Lejongult på modet

Gult kan vara ganska snyggt... i rätt gul färg, helst på solbrända eller mörkhåriga. T-shirts från Fifth Avenue Shoe Repair är som oftast väldigt snygga. Denna lejongula [som också finns i grått] finns till halva priset hos FASR Online. Perfekt till sommaren!



Fifth Avenue Shoe Repair på Facebook.

Mest hyllad från Brit Awards 2011

Jag har väntat länge på att kunna lägga ut den här med Adele. Pitcfork har sedan Brit Awards haft den som bästa nya låt och tycker att hon sopar banan med Amy Winehouse. Och jävlar vilken hjärtskärande röst! Nu har Youtube till slut fått upp Someone like you [men lär försvinna snart], sedan tidigare har den här dansgolvsremixen legat ute, men får nog hålla att originalet slår mycket, mycket högre. 8 Ingvar av 10 möjliga i betyg! Och som vanligt gäller det att klicka på play under bilden för att lyssna.



Adele på Facebook.

Han får 16 miljarder tillbaka på skatten

Toshiki Takei fick efter en vinst i domstol tillbaka omkring 16 miljarder på skatten. Helt ok faktiskt. En annan är glad om några tusenlappar vänder tillbaka. Egentligen fick Toshiki Takei tillbaka 12,4 miljarder men han får ju dessutom en hyfsad ränta på det tvistade beloppet. Det var en tvist om gåvoskatt som det handlade om. Och nu har det visat sig att det är den största skatteåterbetalningen någonsin för en privatperson. Beloppet är desstuom dubbelt så stort mot vad Japans totala intäkter på gåvoskatt är under ett helt år. Och då bor det ändå närmare 130 miljoner invånare där, helt ok av Toshiki Takei att klå det på egen hand! Det här skriver ABC News genom E24. Just nu känner jag mig plötsligt jävligt fattig... Någon som har en slant att skänka?
 

Radiohead: Codex

Radiohead, mest kända för den stora internationella hiten Karma police, är tillbaka. Den nya skivan The king of limbs är redan väldigt hyllad, har dock tyckt att det senaste dom gett ut varit lite väl svårlyssnat. Codex från The king of limbs är dock riktigt bra och ganska lättsam. Långt intro, sen stiger den till en riktigt stämningsfylld pianoballad med svaga elektroniska trummor i bakgrunden. Jag ger den 8 Ingvar av 10 möjliga. Och som vanligt ska man klicka på play under bilden för att lyssna!




Radiohead på Facebook.

Nytt från Design House Stockholm

Cobalt av Catharina Kippel för Design House Stockholm är ett snyggt mästerverk. Och kanske inte helt prisvärt för något som tillverkas i Kina. Skålen och kannan ligger runt 550 kr och muggen på omkring 270 kr, det hade jag inte handlat direkt. Men det finns väl fler som är skadade som jag och alltid  vill ha det bästa. Finsmakare är inte alltid bra. Sjukt snygg serie i alla fall!



Design House Stockholm på Facebook.

Lite Backyard Babies i Melodifestivalen

Nicke Borg, sångaren från det sovande Backyard Babies med bland annat Dregen, ska vara med i Melodifestivalen. Och jag kunde inte ens som helt ointresserad av det här folkkära programmet låta bli att läsa om det. Nicke Borg i Melodifestivalen, låter det inte jävligt fel? Hur som helst är det ett soloprojekt [Nicke Borg Homeland] och som alla vet är det en antingen en skjuts upp för gröna artister om du lyckas eller slutet på karriären för lite mer erfarna om du gör det halvdant eller sämre. Man tappar liksom sitt varumärke lite där som etablerad artist. Och den enda räddningen är väl om man gör succé. Bäst för en rockartist att verkligen leverera. Men samtidigt, finns det någon rockartist eller något rockband av värde i Sverige sedan... möjligtvis Hellacopters? Lyssna på Nicke Borg Homeland på Facebook, hej Svensktoppen, hej. Tummen ner.



Nicke Borg Homeland på Facebook.

Årets låt 2011, årets kvinna 2011, årets genombrott 2011

Det har varit ett magiskt musikår tilltills. Och många låtar har vi redan hört som är galet bra. Få är så bra som Sadness is a blessing. Än så länge är det här årets låt, men jag kan nog så gott som lova, hur bra resten av året ens blir, att det är är en garanterad topp-5 på årets låtar. Lykke Li, årets Robyn-genombrott gissar jag på. Klicka på play under bilden/intervjun för att lyssna.

 

Lykke Li på Facebook.

Dilemma: Ny soffa

Tror jag ska införskaffa en ny soffa så småningom. Kan inte bestämma mig om det ska vara en riktigt klassisk variant, tänk howard som biden på denna länk, eller en i modernare snitt. Swedeses nya Continental [bilden nedan] som presenterades på Stockholmsmässan fallar mig i smaken, den va låg och komfortabel. Båda stilarna funkar faktiskt här hos mig. Och det är det som gör det ännu svårare. Själv tänker jag ibland när kunder har svårt för att bestämma sig, men jag är nog värst av alla själv.  
 


Här är årtusendets cover?!

En av årets mest hyllade artister under 2011 - världen över - James Blake har gjort en cover på Joni Mitchels A case of you. Jag avgudar versionen som Prince tidigare har gjort. Men det här... herre jävlar! Jag ber er, lyssna, om och om igen. Fattar man inte magin i det här förstår man inte musik. James Blake som annars gör nån blanding av pop, dub och elektronika växlar ner till en soulballad och visar också genom det här att han bryter myten om dåliga sångröster inom dub. Det är slår till och med när Beachwood Sparks krossade Sade med By your side eller när Pet Shop Boys gjorde Elvis till disco med Always on my mind. Är det här årtusondets cover? Och kom ihåg att det här är live. Rysligt. Klicka på play under bilden för att lyssna!



James Blake på Facebook.

Nordiskt blonda och galet snygga lampor

Ganska coola lampor som kommer från Note Design, modellen heter Duesphere och finns i tre olika storlekar. Typiskt nordiskt med sitt ljusa träslag, känns som det här kommer mer och mer. Så himla mycket trevligare och mer levande känsla när man ser lite ådror i träet. Var dom inhandlas har jag ingen aning om ännu. Note Designstudio har tidigare bland annat gjort inredningar och ritningar för Laxbutiken utanför Falkenberg, Myresjököks katalog, badkar och blandare för Gustavsberg, layouter för IKEA och lampor för Rydéns samt inredningar för kontor, caféer och mycket mer. Ser mer på hemsidan.



Note Designstudio på Facebook.

Magnifika On Melancholy Hill

Damon Albarn från tidigare Blur, nu med sitt Gorillaz. Alltid lika fula tecknade skivomslag och videos. Här i magiskt bra låt, typiskt sådan man missat från förra året men ändå skulle platsa på en årsbästalista. On Melancholy Hill är magiskt bra. Som vanligt gäller det att klicka på play under bilden för att lyssna eller på tittellänken ovan för att istället lyssna i Spotify.




Gorillaz på Facebook.

Alla vill vi väl bli VM-medaljör på en hundradels sekund?

Inuti kroppen finns dom där slagen som inte går att se, hjärtslagen, en egen pulsmätare som sätter igång eller vill ta semester beroende på den berg- och dalbana som inspirationen rör sig i. Och jag är en typiskt humörspelare. Presterar vid lust eller dör vid det första sjukdomssymtomet. När jag väl är igång och jag ser ett guldfärgat slutreslutat kan jag vara igång 36[!] timmar om dygnet utan krampkänningar. Men när det tar emot, när starten känns för klurig och inte ens silvermedaljen är i sikte så låser sig alla sinnen, alla överkreativa förslag på lösningar eller överflödiga och orealistiska idéer. Och det är just det med sådana idéer. Det spelar ingen roll om 95% av idéerna är färdiga för papperskorgen eller barnböckerna, för ju fler som kommer ut desto större chans att fånga mästerverket.

Just nu står huvudet ovanför sanden men fötterna kvar i betongen, någonstans mellan maskarna och vattenledningarna [eller nåt], i ett mellanläge med fyra steg kvar till himmelen. Det gäller bara att börja, att känna flytet och tappa bort tiden. Det är precis där man ska vara. Där alltid fungerar, inspirationen driver en och slutresultatet blir den inre tillfredställelsen där man vet att prestaionen är fucking awsome. Och samtidigt finns det stunder jag kan känna att det finns saker jag skulle kunna göra bäst i världen, ohotad från någon sekundärelit. Det är bara att jag vet fortfarande inte vad det är för något. Jag antar bara att man ska försvinna in i en bubbla av fantasier ibland. Jag har ingen aning om vad det här betyder, jag vill bara prestera som en VM-medaljör på en hundradels sekund. Känner att jag måste upp på pallen igen. Kanske har jag aldrig förnekat att jag är annat än konstig ibland, men visst finns det ingen bättre känsla än att veta att man är kung på någonting? Om det är på jobbet, spela fotboll, lyfta vikter på gymmet eller skriva texter för ett blogginnehåll spelar ingen roll. Prestera, då känner du att du är nånting.

I morgon är den första dagen av mitt nya liv och då ska jag ta i med både barnbokshjärna [en kreativ hjärna] och vilja. Ändå ner från tårna. Ovanför sanden. Överst på pallen. Och upp till himmelen.

Vinotek & vintips!

Någonting som föll mig mycket i smaken under hösten var ett renodlat vinotek och restautang i en trevlig kombination. Wineing i Palma var kanske inte den bästa restaurangen, men helt okej, däremot var konceptet helt fantastiskt; tapas och vinotek tillsammans! Enkelt och mixtema på både mat och dryck. Alla gäster får ett kort, sedan stoppar man kortet i valfri vinautomat, väljer mellan 3 olika storlekar i vinglaset och testar fritt fram bland alla sorter vad man vill ha till maten. När det är dags att avrunda kvällen lämnar man fram kortet som har registrerat vad och hur mycket du har druckit för. Och utbudet var stort! Saknar det här konceptet hemma i kalla Sverige. 

Calmar Hamnkrog har en mindre variant av det här om jag har förstått rätt... vinprovningar och vinautomater, men inget kortsystem med att testa fritt till mat, det är mer klassiska vinprovningar. Hur som, ett koncept jag absolut skulle testa om det fanns hemma. För egentligen, hur kul är det att dricka huset vin, alla gånger? För övrigt så var just husets vin [...typiskt nog] på Hanssons krog helt fantastiskt. Det heter Sinclair Estate och är beställningsvara från Systembolagets sortiment. Och kostar 63 kr. Jag väntar bara på ett SMS när det är dags att hämta ut några flaskor på önskat systembolag, simpelt och bra system!  
 


Rödvin på Facebook.

Prenumurera på hetaste nya låtarna från Spotify

Jag har gjort en playlist som innehåller det bästa av nya låtarna på Spotify. Tanken är att hela tiden fylla på med nya och plocka bort det som passerat "nytt" med tiden. Antingen blir det nya låtar eller en och annan ny remix på denna playlist. Det är som att prenumurera på det bästa av det färska! Klicka på bilden för att öppna länken till spellistan. Eller länken ovan.


Bra budgetvariant på vårjacka!

Selected Homme är ganska bra saker, gick förbi Jezz och jag tror det var den här jag såg. Inget svårflörtat pris för en fin vårparkas, verkar finnas i blått eller ljusbeige. Däremot kan jag själv tycka att vår- eller sommarjackor är ganska onödiga eftersom användingstiden oftat är riktigt kort, men för den som letar efter en, check this out! Tror den kostar runt 750-800 riksdaler. 



Selected på Facebook.

PR-trick: Många vänner på Facebook kan ge större rabatt på kläder

Att sociala medier har tagit stora delar av mediekanalerna att markadsföra sig genom fortsätter att förstärkas. Klädmärket Hope sätter priset på plaggen efter antal vänner du bjuder till butiken via Facebook. I veckan som kommer med start på måndag fram till den 4:e mars kan du själv skapa ett event på Facebook och bjuda in vänner. Beroende på hur många vänner du får med dig till ett kvällesevent för premiären av den nyöppnade butiken ger det er olika stor rabattsats, ju fler vänner desto högre rabattsats. Som topp på PR-eventet får den som lyckas komma med den största gruppen även ett presentkort värt 10 000 kronor, det kan alltså löna sig för en av dom som skapar inbjudningar till sina vänner på Facebook. Jag måste säga att jag älskar den här idén, inte för att man lockar människor till premiären med prissänkningar utan för fantasin och försöket att locka trafik till butiken samt framför allt den uppseendeväckande idén. Antagligen kommer det att skrivas en del om PR-tricket och ge mer publicitet för Hope.  

PR-eventet gäller den nyöppnade butiken på Odengatan 70, Stockholm. 21/2-4/3 kvällstider mellan klockan 18-21. Mer detaljerad info på Hope Stlms Facebooksida längst ner i inlägget. 

5-10 gäster ger -20%
11-20 gäster ger -30%
21 eller fler gäster ger -40%
 




Hope på Facebook.

Lykke Li new album preview Wounded rhymes + acoustic Sadness is a blessing

Lyssna igenom hela Lykke Li's kommande Wounded rhymes nedan samt klicka på titel-länken för att lyssna på en av årets bästa låtar - Sadness is a blessing i akustisk version. Det är så bra att det vrider sig i magen! Det är här det händer.



Lykke Li på Facebook.

Acne t-shirt

Impulsköpte mig en t-shirt från Acne då Kompaniet har 70%. Dock inte i svart som nedan utan som denna bildlänk. För övrigt förstår jag inte hur det kan vara så fruktansvärt kallt. Att bo i en kuststad på vintern är inte att rekommendera.



Acne på Facebook.

New Lykke Li: Love out of lust

Några timmar galma Love out of lust, åter en magnifik nyhet. Det känns som det lutar åt vems år det blir 2011. Och av vad vi hört av liveklippen på youtube finns det fler låtar [tex Sadness is a blessing] som kommer sticka ut ordentligt på kommande Wounded rhymes, släpps om jag minns rätt 1:a mars. Klicka på play under bilden för att lyssna!


Sommarblått från Weekday

Hej och god eftermiddag, här kommer lite somrigt från Weekday. Helt okej tycker jag. Däremot är Weekday-plaggen alltid så vida, formade efter en ballong-bål. Och det har ju inte jag. Men blått och vitt är oftast en ganska trevlig kombination.


Weekday på Facebook.

Här är nya riktigt bra Oasis-låtar med det nya bandnamnet Beady Eye

Oasis, bandet som bara blev sämre och sämre är tillbaka med samma uppsättning som Oasis avslutade med förutom Noel Gallagher. Beady Eye heter det nya och dom drömmer om Betlates, vilket är uppebbart redan i typsnittet på bandnamnet. Jag tycker faktiskt att The Roller och purfärska The beat goes on är det bästa dom har åstadkommit sen topparna på Be here now från 1997. Bring the light är också riktigt bra. Det ligger några låtar ute på youtube, men albumet i sin helhet släpps den 28:e februari. Och att döma av intervjuer är Liam Gallagher fortfarande lika blåst som förr. The morning son är skriven av Liam Gallagher till och om Noel Gallagher och lades ut bara för någon timma sedan. Dom två första låtarna ger jag faktiskt 9 Ingvar av 10 möjliga!







Beady Eye på Facebook.

Soffan som konkurrerar ut Maria Montazamis tofsar

Helt underbart med soffor som har form. Och detajler. Det är så klart svårare att få en inbjudande komfort i en sån här typ av soffa jämfört med stora djupa U-soffor som säljs mest idag, men oj vad det är godis för ögonen. Modellen kommer från danska Raun och finns även som fåtölj med hög eller låg rygg och ser väldigt bra ut som låg, se den här. Knappar, kom ihåg markande knappar. Det är hetare än Maria "Tofsen" Montazamis spridda kärlek. För den som vill skratta åt hennes tofsar klickar här! Hon har humor!


Raun på Facebook.

Ögongodis för en kvinnas fötter

Är bara tvungen att tala om för alla kvinnliga besökare att det här är väldigt snyggt. Kängan kommer från Samsøe & Samsøe och heter Jean. Spring ut och köp så fort det bara går. Finns även i omönstrad svart och då ser den ut så här.



Samsøe & Samsøe på Facebook.

Vilka sociala medier använder du?


Följ mig på Twitter.

Samtidens nätverkande faller mig i smaken. Som tidsfördriv, som nyhetskanaler, som kontaktnät, som livsstil, som marknadsföringsmedier. Och jag gillar hastigheten i det. Så många gånger jag ogillar när saker går sakta, det känns dessutom som den yngre generationen är mer för snabba beslut, snabb information och snabbare byten av olika slag. Den yngre generationen är alltså mindre lojal. Jag tycker fortfarande det finns många som har en negativ inställning till olika sociala medier eller inte riktigt kan eller vill se nyttan i att lägga tid på det. Men jag antar att man på ett mer modernt eller futuristiskt sätt kan se samma sak i samtidens nätverkande som att lägga tid på att skriva julkort och gå till postlådan, eller tjejer som skriver inlägg i en rosa dagbok med hänglås lika oinbrytbara som ett mjölkpaket eller den som går till videobutiken och hyr en VHS som ska spolas tillbaka igen innan återlämning - bland annat! Låter det otidsenligt? Kanske något. Man ska nog ha ett mer öppet mottagande för snabbare förändring idag, en mer öppen syn på vad som är integritet. För om man tänker efter, med handen på hjärtat, är sociala medier som Facebook, bloggar och Twitter mer öpnna än den där dagboken med det där hänglåset lika svåröppnat som ett mjölkpaket? Nä, det är nog ganska likt, men lite modernare och lite mer socialt. Äh, vi säger så, klagarna. Vilka sociala medier använder du?


The Streets avslutar karriären snyggt

Computers & Blues är sagt att bli det sista från Mike Skinner i namnet The Streets. Frånsett det bästa han har gjort, Never went to church - en kärleksförklaring till spriten före tron, hamnar nya Soldiers bland resterande toppskikt genom åren. Det här magiskt bra! 8 säkra Ingvar av 10 möjliga. För att lyssna på en av vårens bästa låtar klicka på play under bilden.



The Streets på Facebook.

Designfåglar

Att något så larvigt som fåglar kan kosta så mycket. Och att något så enkelt och banalt kan vara så snyggt. Eames house bird ritades 1910 av legendarerna Ray & Charles Eames. Det sägs att paret hade en fågel i sitt eget hem som vaktade dom i omkring 50 år, den gav namnet till denna accessoar som syns ganska flitigt genom Eames historia. Fantastiskt i all sin enkelhet!



Vitra på Facebook.
Charles & Ray Eames på Facebook.


Glasvegas

Glasvegas är tillbaka. Dom känns som det enda rockband idag som faktiskt är någonting att ha. Två nya låtar, Euphoria take my hand är bäst. Jag tycker gitarrslingan påminner om Perikles hit Var ska vi sova i natt, men det är väl egentligen tabu med en sådan jämförelse. Jag ger dom 8 och 7 Ingvar av 10 möjliga! Klicka på play under bilden för att lyssna, Euphoria överst av dom två.




Glasvegas på Facebook.

HAY del II

Tillbaka efter mässan och ett steg närmre HAY. Jag gillar dessa danskar. HAY ägs av samma folk som driver Bestseller-koncernen om jag har förstått rätt, det vill säga bland annat Vero Moda, Vila, Jack & Jones, ONLY med flera, sjukt stor koncern. HAY hamnar väl dock någon nivå upp i exklusivitet.  Unga, fantasifulla och moderna. About a chair är en ny topprodukt, Pincchio välkänd matta och Loop en framgångsrik bordsserie och klädhängare. Nedan nya sängkläder som faller mig helt i smaken. Modernt, futuristiskt och urbant. Och bäst av allt är att mycket av HAY ligger bra i pris. HAY del I hittar du här.


HAY på Facebook.

Den sista konsert-staden på jorden

När Sveriges populäraste artister åker på turné täcker man ofta in ett ganska brett spektra av städer, hyfsade avstånd för att så många som möjligt ska kunna ta sig dit. Tyvärr är Kalmar som småstad även beläget vid en kust vilket innebär att ett vädersträck går förlorat i alternativ. Antingen har vi norr, söder eller norrut, men dessvärre finns egentligen ingen större stad i närheten. Och eftersom Kalmar saknar en konsertarena kommer heller inga artister hit. När i hela världen ska Kalmar bygga ett konserthus? Kalmarsalen i alla ära, men vem vill sitta ner på en spelning? Vilka tycker det är kul att spela för en publik som sitter ner? Dom enda som ibland bokar spelningar är Palace men eftersom man sällan marknadsför spelningarna blir det mestadels tomt innan nattklubben börjar. Har vi tur så kommer någonting på sommaren, då kan man ju faktiskt vara ute. Jag tror att det är ganska många som känner samma sak. Här finns inte ens chansen för en arrangör att boka, vi saknar visst en konsertarena trots att det är 2011.



En veckas sammanfattning

♦ Jag undrar hur länge man ska vara "sonen" eller junior". Det är så klart inget man stör sig på av att alltid höra från andra, men det blir en form av förminskning att bli den lilla personen till den äldre. Jag tror att alla hellre vill vara sin egen person och sitt eget namn, ingen parallell till vad man är i ålder.

♦ Möbelmässan var solklart den bästa jag har varit på hitills. Underbart med nytt, ljust och fräscht. Hejdå svarta soffor, hejdå divaner och U-soffor. Eller ja, så klart det inte blir så än, men det såg lovande ut.

♦ Inte helt oväntat åt jag säkert mest godis i alla montrar bland alla besökare på hela möbelmässan.

♦ Så länge Mamas & Papas inte har öppnat efter renoveringen finns det så vitt jag vet inte en enda restaurang som erbjuder tapas i hela Kalmar. Underkänt.

♦ Jag har i särklass världens skönaste säng. Det slår jag fast efter att ha kommit hem igen. Och det tog inte ens två sekunder att känna. Det räckte med att känna doften av målarfärg för att påminnas om att den skönaste sängen står i mitt sovrum.

♦ Min inredningsmak liknar allt mer en 50-årings. Nästa månad har jag säkerligen passerat 60-strecket. Fler soffor och fåtöljer i tantliknande tyger åt folket! En av mässans höjdpunkter var en Emma-liknande fåtölj som heter Ida från Fogia, med vit stomme och klädd i blåblommigt tyg på vit botten. Jag tror att en sådan fåtölj kommer att stå i mitt sovrum framöver.

♦ Finns det något godare än tapas?

♦ Det går utmärkt att klara sig utan dator i en vecka. Via mobilen kommer man långt. Och några hundra nya mail tillsammans på alla mailkonton, varav 95% kan kastas.

♦ Jag som trodde att våren var på väg till oss.

♦ Under måndagskvällen var vi på Italienk afton, jag tror att restaurangen hette Hasse på Sjökanten och låg intill Rocksjön i Jönköping. Det var kanonmat, men det som stack ut var att kocken mellan rätterna kom ut och sjöng opera. Jag kommer högst troligen aldrig någonsin att gilla opera, men jag kommer nog för alltid gilla egna koncept som gör att man minns besöket.

♦ Howardsoffor är det fjärde mest söka soffordet på Google efter U-soffor, divansoffor och 3-sits.


Shout Out Louds + The Plan + Peter, Bjorn & John + Concrets = Tutankamon

Tutankamon är en så kallad supergrupp med medlemmar från Shout Out Louds, The Plan, Peter, Björn & John och The Concretes. Och vem som sjunger varierar, men bäst är så klart Adam Olenius från SOL, här i Are you sure. Adam har för övrigt skrivt Tove Styrkes bästa låt A million pieces. Klicka på play under bilden för att lyssna!


HAY del I

Danska HAY gör riktigt snygga saker. Har nog fastnat lite extra för markerande knappar, det ger lite känsla av retro. Får nog bli att spana in på mässan när vi ska träffa dessa för att eventuellt ta in till butiken i Kalmar. Enkelt, men ändå lite udda mot det allra vanligaste, precis som jag gillar det. HAY gör mestadels möbler men accenterna håller också hög nivå, den färgglada mattan Pinocchio är kanske vad dom är mest kända för. Nedan kudden Dot i olika färgskalor. Fortsättning följer! 









HAY på Faccebook.

Inredningsbranschen

Det blev en lång arbetsdag. Kvällen tillbringades med att göra en annons till Nytt Boende-magasinet och dricka havtornste. Och pillandet för att få det snyggt tar tid eftersom jag fortfarande är ganska grön på Indesign. Jag gillar det dock. Grafiskt arbete är kreativt. Att utforma utssendet på vår profil är att vara en del av det som andra tolkar oss som, just den tanken knäcker gott i bröstet trots att timmarna blir sena. En sista arbetsdag kvar innan Kalmar-uppehållet intar, på lördag står Guldesten på schemat, nästa vecka blir det huvudkontor i Jönköping följt av Möbelmässan i Stockholm resten av veckan, därefter väntar träffar med Designuniversitetet och Alarmstreet Media, dessutom premiär för landets troligen snyggaste inredningsblogg skapade av återförsäljare. Och troligen kommer vi hem med några nya varumärken klara till den kommande designavdelningen!

EM Severins på Facebook.

Magisk pop

Babian är det fulaste svenska bandnamnet strax före [Ingenting]. Och Babian poserar på det genom tiderna näst fulaste svenska skivomslag/pressbild som funits sedan Sweet Chariots. Det spelar ingen roll. Kärlek i paket är så oväntad från ett band som Babian. Och kärlek i paket är den bästa euforiska pianopopen på länge. Jag ger den 8 Ingvar av 10 möjliga! Och som vanligt ska du klicka på play under bilden för att lyssna.



Babian på Facebook.

Spotify-lista med pornografiska psalmer

Klicka på bilden för länk till spellistan i Spotify. Fyllt med stillsamma sånger, filmiska stunder som du inte riktigt trodde fanns, kryddad med en och annan kändare världshit. Den gemensamma nämnaren - fruktansvärt bra och stämningsfyllt.


Här har vi Frank från Acne

Snart börjar t-shirt-säsongen. Jag har å andra sidan en sådan säsong 52 veckor om året. Känns som ljusgrått kommer bli alla tiders i sommar. Frank tee nedan från Acne ser riktigt bra ut med snedskuren kant och ganska lång och storrundad hals. Resten av färgerna kan ses på följande länk.



Acne på Facebook.

Cut Copy

Nya tredje singeln med electropoparna Cut Copy är riktigt bra. Jag gillade verkligen förra albumet In ghost colours där mest populära enligt Spotify är representativt för vilka som är topparna. Need you now tillhör deras bästa låtar, men resten av albumet är efter en snabb lyssning en liten besvikelse. Need you now får 8 Ingvar av 10 möjliga! Klicka på play under bilden för att lyssna.




Cut Copy på Facebook.

Kim Denzler

Från textilstaden Borås kommer det nya heta underklädesmärket Kim Denzler med fokus på retro. Verkar vara riktigt bra kvalitet och passform. Det är svårt att klå Resteröds men klart bättre än Frank Dandy, Björn Borg och Salming. Bra tillfälle att köpa dessa till kampanjpris nu hos Kim Denzler.

 

Kim Denzler på Facebook.