Cashier No. 9: Lost at sea

Trevlig pop från Cashier No. 9. Klicka på play under bilden för att lyssna på Lost at sea. Fanns på Spotify nyligen men låten togs bort, jag antar att den kommer igen när albumet släpps. Finns några fler trevliga spår på Youtube från kommande skiva.

T-shirt

Denna t-shirt är nog den jag gillar mest nu. Har en blå men skulle kunna tänka mig både vit eller grå också. Säljs just nu till halva priset hos 5th Avenue Shoe Repair. Ärmarna är uppsydda och bakstycket är längre än fronten.



Lite av det finaste just nu [Krunegård/Olenius]

Tycker Markus Krunegård och Adam från Shout Out Louds nya band är väldigt trevligt. The Serenades verkar lovande. Klicka på play under bilden för att lyssna på Criminal heaven från debut-EP:n Birds.



Pour

Har alltid varit svag för ljusblått. Och klassiska skjortor är alltid snyggt, oavsett om det ska vara till vardags eller till festligt, det passar till så många olika tillfällen och stilar. Skjortan nedan är från Pour. Det behöver inte bara mer märkvärdigt än så.


David Beckhams frisyr 2011 [och alla dom andra åren]

Många frisyrer har det varit, men måste säga att David Beckham anno sommaren 2011 tillhör hans bättre. Stiligt, vuxet och känns modernt. Snart lika manlig som Nespresso-George Clooney. Såg även denna bild med lite mer markerad bena. Här, här och här kan man se flera av Beckhams olika friyser genom åren. Vilken föredrar du?

 


Tommy Granlund, The Ark & Håkan Hellström



Under spelningen med The Ark på Guldfågeln Arena mellansnackade Ola Salo om den enda journalist som skrev positivt om deras första EP [innan genombrottet]. Tommy Granlund, för dagen på plats, fick alltså en liten hyllning under spelningen. Granlund har väl efter sin tid på Barometern så gott som alltid skrivit tvärtmot strömmen [och lite väl mycket om 60-talet]. Han är lite av musikkritikernas motsvarighet till politikens Jonas Löhnn som sätter sig emot allt bara för sakens skull istället för innehållet.

Jag minns väl vad han skrev om Håkan Hellström från Emmabodafestivalen. Detta var precis när P3 hade börjat spela Känn ingen sorg för mig Göteborg och Fredrik Virtanen i Aftonbladets Puls-bilaga hade listat Hellström på innelistan. Håkan Hellström var ungefär bland det sämsta Tommy Granlund hade hört [för övrigt låter ingenting bra på Emmabodafestivalen med deras ljud, kan jag tycka]. Han sågade Hellström längs fotknölarna och gav ingen vidare framtid i sikte. Stilistiken var mer ett hat mot artisten än musiken. Precis så som kan jämföras hur Håkan Hellström också i allmänhet ofta delas upp i två läger.

Det kändes som ganska sköna paralleller att tänka på eftersom The Ark och Håkan Hellström spelade på Guldfågeln Arena samma kväll i lördags. Och när jag på måndagen slår upp tidningen [Tommy Granlund skriver nu i Östran] hyllade han The Ark och skrev att Håkan Hellström mer var en hjärntvättad sekt för fansen än en värdig musiker och fortfarande inte kan sjunga. Så vitt jag vet, vilket många besökare verkar vara överrens om, var ljudet på Guldfågeln Arena hemskt. Ändå talade man i flera medier om att Hellström numer sjunger renare än tidigare. Och när jag på tisdagen åter hämtat ut dagens tidning i postboxen och bläddrar igenom Östran på jobbet har Granlund tilldelats en liten artikel om hans The Ark-hyllningar, sist men inte minst - en återblick till Hellström-kapningen från Emmabodafestivalen som jag just tänkt på.

Jag gillar musikkritiker som kan motivera sina betyg, effektivit beskriva hur musiken tar sig i uttryck samt både kan ogilla och gilla genrer som både ligger nära och långt från sin egen smak. Tommy Granlund är precis som Jonas Löhnn - en egen instutition som ofta passerar det sunda förnuftet - med svårt att skilja på objektivitet och subjektivitet. Och jag gillar också musikkritiker som inte arrangerar en 60-tals-popgala och sedan själv recenserar sitt egna evenemang i tidningen och höjer det till skyarna.

Tommy Granlund var en ganska duktig musikkritiker med en egen vokabulär, men sedan han försvann från Barometern har det mer handlat om 60-tal, konstrasttyckande och ofta motsträvande mot det samtida. Tyckte han hade sin stil, precis som Jan Gradvall som också ofta har väldigt egna åsikter, men skillnaden är att Gradvall är en mästare på att dra paralleller, motivera och beskriva musiken. Och så är han som journalist fantastiskt duktig på att behärska det svenska språket. Dom två sista styckena är skillnaden mellan trovärdighet och motsatsen. Det är också skillnaden mellan Tommy Granlund och Jan Gradvall.

Robyns cover på Coldplay: Every teardrop is a waterfall


Ambition: Den perfekta t-shirt-designen

Det nya märket Kaspsars startade med ambitionen att ta fram den ultimata bas-t-shirten med rätt passform och lagom urringning. T-shirten finns än så länge i vit eller navy och går att beställa på hemsidan eller i utvalda butiker för 350 kr. Själv hade jag nog gärna sett den något längre, men den ser enkel och bra ut i övrigt!


Svenskt pophopp: Thomas Stenström


Jay-Z & Kanye West feat. Otis Redding: Otis

Visst är det fint. Jay-Z & Kanye West släpper om ett tag Watch the throne, först ut är singeln Otis. Här samplar man Try a little tenderness. På albumet medverkar även Curtis Mayfield, Beyoncé och Frank Ocean. Lyssna på Otis nedan!


Indiern fick inga brudar - då stämde han Axe - tjejerna var inte som i reklamen

Hittade en underbar nyhet från 2009 om Axe-reklamen som enligt en Indier gett intrycket av att tjejerna inte kan låta dig vara. Vaibhav Bedi stämde Unilever [som äger Axe, eller Lynx som det heter i Indien] för falsk marknadsföring. Indiern menade att reklaman lovade dig att kvinnor faller som furor efter dig om du använder Axe-parfym. Indiern hade använt Axe i sju år men inte fått någon hal dam alls, inte ens en ynka flört. Stämningen var på 300 000 kronor för dom depressiva och psykologiska skadorna...  Jag vet dock inte hur det gick för Vaibhav Bedi till slut. Jag tror inte han använder Axe idag i alla fall.

 
En av reklamfilmerna från Axe som enligt Indiern lovar den unika Axe-effekten...

Mot Håkan Hellström & The Ark live @Guldfågeln Arena



Nu åker vi ut till Guldfågeln Arena för att se The Ark & Håkan Hellström, för min egen del framför allt herr Hellström. The Ark klappar hjärtat inte så mycket för, förutom det här klippet som är Allsångens genom tidernas bästa framträdande enligt mig. Calleth you, cometh I skulle säkerligen platsa på min topplista av bästa svenska låtar genom tiderna. Nedan Tro & tvivel från P&L. 


För eller emot dödsstraff?


60-talet med stil & det stora retro-kapet

Samsas av Carl Malmsten är en riktig klassiker som känns finare för varje gång man ser den. Tidlöst i all sin enkelhet vid första ögonkastet, noggrann detaljrikedom med tiden. Kostar dock ungefär en månadslön. Hade gärna kunna klä om en gammal kvarbevarad variant om någon vilsen själv sitter på en skatt utan kunskap om vad man äger. Varför kan inte jag göra såna där kap som bara händer den med största tur? Gillar historien om kvinnan som köpte flera Ägget från banken som inte längre vill ha kvar dom, utan vetskap om vad det var. Härligt när man betalar någon hundralapp styck för något som är värt upp till 112 400 kronor styck i nypris. Minns jag rätt köpte hon fyra stycken för fyrahundra och skulle säkert kunna få 100-200 000 för dom, vilt gissat.


Magnifik sommarlåt från Simon Emanuel & Jeppe Körsbär


Semesterinköp del VI


T-shirt, Ljung


Magisk cover på Tough Alliance!

Det var I'll be right there som fick mig att gilla Tough Alliance, avslutningsspåret på debutalbumet som redan känns bortglömt i TTA's föränderliga liv. L/J har tagit bland det äldsta från TTA och fått det att låta som där TTA slutade innnan gruppen upphörde. Balearic beats när det är som bäst! Vilka L/J är vet jag inte. Klicka på play under bilden för att lyssna!



Huvudet ligger alltid ett steg före


En av sommarens höjdpunkter; Veronica Maggio, Erik Hassle & Rasmus Sebaach på Sofiero Slott

Jag vände mig, lät blicken snabbt fånga den lilla springan mellan fönsterkanten och hissgardinen i sovrumsfönstret. Mitt i den stunden kom fler tankar än jag iaktagit under hela semestern. Varje gång semestrar närmar sig sitt slut smyger sig dom små psykologiska förberedelserna in under huden. Det går inte att värja sig i förtid. Precis i den stunden när jag insåg att jag inte avslutar semestern med sol idag heller låste sig kroppen, ofrivilligt kvar i sin position, insvärjd i ett alldeles för varmt täcke fyllt av nattens svettningar.

Jag börjar jobba på måndag efter fyraochenhalv veckas semester. Jag känner inte spontant att jag längtar efter det, men jag längtar framåt. Och då menar jag tillbaka till vardagen, rutinerna och till ett stadie när jag kommin in i det igen, vilket säkert går fort. Det är lika bra att fånga det sista som finns kvar. Det sista av sommaren - Håkan Hellström & The Ark @GFA, Daniel Adams-Ray på Strand, Veronica Maggio på Kalmar Stadsfest och lite av dom grillkvällar, solnedgångar och spontana infall som dyker upp. Färgarna har redan börjat ändras i huvudet, men på måndag har precis allt genom mina ögon en helt annan färg än nu. Tack för dom sköna lediga dagarna, dom var trevliga till max! Det har inte varit många sysslolösa timmar dessa veckor!

Semesterinköp del IV & V


Shorts, Weekday & skjorta, H&M

Markus Krunegård + Adam Olenius = The Serenades

För ett tag sen släpptes The Serenades debut, en EP i liknande anda, eller någonstans där emellan, som göteborgarna The Studio, Pacific, Tough Alliance och Björn Olsson. Det är riktigt bra. Och Dan Lissvik [från The Studio] har gjort en remix på Birds som finns att lyssna på i Spotify. Se den officiella videon nedan. Bakom The Serenades står Markus Krunegård [Laakso] och Adam Olenius [Shout Out Louds]. Album kommer i augusti. Mer om bandet kan man se från SVT PSL här.


Semesterinköp del III


Tröja, COS

Coolast tönt i fulsnygga shorts

Dessa shorts från Henrik Vibskov är så fula att som blir snygga. Svider att sådana säljs slut för 125 riksdaler, får nog googla mer sen när tid finns. Man hade lätt varit strandens coolaste tönt i dessa. Och det är magiskt, eller som jag brukar säga - Grymt nice!


The Rapture: How deep is your love

Regnet öser ner i Kalmar. Och sommaren har tagit en paus just idag. The Rapture är tillbaka med nytt material och det här är ju galet bra. Det bästa sedan debuten kom ut, skulle jag tro. Klicka på play nedan för att lyssna på finfina How deep is your love. Jag ger den 8 Ingvar av 10 möjliga! Nu inväntas solen igen, den är efterlängtad.



The Rapture på Facebook.

Semesterinköp del II


Jeansskjorta, Acne

Gilla Acne på Facebook.

Nytt med Noah & The Whale: L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.

Lite av sommarens finaste överraskning, finfin pop från Noah & The Whale. Hela skivan Last night on earth är bra och finns att lyssna på i Spotify. För att höra Life goes on klicka nedan på videon. Jag ger ger den 8 starka Ingvar av 10 möjliga!



Noah & The Whale på Facebook.

Semesterinköp del I


T-shirt, Weekday

Noel Gallagher's High flying birds [solo-debut]

Noel Gallager från tidigare Oasis kommer, inte helt oväntat, att släppa ett soloalbum under namnet Noel Gallagher's High flying birds. På hemsidan finns pressreleasen via video med svar på journalisternas frågor. Har försökt hitta låtarna men det lilla jag hittar är inget att lyfta på hatten för. I wanna live in a dream in my record machine går att lyssna på genom att klicka på play under bilden.


HAY House i Köpenhamn

Efter att ha varit i Köpenhamn för första gången på evigheter var det ungefär som första gången, ingen större koll på något förutom det man har läst om innan. Och Ströget var så klart kanon. Förutom det bästa - Nyhavn - var HAY House på Ströget precis i min smak. Vilken lokal, vilken inredning och vilken känsla! Förutom HAY's egna produkter fanns det en del småplock av andra varumärken. Rekommenderas varmt för den som gillar inredning och design. Mer finns på hemsidan för HAY.











HAY på Facebook.

Ny video: Erik Hassle - Stay away


Köpenhamn

Idag var vi i Köpenhamn. Vi gick igenom Ströget i solskenet. Och ner till Nyhavn som är min nya favoritplats, tillsammans med Palma, förstås. Dom färgglada fasaderna och uteserveringarna tätt intill varandra, en efter en i oänlig skara. Sedan tog vi slotten, hamnstråken vid den Lilla havsfrun och sedan Tivoli. Lite shopping blev det också. HAY House var magnifikt, vilket flaggskepp till butik! Vi avslutade kvällen med Steakhouse på Lilla torg i Malmö. Imorrn bär det av norrut. Semestern är grym!



HAY på Facebook.

Veronica Maggio, Erik Hassle & Rasmus Seebach live på Sofiero Slott

Efter att ha ätit en frukost komponerad av svenska kocklandslaget blir det en dag i Malmös sol. I kväll tar vi oss till Helsingborg och lyssnar på Veronica Maggio, Erik Hassle och Ramsus Seebach på Sofieri Slott. Innan konserterna blir det picknick vid slottet. Klicka på play under bilden för att lyssna på Mitt hjärta blöder [Carl E Up N' dance remix]. I morgon väntar Köpenhamn.


Carin Wester rea

Carin Wester tillhör en av mina favoriter. Nu är det rea lite varstans på CW. Och som skrivit förr är det märkesvarorna som är intressanta på rea då dom oftast håller stilen länge. Denna kavaj nedan och shortsen är riktigt trevliga, shortsen finns även i en blå färg. Finns till halva priset hos Aplace. På Carin Westers egna rea finns hela sommarens kollektion till 40%.







Carin Wester på Facebook.


Öland, Vetlanda, Malmö, Köpenhamn, Halmstad, Göteborg...

Genom Ölands landskap, förbi alléer och hundratals kor och får, ner mot Ottenby i söder upp till sol-timmarna vid Böda Sand. Så har semestern börjat. Och grillningar, glass-stunder, utan sovmorgnar, med turer genom gårdsbutiker och fler semesterplaner. Idag bär det av inåt landet. Nästa station Vetlanda. Veckan som kommer ger oss Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg eller någonting där emellan. Nu är det dags att lämna Kalmar för en helg. Vi ses snart igen.