Efter magsjuka kommer Maggio

Tillbaka efter magsjuka. Och redo för jobb igen. Har snabbt lyssnat igenom Veronica Maggions nya album och tycker nog det mesta låter precis likadant. Och vartenda text har precis samma handling. Satan i gatan känns i alla fall ganska trevlig. Klicka på play under bilden för att lyssna! Ska bli trevligt att se henne live på Kalmar Stadsfest i sommar!



Gilla Veronica Maggio på Facebook.

Humor från Volkswagens reklamfilmer

Volkswagen med sina mästerverk till reklamfilmer kommer här med nya humorhöjare. Jag har tidigare skrivit om Rolighetsteorin. Här drar Volkswagen nytta av en ny film med Kenneth Branagh [spelar brittiska Wallander, mest känd som Shakespeare-skådespelare] om åskguden Thor. Jag gillar humorn och fantasin i det här, man spinner alltså vidare på ämnet glädje som ska spridas genom sociala medier. Här finns två versioner, en med Little Thor och en med Darth Vader. Figuren Darth Vader [överst] har redan funnits men för att dra nytta av mottagandet i USA av Kenneth Branaghs nya film passade man på att skapa en Little Thor. Charmigt, roligt och fyndigt! Volkswagen känns som soklara vinnare på senare års reklamfilmer, dom har flerfaldigt prisats.




Hjälp mig hitta!

Det var värst vad dessa var svårthittade. Om någon vet var denna modell fast i helvitt finns så hojta till. Letar alltså efter denna i vit med vit Nike-vinge. Den heter Nike Court tradition LT Mid och önskas i 41-42, så iväg och googla åt mig nu! 


Gilla Nike på Facebook.

Sommarens svenska popkid?

Alexander Ferrer med artistnamnet Newkid, typ runt 20 år kanske, skriver halvdåliga texter om svunnen ungdom och gör popig lättsmält R&B/rap. Han ser ut som Eric Saade och låter som ett bättre alternativ på Hits for kids. Han debuterade med titeln New kid on the block [ni som är lite äldre förstår varför det är lite fyndigt]. När vi var unga och Baby är [måste jag erkänna] verkligen smittsamma och kommer säkerligen spelas flitigt på flera sommarfester. Jag gillar dom. Klicka på play under bilden för att lyssna. När vi var unga först sedan Baby på raden under. För att lyssna på Spotify klickar du istället här.



Newkid på Facebook.

Shorts

Det har varit galet skönt väder senaste veckan, var jag än befunnit mig. Snart är grönt ute. Och sommar. Det börjar bli dags för ett par shorts eller två eftersom jag bara har ett par urtvättade kvar. Igår var det årets första grillning ute i värmen. Dessa från FASR shorts är kanonsnygga. Någon månad till har man nog på sig innan det kan bli riktigt varmt.







Fifth avenue shoe repair på Facebook.

Allt Kleerup tar i blir till guld [nytt tillsammans med Adam Tensta]

Han började smygande, sedan blev han listetta i England under Robyns namn med With every heartbeat, gjorde ett av årets album och efter att ha knockat mig tillsammans med Neneh Cherry och den underskattade Forever, blev artistnamnet Kleerup för mycket förknippat med annat än musik. Då ändrade han inriktning och bildade bandet Me and my army. Och jag gillar verkligen albumet med Me and my army som låter klart mycket skäggigare än dansinspirerade Kleerup. Däremellan blev det dock ett mindre lyckat samarbete med Markus Krunegård i Lead singer syndrome som [tur nog] skulle ses som en parantes. Senaste fullträffen är när han gästar Adam Tensta på nya Last forever. Magiskt bra! Du lyssnar på låten Last forever genom att klicka här.



Gilla Me and my army på Facebook.

Horseshoemaker är ett nytt svenskt modemärke

Ett nytt modemärke för män har nyligen lanserats i Sverige. Horseshoemaker med tankespråket bohemian preppy har än så länge en t-shirt i tre färger ute som säljs på Tjallamalla samt från den egna webbutiken. Urbant och streetwear är grund. Jag gillar verkligen t-shirten och halsbandet är både udda och trevligt [verkar dock inte finnas ute än]. T-shirten finns i svart, brunt och grått.






Bilder från Horseshoemaker.

Gilla Horseshoemaker på Facebook.

Nytt med Jonathan Johansson

Under 2009 slog Jonathan Johansson igenom med En hand i himmelen, följde upp med Aldrig ensam och gjorde sig ett namn på mer än P3. För mig är Psalm noll noll ett tungt avtryck i svensk musikhistoria. Nya singeln nedan heter Blommorna och är från kommande album. Kolla in videon nedan! Var inte så imponerad första lyssningen men den växer och är - riktigt riktigt bra! Klicka här för Spotify för både originalversion samt Niva remix. Självklart ligger båda med på Spotifylistan Alltid bara hetaste nyheterna.



Gilla Jonathan Johansson på Facebook.

Svensk bakom Young Galaxys hit

Svenska Dan Lissvik från Göteborgsakten The Studio [fina saker!] har producerat kanadensarna Young Galaxys nya hit. We have everything är så där trevligt att alla gillar den. Och det gör så klart jag också. Klicka på play under bilden för att lyssna!



Följ Young Galaxy på Twitter.


Tunn t-shirt med extra stor bröstficka

The Local Firm gör verkligen snygga tunna t-shirts. Gillar denna modell med extra stor bröstficka som gör att den hänger lite löst.



The Local Form på Facebook.

Gammal gubbe får nytt liv av kreativ ungdom från The xx

När människor blandas, kulturer krockar och kunskapar blandas kan resultatet bli egentligen vad som. Och som bäst kan det bli både fantastiskt och kreativt. Gil Scott Heron är 61 år och sliten souljazz-poet, här har hans senaste album lämnats över till Jamie Smith från unga och kreativa The Xx, det har remixats om och fått ett modernt sound, det låter urbanskt och digitalt med en ljudbild som liknar dubstep och electro. Sällan har man hört en så trött röst vila så vackert i något som kan beskrivas som soundet av samtid och en ung människas livsstil. Klicka på play under bilden för att lyssna på I'll take care of you.



Gil Scott Heron på Facebook.


Från okänd musiker till hyllad och pressad ikon

Nya albumet från Glasvegas är inte lika bra som debuten. Det var visserligen lite av en bomb, men Euphoric///Heartbreak har några låtar som sticker ut mer än resten. Bland annat Euphoria take my hand, som jag skrivit om tidigare. Change som James Allan sjuger tillsammans med sin mamma är riktigt bra, ganska vackert i all sin monotona utformning. James Allan sägs att slagits hårt efter ett plötsligt liv i rampljuset. Skivan handlar om dåtid, nutid och framtid. I Euphoria take my hand sjunger James Allan "The future, the past / The first, the last / Heartbreak, I'm not holding your hand anymore" som en symbol hur fort livet kan vända. Den ekande synthrockballaden Whatever hurts you through the night tillhör också samma klass som många på debuten. Men den som fastnat mest för stunden är Lots sometimes. Klicka på play under bilden för att lyssna på den.



Glasvegas på Facebook.

Kavaj av klass

Acnes kavaj med namnet Wall Street är nog den snyggaste jag någonsin provat, den sitter perfekt. Ryggen är som skuren för min kropp. Tycker ändå alltid det tar emot med priset på den här. Får nog bli klart flitigare kavajanvändare innan det blir en sådan här, eller kanske rent av en hel kostym. Än håller den grårutiga från David Design för min del.




Följ Acne på Twitter.


Smart temugg & kaffekopp håller värmen kvar

Höganäs Keramik har i samarbete med Designgruppen Front tagit fram en serie där jag tycker te- och kaffemuggarna var riktigt smarta. Förutom att träfatet är snyggt [och lite roligare än det sedvanliga med likadant fat som mugg] kan det fungerar som lock och hålla värmen kvar. Lite mer av serien ser man här. En mugg med fat landar på 179 kronor och finns i flera olika färger.

 

Följ Höganäs keramik på Twitter.


Awaken the dawn [klicka på play under bilden]


Sneakers från Whyred

Tycker dessa såg så snygga ut, kollade sedan på dom i Stockholm på Whyred Outlet där det var 70% på dessa. Men nä, var som en säck på fötterna. Minns jag rätt var dom gjorda i nylon vilket kanske bidrog till den väldigt specialla passformen. Finns även på Whyred online för ungefär halva priset. 



Följ Whyred på Twitter.


Mot Stockholm

Dags att åka till Stockholm tre dagar. Dessutom har jag semester nu i drygt en vecka, förutom ett litet gästspel på långfredagen. Det blir Hotell Riddargatan som verkar fint. Hotellfrukost, trevliga restauranger och caféer, butiker och människor. Ses snart igen!

 










Spotifys gratisversion försvinner

Spotify som var med och förändrade stora delar av musikindustrin kommer nu  att göra det igen. Tack vare streaming minskade den illegala nedladdningen samtidigt som musiklyssnandet ökade. Det har undersökning visat. Från 1:a maj försvinner delvis gratisversionen hos Spotify. Tjänsten begränsas till 10 timmars fri speltid per månad samt ger dig rätten att spela en enskilt låt maximalt 5 tillfällen per månad. Tanken är så klart att sälja premiumkonton. Men frågorna blir många. Har reklamintänkterna på Spotify minskat så? Följden nu blir ju en kraftig minskning av reklamintänker. Hur många kommer skaffa ett premiumkonto? Och vem kommer att börja ladda ner musik illegalt igen? Ska bli intressant att följa. 10 timmar förbrukar jag inom 2 dygn.


Avtryck


Tror att en sådan här vilfåtölj [fast i någon annan färg] hamnar i mitt vardagsrum.

En dag kvar innan jag går på ledigt. Det ska bli både skönt och inte. Vi jobbar som tusan i maximalt tempo och intensivt innan vi öppar upp vår nya lokal nästa vecka. Vi gör Sveriges kanske snyggaste butik med utemöbler! Ibland kommer känslan att "shit ska vi verkligen hinna" medan nästan stund är "folk kommer verkligen både känna och tänka WOW när dom ser nyöppningen". Själv vet jag inte vad jag specifikt gör längre, det är så många olika saker att det inte längre känns som jag har en riktigt tjänst - utan några olika små. Jag gillar det, känns ibland som jag fastnar vid ett skrivbord, är inte helt van med känslan, men det är ju det jag gör för stunden. Säljer möbler gör jag väl inte riktigt just nu i alla fall. Mitt i ledigheten blir det en dags jobb, jag vill se anstormingen, reaktionen på det vi gör. Har en inombordsbild av att det här kommer att bli en av dom bästa öppningarna i Kalmar på flera år. Men samtidigt kommer det nog inte bli en fullträff direkt, som med allt tar allt lite tid. Det finns samtidigt ändå bara en chans att göra ett första intryck. Det är så snygga saker vi kommer att ha! Själv gillar jag vilfåtöljen ovan. Jag tror jag ska införskaffa en sådan. Den heter Monet och kommer från danska Sika-Design, som vi bland ett fåtal butiker i Sverige kommer att sälja en hel del ifrån.

Det känns som det hänt mycket senaste tiden. I livet. I vardagen. På jobbet. Och ingenting hemma. Det är dags att städa, att leta redan på sina egna vardagliga saker som jag nästan har glömt bort var dom finns. Disk, tvätt och städning har kommit längre ner på prioteringen. I kväll ska jag påminna mig själv om hur ett citronstädat hem luktar, hur ett ekgolv utan rester från människor i vardagen ser ut, hur det är att göra det där igen som man faktiskt brukar hinna med att göra hur enkelt som helst. Ganska trevligt!

Snart välförtjänt semester



Har varit mycket jobb senaste veckorna. Och det har varit ganska gott om energi även om man är lite seg vissa stunder. Jobbar till torsdag denna veckan sedan blir det långledigt för mig. Välförtjänt tycker jag. Nu är det dessutom väder för att kunna springa ute längs Svinö [det namnet klingar nog aldrig bra] igen. Varmare och ljusare kvällar. Eftersom fem av sju löparband på Friskis har varit ur funktion har man sällan haft möjligheten att kunna springa på gymmet. Och jag har varit för lat. Hade jag kunnat skulle jag säkert köra bil från lägenhetsdörren ner till garaget för att seda sätta mig... i bilen till närköpet 50 meter bort. Eller, ja, inte riktigt.

Magiskt, Whyred!

Whyred hade i dagarna premiär för sin nya omgjorda hemsida. Och tycker det ser riktigt trevligt ut. Eftersom jag själv var med och letade referenser till oss på föredömen om hur en sida ska vara kände jag mig lite arbetsskadad. Förutom att denna innehåller lite för mycket, är lätt rörig, gillar jag tänket i innehållet och strukturen. Den långärmade t-shirten med knappar på ena axeln är verkligen grym. Helt Kalles stil. Och t-shirten i aqua-färg är inte heller dum alls, med extra långa ärmar som blir finfint att rulla upp!



Följ Whyred på Twitter.


Coola hyllor med hus-form

Jag gillar dessa små hyllor. Dom kommer från Ferm Living som gör lite allt möjligt inom inredning; tapeter, wallstickers, textilier och småmöbler. Hyllorna finns i tre olika storlekar och är gjorda i värmebehandlad ek, vilket gör dom mörkbruna. Olika färger på ryggen finns. Tycker däremot dom är långt ifrån prisvärda. Från ungefär 750 kronor och uppåt. Borde kunna säljas för en tredjedel. Snyggast borde vara i serie som på bild, funkar även som hallmöbel med förvaring av mobil, nycklar, kort med mera, eller sängbord där taket också kan fungera som bokmärke [så här] om man lägger boken ovanpå den! Smart!



Följ Ferm Livings blogg.

Mode för män & kvinnor

Snygga färger, passformer och matchningar från Unconditional. Dock är ju övergången i färg på samma plagg en plump, jag tänker på byxorna längst ner. Dom mönstrade byxorna på tjejen är hemska men tröjan är tipp-topp. Snyggast är så klart kavajerna i vitt, linnefärg och grått, samt dom två första shortsen! 








Bli ett fan på Facebook.

Mina nya idoler



Gilla Future Funk på Facebook.

Vegasmössor

Tänk om man kunde passa i hatt eller vegasmössa. Coolare huvudbonad än dom typerna är svårt att hitta. Dom här kändes som lite mjukare varianter på vegas än det man oftast ser, åtminstone dom två nedersta. Första modellen går lös på omkring 150 kronor medan dom nedersta ungefär det dubbla. Trevliga sommar-accessoarer! Skepp och hoj så länge för nu är det dags att sova!





Justices nya singel i Adidas reklamfilm

Justice är tillbaka med en ny singel som släpptes igår. Denna låt är med i en ny reklam för Adidas där bland annat David Beckham, Leo Messi och Kate Perry medverkar. Den franska duon har tidigare vunnit en Grammy för sin remix på MGMT's Electric feel. Man har tidigare gjort remixer till bland annat Britney Spears, N*E*R*D, Fatboy Slim, Daft Punk och Franz Ferdinand. Reklamvideon med låten kan ses här. Klicka på play under bilden för att lyssna på hela låten. Jag tycker den nya singeln är kanon. Och jag gillar textraden "The beating of a million drums, the fire of million guns, the mother of million sons". Klicka med markören på bilden för att komma till spellistan med enbart nyheter på Spotify som uppdateras kontinuerligt!




Justice på Facebook.

Rutigt och långt värre

Lång skjorta från Unconditional. Och som vanligt gör dom väldigt snygga plagg. Fast finns ingen anledning att handla någonting [hur mycket ha-begär någonting än har] när man inte hinner gå klädd i annat än arbetskkläder. Dessutom knep man in en arbetsdag mitt i den snart kommande semestern. Hur som helst... skjortan blir en konkurrent till Noppe från Carin Wester.  



Bli ett fan på Facebook.

Facit kvartal 1 musikåret 2011



1. James Blake: A case of you
2. Lykke Li: Sadness is a blessing
3. Lykke Li: Love out of lust
4. Adele: Someone like you
5. Cut Copy: Need you now
6. Lykke Li: I follow rivers
7. The Streets: Soldiers
8. Beady Eye: The roller
9. Rebecka & Fiona: Bullets
10. Familjen: Man ser det från månen [radio single edit]
11. Patrick Wolf: House
12. James Blake: Limit to your love
13. Me & My Army: The only one
14. Veronica Maggio: Jag kommer
15. Lupe Fiasco feat. John Legend: Never forget you
16. Radiohead: Codex
17. Glasvegas: Euphoria take my hand
18. Erik Hassle: Stay away
19. Beady Eye: Beat goes on
20. Lykke Li: Jerome
21. Jay-Jay Johanson: On the other side
22. Erik Hassle: Stains
23. Jamie Woon: Lady luck
24. The National: Think you can wait
25: The View: Tragic magic

Mallorca

Det hade varit fint med riktigt bra värme, sol och avkoppling. Misstänker att det blir att planera in Mallorca igen och sitta varma kvällar i Palma på Bar Cuba och Bar Bosch, äta tapas på La Boveda och dricka AN2, skaffa bränna vid Puro Beach och spendera pengar längs Passeig des Born! Tror minsann vi pratade om det här i badgänget under en fredagsnatt med alkohol i blodet...

 





Följ Puro Beach på Twitter.


Årets skivomslag?