficka baktill. Ett alternativ till den byxa från Odeur som jag visade här. Bilder från Acne Studios.











Ny singel från Scissor Sisters: Shady love | 6/10 Ingvar

Scissor Sisters är tillbaka med ny singel tillsammans med rapparen Azealia Banks. Scissor Sister som är mest kända för 70- och 80-talskitschig pop förvånar här med en hip hop-inspirerad låt som även flörtar med electroscenen. Det tog emot direkt, men det växer sig upp till en bit över godkända nivåer. Klicka på play nedan för att lyssna.


Bilder från Awesome Rags | Mode

Bilder från butikskedjan Awesome Rags som blandar flera olika trevliga varumärken för både män och kvinnor. Butiker finns i dagsläget i Stockholm, Göteborg, Örebro och online. Bland annat kan man hitta Velour, Our Legacy, Mentor, Bruuns Bazar, Resteröds, Nicolaj d'dotiles, Hope Whyred med flera. Fotograf Andreas Lundberg, bilder från Awesome Rags/Svensson reklam.


Nytt från Frank Ocean: 4 tears | 8/10 Ingvar

Smäktande fin låt från Frank Ocean. Frank Ocean som även gästade på Jay Z's och Kanye Wests Watch the throne tidigare under 2011. Då på No church in the wild och Made in America. Klicka på play under bilden för att lyssna på riktigt bra 4 tears. Det här kommer att bli en höjdare i år, 4 tears är redan hyllad till max på diverse musiksidor, precis som Frank Ocean i övrigt. 
 

Klassiskt från Lyle & Scott | Mode

Klassiska Lyle & Sott  med snygg blåvitrandig skjorta. Nu på rea hos Asos. Den färgkombinationen är åtminstone för mig det mest klassiska man kan ha och inte heller få för många av. Denna med lite längre snitt än vanligt. Bilder från Asos.


 



T-shirt från Whyred | Mode

Snygg t-shirt från Whyred som nu finns med på deras rea. Finns i marinblå och ljusgrå. Längre snitt, lagom rundad hals och korta vida ärmar. Denna kostar 250 kronor. Bilder från Whyred.
 

Ny singel med J-Son feat. Salem al Fakir: Remedy | 8/10 Ingvar

J-Son har gjort en ny singel tillsammans med vår sköna och glada Salem al Fakir. Det låter som Salem al Fakir vi är vana att höra honom i remixer - dansvänligt, riktigt bra och popigt med lättsamma beats och synthesizer. Klicka på bilden för att lyssna på Remedy i Spotify. Finns även med i listan bland bästa nyheter.


Randig tröja från Solid med omlottkrage | Mode

Fin randig tröja från Solid med omlottkrage som är fint nu.  Bra fäger som alltid funkar. Knappdetalj vid kragen samt märkplatta baktill på nedre delen. Denna ligger på cirka 500 riksdaler. Bilder från Junkyard.